Skrive et manuskript: Hvordan man skriver et script

Fik den perfekte idé til den næste blockbuster film, quirky uafhængig frigivelse eller noget midt imellem? Hvordan kan du tage en idé og gøre den til et manuskript? For en grundlæggende overblik, så læs videre!

Det er ikke hjernekirurgi, og disse er ikke revolutionære ideer - bare grundlæggende i dramatiske og film historiefortælling, at lærere og forfattere er blevet passerer langs til hinanden i årevis. Før du ved af det, har du et manuskript gjort og passerer langs denne info til en anden!

 1. Find en historie: tegn, mål, og konflikt jeg støder på en masse mennesker, der fortæller mig, at de har en god idé til en film:. Deres arbejdsplads, deres bedstemors livshistorie, deres rejse i hele Europa. Sandheden er, ikke hver anekdote eller begivenhed er en "historie" i den forstand, det kan vendes til en film (eller spille, eller roman eller novelle). Skrive et manuskript er en detaljeret proces.

  I midten af ​​alt dramatisk historiefortælling er konflikt. Hvis du har en idé, indramme det i form af "karakter, mål, konflikt." For eksempel, "John (tegn) ønsker at være en pilot (mål), men har til at overvinde en frygt for at flyve, forældrenes misbilligelse og ikke at have en plan (konflikt)." Næsten alle store film kan opdeles i disse tre komponenter; uden dem, har du ikke en film, eller en historie - du skal bare have en masse arrangementer.

  Du vil også ønsker at bruge lidt tid på at regne ud, hvad der er på spil for din karakter. Jo mere han eller hun står til at tabe, passende for historiens "univers", jo mere publikum vil bekymre sig om resultatet.

 2. Lær om tre akter struktur Næsten hver stor film eller manuskript format er sat op i en, hvad der kaldes en "tre akt struktur" - dybest set, er disse parametre, der repræsenterer den naturlige udvikling af en historie:. Begynder (akt 1), midterste ( akt 2), og ende (akt 3).

  Den typiske to-timers (120 side) manuskript har en 30-siders / 30-minutters første akt, hvor karakter og hans univers er etableret, en 60-minutters / 60-side anden akt, hvor tegnet kæmper sine forhindringer forsøger at nå at mål, og en
  30-side / 30-minutters slutakten, hvor den endelige konflikt står og karakteren Opnår (eller ikke opnår) sit mål. Disse sideantal er kun omtrentlige, men pointen er, at du ikke ønsker at bruge halvdelen af ​​din skærm tid "oprette" så fem minutter kæmper forhindringer derefter 60 minutter indpakning ting op.

  Det velkendte tre akter struktur vil holde dig fra at være for langsom og kører ud af historien. Det er ikke en "formel"; det er mere som en naturlov. Jeg anbefaler Syd Field bog manuskript, som er den endelige kilde på tre akter struktur.

 3. Lær om plotpoints. En del af Syd Field tre-handling struktur omfatter begrebet plotpoints. De er en slags universelt bruges af manuskriptforfattere til at holde historien fokuseret, flytning og godt tempo. Dybest set, en plotpoint er en stor begivenhed, der spinder handlingen ind i en dramatisk ny retning.

  Der er to plotpoints i den gennemsnitlige manuskript: en, der tager dig ind i Act 1 og én, der tager dig ind i loven 3. Normalt er den første, man får tegnet bevæger sig mod det vigtigste mål; for eksempel i Pretty Woman, Julia Roberts accepterer Richard Gere langsigtede jobtilbud. Den anden plotpoint normalt introducerer den største konflikt endnu - spinning hovedpersonens søgen ind i en større, ny retning.

  For eksempel, hvis du tænker på Star Wars, er målet at "besejre imperiet." Den anden plotpoint, kommer efter prinsessen gemmes er at "ødelægge Dødsstjernen" - den sidste store konflikt i forfølgelsen af ​​det overordnede mål.

  Midt i 2. akt der er normalt en "midtpunkt", som svarer til den plotpoint men mindre markant. For eksempel i Tilbage til fremtiden, kan du overveje midtpunktet at være, når Doc opdager den måde at få Marty tilbage til 1980'erne. Det giver historien et kraftigt skub fremad i en ny retning. Igen Syd Field bog er en stor reference, at næsten alle manuskriptforfatter studerende bruger, når de er ved at lære.

