Ski Lift Design

Ski Lift Design


Der er mange ski lift designelementer, der arbejder sammen for at transportere skiløbere op og ned et bjerg. Finde ud af, hvordan hver type lift er designet til at arbejde vil give dig en bedre forståelse, når de transporteres.

Om skilifter

Skilifte kan findes på næsten enhver skisportssted. De er designet til at bære skiløbere til toppen af ​​bjerget, så de kan stå på ski ned. Der er forskellige typer af skilifter herunder dem, der er på overfladen, og dem, der er antenne.

En flyvende tæppe lift er en overflade løft, der er perfekt for begyndere, da alt du gør det skridt videre og holde på en bar. Andre overfladelifter er reb blår eller Poma elevatorer. Stolelifte er antenne elevatorer, der er designet som en serie af stole, der er ophængt med et kabel. Kablet er drevet af motorer. Stolelifte kan være enkelt, dobbelt, tredobbelt eller quad.

Forskellige Ski Lift Design elementer

Der har været opdateringer i årenes løb til skiliften design, men den grundlæggende funktion forbliver den samme. En elevator kører med en motor og transporterer skiløbere med en endeløs kabel, der løber fra bunden af ​​bjerget til toppen. Den type lift anvendt ved skiområdet afhænger af terrænet, mængden af ​​skiløbere og byen budget.

Surface Lift Design

Den mest grundlæggende skilift er overfladen lift. Den bruges på lavvandede kvalitet områder af bjerget og er perfekt til både børn og begyndere skiløbere. Der findes flere typer af overflade elevatorer. Hver er enestående i deres design.

  • Rebet blår er den enkleste i design. Det er et reb, der har håndtag knyttet til den. Skiløbere kan få fat i på et håndtag og trækkes op ad bakken.
  • Den Poma lift eller fad pull består af et kabel og en stang. Kablet roterer omkring to bullwheels; en ved hver ende af elevatoren. Stangen er ophængt i kablet og har en plade i slutningen. Skiløberen simpelthen holder på stangen og sikrer plade mellem benene, der skal transporteres. Denne lift var ekstremt populær i 60'erne og 70'erne.
  • En flyvende tæppe er udformet som et transportbånd, der er i niveau med overfladen af sneen. Alle de mekanismer, der forårsager det til at virke, er skjult under. Den er designet til at have trin passager på båndet og transporteres op ad bakken, hvor de er i stand til at glide af.

Stolelift Designs

Stolelifte alle har samme grundlæggende design. En stol er ophængt fra en endeløs kabel, der tager rytteren til toppen af ​​bjerget. Stolen har en tilbageholdenhed bar, der holder passagererne i forsvarligt. Der er flere motiver til stolelifter:

  • Fast greb stolelifter er den mest billige og praktisk elevator. En stol er fastgjort til et kabel. Stolens position bevæger sig ikke, men kablet gør. Denne lift kan holde alt fra to til seks personer. Den bruges ikke på høj trafik områder eller på høje bjerge.
  • Aftagelige stolelifte er de mest populære og findes på næsten enhver skisportssted. Den hurtig bevægelse lift består af stole, der løsnes i bunden og toppen af ​​elevatoren fra et kabel. En bevægelige karrusel holder kablet og giver mulighed for en jævn kørsel og langsom læsning og losning.
  • En gondollift beskytter ryttere fra elementerne. Den består af en lukket kabine, der kan rumme op til 12 eller flere skiløbere. Det fungerer som en aftagelig lift og frigiver kablet på en karrusel. Den gondollift giver passagererne at komme i gang eller på med lethed og findes på store resorts.

End Notes

Ski lift designs forbliver de samme i koncept, men er ofte opdateret med den nyeste teknologi og funktioner. Den type lift fundet på et resort afhænger af mange faktorer, og mange resorts har flere typer af elevatorer fra overfladen til luften. For at undgå ski lift ulykker, er skiløbere rådes til at være forsigtig, når på en elevator og sikre enhver løst tøj, som kan blive fanget i elevatoren mekanismer. Velrenommerede resorts har hyppige sikkerhedsinspektioner for at sørge for, at liften fungerer korrekt.