Skiløb: Ski Tuning Tips

Temperatur-Specific Vokser

Vidste du, at forskellige vejrforhold kan kræve forskellige typer af ski voks? Selv de universelle voks er normalt er egnet i et bredt temperaturområde, kan skiløbere, der ønsker optimal ydelse i alle temperaturer og betingelser ønsker at overveje en temperatur-specifik voks.

 • Cold ski voks er mest egnet til sne temperaturer
  cirka 10 grader Fahrenheit (-12 grader Celsius) og derunder. Det er sammensat af en blanding af paraffin og syntetiske paraffiner. Du vil bemærke, at kold voks har en hårdere konsistens end al slags vejr voks. Det er fordi hærdning midler er blevet tilsat til blandingen. Dette gør voks mere holdbare og modstandsdygtige over for slid, der er nogle gange resultatet af skarpere snekrystaller du finder i koldt vejr.
 • Mellemtone voks er mest egnet til sne temperaturer mellem 10 grader Fahrenheit (-12 grader Celsius) og 28 grader Fahrenheit (-2 grader Celsius). Dette mid-temperatur voks gør et godt stykke arbejde på at neutralisere virkningerne af moderat tør og våd friktion.
 • For optimal skiløb i sne temperaturer på 28 grader Fahrenheit (-2 grader Celsius) og derover, overveje at bruge en en varm vejr specifikke voks. Det er en blødere voks, der er sammensat af en blanding af paraffin og silikone. Derudover hydrofobe additiver gør denne type voks vandafvisende. Varm temperatur voks er bedst til at neutralisere virkningerne af våd friktion.

Voks On / Wax Off

Tiltagende indebærer anvendelse af et smøremiddel til baserne af skiene, hvilket igen gør det muligt at glide glat og elegant langs overfladen af ​​sneen. Hvis du har problemer med at få enhver hastighed, selv om du peger dine ski lige ned ad bakken, kan det være tid til en voks job.

Professionel ski voksning vil kræve en voksning jern. Sørg for, at den er indstillet på et passende temperatur. Hvis det er for varmt, kan du ødelægge grundlaget for dine ski.

Start med at bruge en base pensel at slippe af et eventuelt overskydende snavs. Derefter varme dit jern til en lav temperatur, og anvende en billig lag voks. Dette vil rense bunden af ​​dine ski. Sørg for at bruge din plastik skraber til at fjerne denne voks før det køler, da du vil være i stand til at bruge den til at rense ud i resten af ​​rester, der kunne have akkumuleret på dine baser.

Dernæst bør du anvende en varm kulbrinte base coat til grundlaget for de ski. For din sidste skridt, anvende et tyndt glat top lag voks til dine baser. De fleste eksperter anbefaler brug af en nylonbørste til at udjævne pelsen. Men hvis du er en ski racer, kan du overveje en dyrere hestehår børste.

Race Wax

Race-specifik voks, ofte kendt som fluorocarbon voks, blev udviklet i 1990'erne. De er sammensat af carbon-molekyler med negativt ladede fluoratomer. Fluorcarbon voks er kendt for deres forbedrede evne til at afvise vand. Det gør de ved at reducere friktionen mellem grundlaget for dine ski og vandindhold i sneen. De har også hjælpe med at holde baser renere ved at afvise negativt ladede smudspartikler

Fluorcarbon ski voks er tilgængelige i både universelle og temperatur-specifikke formuleringer. For eksempel ski racere normalt foretrækker lav-fluor til tørre, lave luftfugtighed, mid-fluor voks er for medium luftfugtighed og høj-fluor voks til våd og høj luftfugtighed.

Ski racere, der ønsker en Bode Miller type kant kontrol bør overveje at tilføje en lav-fluor type pasta voks. Dette vil forbedre glide når højt op på kanten af ​​dine ski. Det vil også forhindre overdreven sne ophobning på ski forsideark. Disse overlay voks er tilgængelige som fluor pulvere, fluor blokke og fluor væsker og pastaer.

