Skrivning Karakter Profiler

Skrivning Karakter Profiler


Et af de vigtigste elementer i at skrive fiktion er opgaven med at skrive karakter profiler for de vigtigste tegn i din historie. Karakter profiler kan være så enkel eller så kompliceret som du har brug for dem til at være, så længe de hjælper dig med at udvikle og vedligeholde de vigtigste kendetegn for de mennesker i din fortælling.

Vigtigheden af ​​at skrive Karakter profiler

Mens mange forfattere nyder den naturlige udvikling af karaktererne i deres historier uden de begrænsninger af en profil, for nyere forfattere kan det være særdeles nyttigt at have historie, personlighed og endda særheder hver karakter nedskrevet. Ved at skrive karakter profiler, en forfatter har et referencepunkt for at vende tilbage til, for at huske, hvordan tegnet ville reagere i visse situationer, eller om tegnet har en historie, der kan påvirke deres adfærd.

Hvad skal medtages i en profil

Når du er midt i at skrive en betydelig historie, eller især hvis du arbejder på en roman, karakter profiler give dig en "snyde ark", så du ikke behøver at huske enhver personlighed detaljer og personlige historie for enhver i din historie. Når en person træder ind i historien og deres reaktion eller adfærd som reaktion på en situation bliver central for plot, kan du se tilbage på deres profil for at afgøre, hvilken del af deres personlighed eller historie bør påvirke begivenheder i din historie. Profilen kan også sætte gang i nye ideer om, hvad retning historien skal tage, fordi nogle gange en særlig egenskab eller personlighed fejl kan markant ændre forløbet.

Være grundig

En grundig profil bør opliste alt om den person, der er bare tilnærmelsesvis relevant for historien. Spild ikke tid på at skabe en omfattende liste for tegn, der kun accessorisk til plottet. På bagsiden, skal du lægge en hel del kræfter i at komme med en meget grundig profil for dine hovedpersoner. De detaljer, som du bliver nødt til at forestille sig for din karakter vil naturligvis indeholde grundlæggende oplysninger som navn, alder, udseende, erhverv og hvor de bor. Men nogle ting, du bør også nøje overveje, er ting som deres største fejl og største kvaliteter, status for deres sundhed, uanset om de bevidst eller ubevidst har nogen form for psykisk sygdom, hvad figurens langsigtede mål og drømme er, jo følelsesmæssige makeup og endda personens åndelige overbevisning.

Bring Your "Bag of Bones" til Life

Med "konkretisere" de detaljer, der gør din karakter menneske, vil du puste liv i, hvad der ellers ville være noget mere end et navn på siden. Det er vigtigt at huske ordene fra britiske romanforfatter Thomas Hardy, da han sagde: "I forhold til den kedeligste menneske faktisk walking omkring på jordens overflade og støbning hans skygge der, det mest glimrende trukket karakter er intet andet end en pose knogler" (En guide til verdener af Stephen King, s 124). Det er den opgave, du skal udføre med succes som en historiefortæller, at udvikle din karakter - din taske af knogler - i en levende, vejrtrækning, og interessant menneske.

En Prøve Character profil

Nu hvor du forstår de grundlæggende krav til en god karakter profil, følgende er en kort eksempel på, hvordan du kan strukturere din liste over egenskaber og kvaliteter på en måde, der giver mening og er let at reference som du skriver din historie.

Prøve Character profil
Spørgsmål Svar
Grundlæggende
Navn Mary Johannesen
Alder 39
Hometown Albequerque, New Mexico
Job og Indkomst Army Clerk, mellemindkomstlande
Civilstand Skilt med 1 barn
Højde og vægt 5'6 "145 pounds
Helhedsindtryk Kaukasisk, Bob-cut beskidt blond hår, grønne øjne, bleg hud
Unikke kvaliteter
Tøj "Jordet" og "hippie", lange nederdele og bluse altid jord-tone
Manerer Meget fastsat tilbage, men får nervøs ansigtet kryds, når følsomme spørgsmål drøftes såsom politik eller religion
Sundhed Betingelser Ikke-atletisk, gennemsnitlig build, underliggende start sundhedsproblem på grund af usund kost
Mental sundhed Ingen kemisk ubalance, men underliggende post-traumatisk stress fra barndommen misbrug
Hobbyer havearbejde og vandreture, svælge i akvareller
Største Personal Fejl Uinteresseret i interpersonelle relationer - en enspænder
Største kvalitet Stærk følelse af moral og hvad der er rigtigt og forkert
Følelsesmæssig Makeup
Kortsigtede mål For at blive en leder, hvor hun arbejder
Langsigtede mål Køb et ranch og bevæge sig væk fra byen
Udgående? Meget indadvendt undtagen i hendes online liv
Håndtering af stress Dykker ned sit arbejde til at håndtere stress i hendes personlige liv
Beskæftiger sig med Anger Sjældent bliver vred, hvis børn kommer til skade
Beskæftiger sig med penge Meget sparsommelige, grænser op til grådige, men generøse, når det kommer til velgørenhed
Spirituelle overbevisninger Protestantiske kristne, men ikke gå i kirke ofte (hvis overhovedet)

Husk, at ved at skabe din figurs personlighed og karakteristika på denne måde, er du skrive en del af din historie, selv før du har udviklet din historie. Ved at tænke grundigt over din figurs historie, værdier og overbevisninger, kan du generere spændende ideer og plot twists, som du ellers måske aldrig har tænkt på, hvis du kun havde fokuseret på at lade personligheden udvikles gennem plottet alene.

Afsluttende ord

Prøv at tilbringe lidt tid bare at fokusere på en eller to karakterer, enten som en del af eller adskilt fra enhver plot. Stol på din fantasi til at komme op med unikke eller skæve kvaliteter til din nye karakter, og se som dit sind tegner et fascinerende og uventet portræt af en realistisk person for din historie>.