 4. Lær at vise, ikke fortælle. En af de fejl, nye manuskriptforfattere gør, er at sætte alt, hvad der er i deres karakter hoved på siden. Kunsten at manuskriptforfatter er at finde måder at fortælle din historie visuelt, ved hjælp af billeder. I stedet for at skrive "Han virkelig, virkelig elsker hende ..." du ville skrive "Hele tiden Mary taler, John, på tværs af rummet, der stirrer på hende." At lære at skrive visuelt er ikke let, men det er nødvendigt. Den bedste måde at lære er at studere scripts til film, der har gjort det til det store lærred. Se på, hvordan de manuskriptforfattere har sat ord på siden, således at direktøren og aktører kan skabe det billede, du ser.
 5. Lær om dramatiske bue Dramatisk bue er dette begreb vi alle lære i gymnasiet litteratur klasse:. Handling stiger i en historie, indtil den rammer sit kogepunkt (eller afsløring, hvis du ønsker at få fancy) og derefter handlingen falder og historien løser sig. Det er det nummer, du ønsker at rejse i dit eget skriftligt. Ingen ønsker at se den samme fyr løbe ind i samme træ på samme måde igen og igen. Vi ønsker handling, der stiger og bevæger sig mod nogle store øjeblik. Vil du ønsker at strukturere din manuskript med dramatisk bue i tankerne: Hver konflikt bør være større end den, før den.
 6. Struktur og skitsere, holder hvad du har lært i tankerne. Når du har studeret tre akter struktur, plotpoints og dramatisk bue, når du har din hovedperson og hans mål, og når du har brainstormede de forfærdelige forhindringer, der vil holde ham kæmper til målstregen, finde ud af at strukturere din manuskript i overensstemmelse hermed.

  Hold dine første, andet og tredje handlinger i korrekt forhold. Hvad er dine første og anden plotpoints? Hvad er din klimaks øjeblik? Er alle dine konflikter bliver mere og mere intens? Er du fylde filmen med billeder, der fortæller din historie? Jeg altid anbefale, at ordentlig planlægning forhindrer helt skrue op din første udkast og anbefales at bruge en alvorlig tid i vigtige skitsere og forskrivning etaper.
 7. Saml det grundlæggende i formatering eller få et program, der gør det for dig. Nogle begynder forfattere bliver udløst med formatering. Af en eller anden grund, synes de at mene, at den største udfordring for at skrive film er at sætte alt på rette sted. Jeg ønsker!

  Dette format har en masse små regler, som folk vil nitpick om. Det bedste råd jeg kan give dig er at se på en kopi af et script fra en yndlings film og se, hvordan alt er linet op på siden. Syd Field bog vil også hjælpe dig med det. Du vil se variationer over mange ting, mens andre elementer (hvor at placere dialog og scene retninger) er universelt afholdt.

  Min top forslag er: Undgå at bruge kameraet retninger eller officiel jargon - lad instruktøren finde ud - og være konsekvent i din script (ikke gør noget én måde så senere en anden måde). Husk, at målet er læsbarhed så meget som noget andet - hvis den ene måde at formatering gør scriptet lettere at læse end en anden, gå med den form, der er skånsomt ved øjnene.

 8. Grave i! Til sidst er der et punkt, hvor du er nødt til at gå fra optagning det grundlæggende at sætte disse basics i praksis. Så glem ikke at rent faktisk at skrive! Skriv hver dag, hvis du kan. Skriv selv når det er svært. Og være klar til at revidere, for som de siger, "skrivning er omskrivning." Eller som Ernest Hemingway sagde engang: "Det første udkast til alt er sh # t." Hold på det, have det sjovt, og held og lykke!

Nu komme derud og starte din nye karriere som manuskriptforfatter!

Nødvendigt værktøj:

 • Anbefales bøger: Syd Field s "manuskript", og Robert McKee er "Story"
 • Spar tid på at formatere med Final Draft manuskript program.

Forsigtig:

 • Må ikke haste før-skrivning etape: ". Kend før du rejser"
 • Forvent at gøre flere udkast: "At skrive er re-skrivning!"

Tips:

 • Husk de centrale elementer: en hovedperson overvinde forhindringer i jagten på ét mål.
 • Undersøgelse scripts af dine foretrukne film.