For at undgå vind dispensation bør fluor pulvere kun anvendes indendørs. Anvendelse fluor pulvere kræver en god portion af ekspertise, så det er en voks job, du måske ønsker at overlade det til de tuning shop fyre. Fluor blokke er pulvere, der er blevet hældt i en støbeform og presses under ekstreme tryk og kan påføres manuelt. Men de er kun anbefales til lang- distance nordisk ski løb. Fluor væsker og pastaer er fluidet svarer til fluor- pulvere og blokke. Deres bekvemmelighed er deres fordel. Du kan blot tørre dem til grundlaget for din race ski, og derefter vente fem minutter på, at løsningen på tørre.

Ski Tuning Tools

Det er tid til at se kendsgerningerne i øjnene. Hvis du er en hyppig skiløber, er dine ski vil få brug for hyppige tuning. Når man tager i betragtning, at en in-shop tuning kan koste mellem $ 15 og $ 50 dollars, er tanken om at købe din egen tuning værktøjer ikke virke som en stor udgift.

Her er en liste over de værktøjer, du bliver nødt til at aflevere tune dine egne ski.

Base Bevel Guide
Efter baser skiene er jordet til flade, er affasningen guide base anvendes i forbindelse med en fil med henblik på at skære bunden kant til korrekt fasning. Basen bevel guide kan også anvendes med en diamant sten. Dette hjælper dig afgrate din base kant uden at ændre facet vinkel på dine ski.

Edge Bevel Guide
Når du ønsker at skærpe kanterne af dine ski er kanten facet guide bruges sammen med en fil. Formålet er at holde filen i den korrekte vinkel.

Filer
Filer bruges til at skære basen facet og skærpe dine kanter. En fil-kort kan bruges til at rense din fil.

Spring Clamp
Funktionen af ​​fjederklemmen er at sikre filen på kanten facet guide.

Slibesten og Diamond Stones
Slibesten og diamant sten anvendes til at afgrate de baser og kanter dine ski. En diamant sten kan også bruges til at skærpe dine kanter.

Carbonhydridvoks
Carbonhydridvoks bruges til at holde dine ski sund, jævn og glat.

Plastskraber
Når du er færdig varmt voks dine ski, så brug en plastic skraber til at skrabe væk overskydende voks.

PTEX Candle
Når dine baser har haft alt for mange op tæt og personlige møder med klipper, kan du bruge en pTEX candle at udfylde snit. Når du er færdig, skal du bruge en stål skraber til at tørre væk overskydende pTEX.

Emery File
Når du er færdig slibning dine kanter, polere dem med slibepapir for at få dem glimter.

Cork
Cork kan anvendes til at gnide voks i baser. Det er især praktisk, når du ikke har en jern.

Jern
For at varme dit ski voks, kan du enten bruge en almindelig jern eller en speciel voksbehandling jern.

Skærp dine ski Edges

Lad os se det i øjnene. Du har brugt en masse penge for dine ski, og du også har brugt mange gode tider sammen. Dine ski har været gode til dig, og nu er det din tur til at gøre gengæld. Hvor skal man begynde? På kanten. For at skære en ski tur, har brug for dine ski til at have skarpe kanter. Nogle skiløbere kun skrider deres sving. Mens dette kan skyldes dårlig teknik eller forkert boot fit, er det ofte på grund af kedelige ski kanter.

 • Start kanten slibning proces ved at sikre, at dine ski er varme og tørre. Derefter sættetid nogle Swix Fiberlene i et produkt kaldet Citric Wax Remover. Brug denne blanding til at fjerne støv og snavs fra dine baser.
 • Den indledende indstilling af sidekanterne af skiene er udført med en fil. Begynd med at placere dine ski i en skruestik. Hold sidekanten skruet op og basen vendt væk fra dig. Du kan holde dine sidekanter skarpe ved honing dem med en diamant sten på daglig basis.
 • For at indstille basen kanter skiene, skal de placeres på et fladt plan. Hvis du er ny på ski tuning, kan du mørkere dine kanter med en filtpen før arkivering. Vær forsigtig. Må ikke filen i grundmaterialet af dine ski. En dejlig, skinnende kant angiver, at du er færdig med arkivering din base kanter. Nu tager din diamant sten og polere op disse kanter!

