Sideways - Movie

Sideways - Movie


Aldrig før har en film forårsaget mainstream publikum til at tale så meget om vin. 2004 film Sideways, ligger i det centrale Californien vin land, er krediteret med at forbedre Pinot Noir salg over hele landet, øge Santa Barbara Winery turisme og piquing interesse afslappet vin drinkers overalt.

The Buzz og vin

Så hvad er den brummer om Sideways er humoristisk fortælling om en uges road trip gennem vin land skilt -? Og noget gnaven - mislykket forfatter og uinspirerende underviser Miles (Paul Giamatti) med sin snart-til-være-ons ven Jack (Thomas Haden Church). Miles er en vinkender og en hyppig gæst til mange af de vingårde og restauranter beliggende i dalene i naturskønne Central Coast. Filmen sidestiller ned-på-hans held, men komiske miles «vanskeligheder i sit kærlighedsliv, karriere og økonomi med succesfuld skuespiller Jack happy-go-lucky søgen efter en sidste slynge eller to. Duoen tilbringer tid med et par passionerede og intelligente kvinder, til Maya (Virginia Madsen) og Stephanie (Sandra Oh) deler mad, vin, griner og mere vin. Historien, mens ikke jord-shatteringly innovative er stram, smart og utroligt sjovt. Doser af slapstick-stil humor peber Sideways, men filmen formår endda en hysterisk morsom scene med en rasende nøgen mand på en kørende chase uden at forringe intelligens af publikum.

Sidelæns og vin salg

Så hvordan har Sideways ændre verden af vin? Miles voks overstrømmende på Pinot Noir og grundigt nedvurderer populære Merlot vine. Smagningen scener demonstrere alt, der er snobbet om vin, samtidig med at hele emnet tiltalende og tilgængeligt for de tilfældige vin nipper masser. Den snappy Vid af filmen gjorde biografgængere tænker og taler om vin i den måde en seriøs dialog om emnet kunne ikke håbe at røre ved. Karakteren af ​​Miles havde noget men stærke meninger om vin og delte dem med nogen, der ville lytte; da Jack forsøgte at få ham til at lade deres datoer for at vælge vin, Miles udstødte hans nu berømte linje: "Nej, hvis nogen ordrer Merlot, jeg forlader." Selvfølgelig Jack er villig til at drikke noget med alkohol; efter Miles beskriver en vintage som "harsk tjære og terpentin," Jack svarer: "Smager temmelig godt for mig." Tilføj empatiske figurer og fantastiske vingård natur og filmen er en vinder.

Miles 'kærlighed til Pinots udløst vindrikkere ikke kun at tale om filmen og vinen i det, men at drikke mere Pinot. Industri skøn og anekdoter fra vinhandlere alle attribut øget salg af Pinot Noirs sent i 2004 og tidligt i 2005 til filmen. Er miles 'vin kommentarer alle korrekte? Ikke altid, ifølge aficionados, men den ekstra opmærksomhed på vinindustrien er velkommen alligevel, især da det faldt sammen med en overflod af røde i USA

Filmbranchen

Sideways var baseret på en bog af Rex Pickett. Direktør Alexander Payne co-skrev manuskriptet med Jim Taylor. Payne var ansvarlig for at sammensætte en liste over de vine, der faktisk anvendes i filmen, selvom skuespillerne brugte en alkoholfri alternativ til mange af scenerne.

Indenlandsk brutto for filmen oversteg 71 millioner dollar, en fænomenal afkast på 16 millioner dollars produktion budget.

Filmen er i øjeblikket tilgængelig på DVD. Besøg det officielle Sideways hjemmeside.

Sideways Winery Tour

Så hvad vingårde opnåede berømmelse i Sideways?

Sanford Winery

Sideways - Movie

Miles og Jack først stopper ved Sanford Winery, hvor de smager den nu noget klicheagtige, men lækker, Pinot Noir. Sanford er kendt for både deres Pinots og deres Chardonnays.

Hitching Post Restaurant

Jack og Miles har middag på Hitching Post, hvor de mødes Maya. Den Bien nacido restaurant serverer deres egen vin.

Foxen Winery

Foxen er det næste stop på Sideways vin tour; Miles prøver Chardonnay og giver det en bestået.

Kalyra

Miles smækker godset Syrah og Cabernet Franc på Kalyra, men Jack rammer det af med Stephanie og fyrene gøre middag planer med hende og Maya, når de opdager de to kvinder er venner.

Frass Canyon

Den endelige vingård i filmen er den løst forklædt Fess Parker Winery, hvor Miles mister besindelsen og drikker vin fra spytte spand.

Mere vin præsenteret i filmen

Personerne i Sideways ikke begrænser deres vin at drikke til deres winery besøg. Nogle af de andre vine, de tegn nyder eller diskutere i filmen er:

  • Opus One 1995
  • Byron 1992
  • Whitcroft Pinot Noir 2001
  • Romanee-Conti Richebourg (Vintage ukendt)
  • Cheval Blanc 1961

.