Skilsmisse gør det sværere at bekæmpe kræft

Ifølge en nylig undersøgelse, stress i forbindelse med skilsmisse har en negativ effekt på kræftpatienter, som familie opdeling fører til svagere immunforsvar og dermed gør det sværere for patienterne til at bekæmpe kræft.

Skilsmisse gør det sværere at bekæmpe kræft

Dr. Gwen Sprehn fra Indiana University, USA opdagede, at folk, der har en familie har større chancer overlevende kræft. Forskeren fortæller, at i gennemsnit 63,3% af kræftpatienter med familier overlever forbi den femårige benchmark efter diagnosen, mens 57,5% overlever tiårige benchmark.

Den laveste overlevelsesrate blev vist i mennesker, der blev skilt mens der lider af kræft: fem år kun 45,4% af dem er stadig i live, mens ti år kun 36,8%. Selv enker patienter er bedre til at bekæmpe kræft, som om fem år 47,2% af dem bor, og i ti-45,6%. Som for Caner patienter, som aldrig var blevet gift, i fem år efter diagnosen 57,3% af dem overlever, mens ti år 51,7% levende. Studiet undersøgte 3.790.000 patienter, der blev diagnosticeret mellem 1973 og 2004.

Dr. Sprehn mener, at psykologer kan hjælpe med at reducere skilsmisse stress, hvilket igen vil forbedre kræft patientâ € ™ s immunsystem og dermed øge chancerne for overlevelse. De tidligere psykologerne løse patientâ € ™ s familiespørgsmål, jo tidligere de kan hjælpe dem, og dermed bedre effekt, de kan have på patientâ € ™ s prognose.