Typer af Ski Wax

Enhver, der nogensinde har besøgt en ski shop kan finde sig overvældet af de mange forskellige ski voks, der vises på tælleren. Så hvordan kan du afgøre, hvilken voks at bruge? Dybest set glider voks (som bruges på alpine ski, nordiske ski og snowboards), er designet til at gøre den bedste brug af membranen af ​​vand, der adskiller ski og sne. Væsentlige, glat skiløb indebærer en balance mellem, hvad der er kendt som våd træk og tør friktion. Et overskud af vand skaber for meget sug, mens mangel på vand vil skabe friktion. Ved at anvende glide voks til grundlaget for dine ski, kan du neutralisere denne membran af vand for optimal glideevne.

Grip voks bruges af nordiske skiløbere, der praktiserer den klassiske teknik. Der er to forskellige varianter af greb voks: spark og klister. Når der er enten ny sne, eller ældre kolde sne, du ønsker at kigge efter en dåse spark voks. Isforhold kræver klister voks. Det er nemt at genkende. Klister voks kommer i et rør, der ligner tandpasta. Når de anvendes til midten af ​​ski, som også er kendt som "kick zone" greb voks vil hjælpe denne vigtige del af ski opretholde sin kontakt med sneen.

At finde den bedste ski Tuning Tips

Den dedikerede skiløber er altid på udkig efter en kant. Hvis du tror på dig selv som en ivrig skiløber, kan du finde gode ski tuning tips overalt. Her er et par ressourcer, som du måske ikke har checket ud endnu. Tag et kig og måske vil du finde nogle ski tuning tips du ikke havde tænkt på endnu.

 • Mags - Der er flere skiløb magasiner bliver offentliggjort i dag, end jeg overhovedet kan liste her. Fra de store publikationer til de små, kan du altid finde gode ski tuning tips fra de bedste fagfolk og ivrigste amatører.
 • Online - Hvis du har brugt al din tid på pisterne for det sidste årti eller deromkring, der er denne store ressource kaldet internettet. Du kan finde ski tuning tips, der måske kun én person på jorden har nogensinde tænkt på ved at tjekke skiløb message boards og hjemmesider.
 • Producenter - Dette er den mest oversete ressource for ski tuning tips. Det er også det mest indlysende. Hver ski producent vil have deres egne tips og råd til tuning deres ski.

Efter alt, de gjorde dem. Spørg din producenten for at se, hvad de foreslår til netop din model af ski.

Skier s Choice

Du har en bred vifte af ski tuning muligheder. Når det besluttes, hvilken vej at gå med tuning, tager hensyn til din økonomi, dit skiløb perspektiv (hvordan og hvad du stå på ski), og dit talent med værktøj. Du kan opsøge en speciel butik, hvor en ekspert hånd vil finpudse dine ski, gå til en billig (på kort sigt) grundlæggende melodi, købe værktøjerne til at gøre det selv, eller fravælge tuning helt. (Vælg den sidstnævnte på egen risiko - eller i det mindste dit udstyr s.)

All Natural Ski Wax

Fremskridt inden kemisk forarbejdning og forbindelser har gjort mange ski voks fabrikanter indføre nye mærker af ski voks, der ikke er så "grønne". For den miljøbevidste skiløber, kan du opfylde dine ski voks behov med alle naturlige ski voks. Brug alle naturlige ski voks vil give dig en god voksning og lidt ro i sindet, at du gør din del for miljøet. Mange producenter leverer alle naturlige ski voks som en mulighed. Der er én, der har eksisteret i lang tid og producerer ski voks, samt surfing voks og voks til andre sportslige gear.

Alle naturlige Bees Wax er førende i miljøvenlig ski voks til massemarkedet. Fordelene for biens voks er en streng hold på dine ski og en helt biologisk nedbrydelig kemisk makeup. Hvis du ønsker at prøve Bees voks på skiene, så tjek din lokale ski shop at se, hvad de har at tilbyde. Der er andre mærker og typer af alle naturlige ski voks, så prøv et par at se, hvilke der fungerer bedst for dig. Omkostningerne vil variere for alle naturlige ski voks, så hold øje med din pengepung samt dine ski.

Gør det selv med en Ski Tuning Kit

Den regelmæssige skiløber vil finde, at deres ski brug for en tuning oftere end de fleste. Hvis du falder ind under denne kategori, du virkelig har to muligheder for din tuning; du kan medbringe dine ski til en professionel, eller du kan prøve jobbet selv ved at købe en ski tuning kit. Fagfolk er et let valg, men en god vil ofte være temmelig dyrt for en tuning. De fleste af dem vil fortælle dig det samme anyways ... hvis du er en seriøs skiløber, bør du lære at tune dine egne ski.

Så der er den anden mulighed. Tuning dine egne ski kan være meget givende og du sparer dejen på samme tid. Du kan købe ski tuning kits fra mange ski detailhandlere. Internettet alene har tonsvis af forskellige steder, hvor ski tuning kits i alle former og størrelser kan købes til en lav pris. Vær sikker på at hvis du køber en ski tuning kit, det kommer med detaljerede instruktioner, så din lille investering ikke ødelægger din store investeringer i ski. Alle kan lære at tune deres ski med en ski tuning kit. Kig efter en, der passer til din type af ski og tuning behov. Din fabrikant kan endda give ski tuning kits, der er specielt lavet til din brand og type. Hvis de ikke gør det, er der mange generiske ski tuning kits, der vil arbejde stor. Giv det et skud selv.

Alle Temp Wax for forskellige skiløb betingelser

Med så mange variationer af ski voks på markedet, hvordan kan du vide, hvilken type til at bruge? Variationer for temperaturer, skiterræn, og så mange andre faktorer gør at vælge en voks vanskeligt for enhver weekender eller nybegynder.

Hvis du ikke er sikker på, hvad de skiløb betingelser vil være, når du beslutter dig for at tage på skiferie, skal du bruge en alle temp voks på skiene, og du vil have en god ski uanset hvad betingelserne. Alle temp voks er fremstillet af en anden forbindelse end andre ski voks. Blandingen af ​​naturlige og syntetiske materialer i voks giver skiløbere til at bruge alle temp voks for alle de forskellige skiløb betingelser.

Der er mange producenter af alle temp voks, der giver store beskyttelse på pisterne. Hvis du ikke er sikker på prognosen for din næste skitur, bringe nogle al temp voks med dig, hvis du ønsker at være dækket uanset hvad.

Stål filer til Ski Edge Filing

For nybegyndere til ski kant arkivering, vel vidende filtypen at bruge, er et vigtigt første skridt. Mill filer er den traditionelle fil valg for kant arkivering. Stålværk filer fra seks til otte inches er en relativt lav pris, og er bedst til sidekant arkivering. Hvis du er arkivering base-kanter, bør du kigge til at gå lidt større, op til ti inches. Du kan gå endnu længere endnu, hvis du har brug for at indgive fedt ski eller snowboards. Hand ski kant arkivering er noget, der tager en masse praksis at mestre.

For nybegyndere, forsøge at få en rutine udarbejdet på en gammel ski. Stål filer kan gøre en masse skade, hvis det ikke anvendes korrekt, så her er en stor tip. Find en brugt eller brudt ski fra en anden hånd butik. Brug denne ski at finpudse dine ski kant arkivering færdigheder. Øvelse gør mester, så du skal ikke true dine ski uden at få den rigtige mængde af praksis på ski kant arkivering, før du prøver det på din primære sæt.

Typer af Ski Wax Børster

Skiløbere, der voks deres egne ski er altid på udkig efter mere effektive måder at anvende deres ski voks og få arbejdet gjort. En god måde at hjælpe processen går hurtigt uden at miste effektivitet er ved hjælp af en ski voks pensel. En ski voks børste er en håndholdt, stiv hår børste, der kan hjælpe dig med at strip off gamle ski voks samt anvender en frisk lag. Der findes flere typer af ski voks pensler og her er et par at tage et kig på.

Først en nylon ski voks børste er en god mulighed. Disse er typisk det billigste børster til ski voks fjernelse og anvendelse. De nylon hår vil sikre en lang levetid fra din pensel gennem flere re-waxings. En anden populær model af ski voks børste er en hest-hår børste. Hest hår er et naturligt alternativ til nylon børste, der har alle de robusthed. Hest hår gør for børster, der er stive og vil holde op under ekstreme forhold. Omkostningerne ved et hestehår ski voks børste vil være lidt højere, men kvaliteten vil ikke lade dig ned.

For mere information om ski voks pensler, kan du tjekke ud populære ski tidsskrifter og websider. Du kan finde masser af meninger om forskellige typer af voks pensler, men det bedste bud er at prøve dem for dig selv. Du vil finde greb og stritter type, der passer med din komfort og behov.

Essential Ski Tuning Supplies

For skiløberen, der foretrækker at gøre deres egne tuning, er der et par vigtige ski tuning leverancer, som du gerne vil have ved hånden. Nogle er lettere at tænke på end andre, så her er der en hurtig liste, som du kan bruge som reference. Selvfølgelig, vil du ønsker nogle kvalitet ski voks. Dette burde være en selvfølge. Du vil også ønsker nogle forskellige korn af sandpapir. Du ønsker måske at sand, før du voks at komme i gang gamle voks og chips, der dukker op i ski. En anden vigtig ski tuning forsyning er en flad fil.

Få en svære fil, da filen skal bruges til krævende opgaver, at sandpapir ikke kan klare. Også, glem ikke at have nogle rene, fnugfri klude rundt. Hvis du får nogen fnug i din voks, vil din ski tuning ikke gå så godt. Der er mange andre ski tuning leverancer, som du kan få på grundlag af, hvilken type tuning du har brug for. Hvis du har brug seriøs hjælp, skal du kontakte en professionel, der kan hjælpe dig med at tune dine ski. Uanset hvor mange ski tuning forsyninger du har, hvis jobbet er for meget for dig, vil du ønsker deres hjælp.

Fordi du virkelig ønsker at stå på ski, Right?

Denne meddelelse er bedst skrevet simpelthen. Hold dine ski tuned. Du vil stå på ski bedre. Dine ski holder længere. Når du går ind i et sving, du vil have den reneste kant og bund under fødderne. Du behøver ikke rust, gruber, og snit, der hæmmer din afstamning. Ski sæson begynder længe før den første sne, med en tur til din butik til en melodi.

Du måske ønsker du havde

På den side af en stejl sti, du skubbe dine boards - skæring nice, hårde sving i ugunstigt sporet sne - da pludselig, din indvendige kant smutter! Du gå ned! Akavet! Har dette nogensinde er sket for dig? Regelmæssig ski tuning kan hjælpe skiløbere undgå sådanne uheld.

Kick - Ski Wax For langrendsløbere

Langrend kræver forskellige redskabstyper og forsyninger. Fra ski til bindinger, langrend har sin egen industri. Ski voks er også noget, langrend har sit præg på, og spark voks beskriver en række af voks, der er specifikke for langrend. Kick voks kommer i et par variationer, "hårde" eller "klister".

Klister ski voks er en semi-flydende voks, som typisk kommer i hvad der ligner en tube tandpasta. Denne ting er ekstra klistret så vær forsigtig, når du bruger den til at ikke lade det få overalt. Det er vanskeligt at anvende og er ikke for begyndelsen skiløber. Hard ski voks er meget lettere at håndtere og anvende. Det er et mere tjære-lignende stof, der kommer i en dåse og er bedst til frisk pulver og under frostgrader. Hvis dette er din typiske skiløb tilstand, bruger hårde ski voks til din cross country ski.

Den største fordel ved spark voksbehandling er, at den giver ekstra friktion til skiløbere, der har brug for at drive sig selv gennem ujævnt terræn. Det er det, der gør det så fantastisk til langrend, hvor en skiløber vil ofte nødt til at accelerere, når naturen og elementerne siger, at de ikke skulle. Hvis du er en cross land skiløber, lære mere om spark ski voks før du rammer sporet.

Forhold, der påvirker din Ski Wax

Mange forskellige vejr- og terrænforhold vil påvirke dit behov for voks og re-voks dine ski. Ski voks er en forbindelse, der ofte er fremstillet af en kombination af syntetiske og naturlige stoffer. På grund af denne delikate kombination, kan du finde dine ski voks behov vil i høj grad afhænge af de forhold, som du stå på ski. For skiløbere, der står på ski i temperaturer under frysepunktet, vil ski voks blive påvirket af sne struktur, sne temperatur, den hastighed, hvormed du stå på ski, og luftfugtighed. Hver af disse faktorer i temperaturer omkring frysepunktet vil påvirke dit behov for ski voks og regelmæssig voksning. I temperaturer, der er over frysepunktet, er ski voks påvirket af andre faktorer.

Sne struktur og skiløb hastighed fortsat vigtige faktorer, men et nyt spørgsmål kommer i spil, når temperaturen er over frysepunktet niveauer. Fugten af ​​sneen vil nu spille en stor rolle i din ski voks behov. Fordi temperaturen er højere, vil sneen konstant smelter. Dette vil gøre for forskellige niveauer af sne fugt. Ikke blot vil din mængde af ski voks blive påvirket af dette, men også den type voks du bruger. Vælg mellem en hård og blød voks omhyggeligt, når der beskæftiger sig med fugtige forhold.

Brug Hot Wax på et snowboard

Der er fire trin, du skal følge, når de anvender varm voks til dit snowboard. Her er en hurtig guide til at hjælpe dig anvende varm voks til dit snowboard uden at såre dig selv eller dit bord.

 • Dryp - For det første dækker dit område med en klud eller en avis. Kom voks overalt vil ikke hjælpe. Få dit bord skjules med laster for at holde det stabilt. Brug en opvarmet jern til at smelte dit varm voks. Få det varmt, men ikke for varmt, for meget varme kan ødelægge voks forbindelse. Læg bar af voks på opvarmede jern, indtil det begynder at smelte og derefter forsigtigt vende jern i at starte drypper på dit bord.
 • Strygning - Dernæst bruge jern til forsigtigt at massere et jævnt lag af voks over hele linjen. En endnu pels er afgørende med varm voks på et snowboard, fordi en forpasset område kan resultere i en forfærdelig spild. For at undgå at beskadige dit snowboard, holde denne jern bevæger sig hele tiden.
 • Skrabning - Når du har lad den varme voks cool for lidt på bordet, få en skraber og begynder aften pelsen ud. Flyt fra næse til hale og få så meget af varm voks ud som muligt. Du ønsker ikke for meget varm voks til at forblive, fordi det bare vil bremse rytteren ned.
 • Polering - at afslutte jobbet, får en gud glide ved polering bestyrelsen. Alle de overskydende varm voks bør fjernes på dette punkt, og det færdige bord skal flyve gennem pulveret.

PTEX - Reparation dine ski med lethed

Avid skiløbere vil ofte opleve, at de gør nogle skader på deres udstyr. Ski i særdeleshed er underlagt massive mængder af misbrug på hver løber ned ad pisterne. Hvis du opdager, at du har tilhugget eller revnet dine ski, men ikke så bas der taler få et helt nyt par, pTEX reparationer blot denne type problemer.

Her er en hurtig guide til pTEX reparation for rifter i ski.

 • Når du har fundet stedet, der skal repareres, få nogle pTEX reparation løsning og en stiv metal skraber. Vil du ønsker at afstive din ski med en skruestik til at holde det på plads.
 • Sæt skraberen nær det område, du vil bruge pTEX reparation løsning på.
 • Brug en lysere eller matche at tænde pTEX indtil det begynder at smelte. Når det er tændt, pTEX reparation løsning gør en umiskendelig farve orange.
 • Når pTEX begynder at dryppe, få et par dråber i det område, der skal repareres.
 • Efter et par dråber er faldet ind i området, skal du indstille den tændte pTEX reparationsløsning til side og begynde udjævning overfladen med metal skraber.
 • Gør dette forsigtigt for ikke at gøre yderligere skade på ski.
 • Du er færdig, når pTEX forbliver i kun det beskadigede område og ikke i de omkringliggende steder.
 • Afslut job med en god lag voks og dine ski skal være klar til at ride.

Simple Guide til Edge Tuning

Skiløbere, der ønsker at tune deres egne ski nødt til at beherske alle trin, der er involveret i den fulde tuning processen. Edge tuning er et vigtigt skridt for at få ret, så her er et par hurtige skridt til at hjælpe dig med at få din kant tuning ned pat. Brug først en stål-fil til at flade grater eller rifter i kanterne. Denne proces er nødvendig for at få en glattere overflade til din blyantspidser.

Når disse er taget sig af, skal du bruge en 90-graders kant blyantspidser langs kanterne. Den bedste teknik er at starte fra spidsen og trække filen i en retning ved hjælp af overlappende strøg, indtil du når halen. De fleste kant sharpeners kun fil i en retning, så når kant tuning, denne enkelt slag metode er afgørende. Når du har et par gode kort med blyantspidser, det sidste skridt i kant tuning er at komme ud af voks.

Påfør din voks i henhold til din stil på ski. Blot være sikker på, uanset hvilken type ski du har, for at få et jævnt lag, der vil give dig en god tur og holde dig sikker. Professionel kant tuning er tilgængelig i de fleste ski butikker, så hvis du ikke er op til opgaven, bringe dine ski i og lad en pro gøre det for dig.

Edge Høj og Base High

Har du nogensinde spekulerer på, hvorfor du skal have dine ski tunet? Her er blot et par svar:

 • Først og fremmest, for optimal ydelse, grundlaget for dine ski skal være flad. De bør også have skarpe, afgratede og affasede kanter. Dette letter nemmere sving indvielse. Selvom din formede ski er designet til nem drejning, er de ofte underlagt en smule misbrug. Baserne og nederste kant bliver slidt ned, og at det afskårne kanter af dine ski bliver kedelig. Dette kan resultere i en af ​​to betingelser: kant høj og base høj.
 • Edge høje ski er "bange" for at komme væk fra deres kanter. Når du gøre overgangen fra den ene kant til den anden, er der formodes at være et kort øjeblik, når begge ski er fladt på jorden. Edge høje ski kan ikke lide det særlige øjeblik. Som et resultat, deres tur initiering lader meget tilbage at ønske. Deres opførsel er uregelmæssig og "edgy", så at sige.
 • I modsætning hertil basere høje ski er bange for at komme op på kanten. Disse "frygtsomme" ski foretrækker at skride gennem sneen i stedet tillade sig at opleve tilfredshed en god udskillelse. Sandheden er, både basen højt og kant høj ski er slidte og trænger til en dag på "spa". En ski tuning er en dag på spa til dine ski.
 • Ski tuning specialist begynder ved at udføre en base trummerum. Dette flader ski base, som igen forhindrer sugning og friktion, der ofte hæmmer glideevne oplevelse. Når en passende base er etableret, tuneren sliber kanterne for at forbedre deres greb. Endelig, for at forhindre oxidation, er en frakke voks anvendt.