Siamesiske katte

Siamesiske katte


Vidste du, at siamesiske katte er en af de ældste, hvis ikke det ældste kendte race af katte? De er meget intelligente og sociale, og de er også i Animal Planets liste over Top 10 katteracer.

Siameser kat Karakteristika

Udseende

Ifølge CFA show standard:

 • Hoved: Hovedet form i sig selv er ganske flad og flyder jævnt ind i et kileformet næseparti. Øjnene er blå, mandelformede, og har en udpræget orientalsk look. Ørerne er ganske store og flugter med siderne af hovedet i en perfekt forlængelse af kilen.
 • Krop: Vis Siamese er meget lange og slanke design, med lange, slanke ben, fine fødder og en lang, tilspidset hale.

Siamesiske katte

Blå punkt Siamese

Coat og farver

En sand Siamese pels er meget kort, og skal føle helt silkeagtig til touch.Morgenmaden virkelige herlighed siamesiske frakke ligger i sin farve. Basen pelsfarve kommer i forskellige nuancer af hvid, creme og blålig-sølv, men det er altid lettere end de "point". Det er de skraverede områder på benene, hale, ører og ansigt.

 • Seal punkter har en varm fawn farvet base coat med mørkt, forsegle brune punkter.
 • Chokolade punkter har dejlige kakao brun farvede punkter på en cremet base.
 • Blå punkter har en blålig hvid base coat med dybe blå-grå punkter.
 • Lilac punkter har en slående hvid base coat farve, overlejret med rosa-grå punkter.
 • Rød punkt Siamese findes, men farven er ikke accepteret af mange race klubber, fordi det ikke anses for traditionelle

Det er interessant at bemærke, at alle siamesiske killinger er ren hvid ved fødslen, og de steder, efterhånden udvikle sig senere. De fleste Siamese vil ikke nå deres sande farvedybde, indtil de er mere end et år gamle.

Temperament

Den ekstreme udseende af denne race kan føre en person til at tro, at de ville være helt holder offish i temperament, men faktisk helt det modsatte er tilfældet. Siamesiske katte er generelt folk kærester, og ey thare mere tilbøjelige til at vise stor interesse i hvad du laver. de elsker at blive nusset og kærtegnet.

Ud over at være temmelig kærlig, kan denne race også være ganske vokal, næsten giver dig det indtryk, at du bliver talt til i "kat". Hvis en Siamese ønsker noget, kan du være sikker på det vil finde en måde at gøre dig forstå.

Grooming din Siamese

Sammenlignet med de behov, sådanne langhårede racer som Himalayans, persere og Maine Coon katte, den Siamese kræver meget lidt i vejen for grooming.

Her er et par tips.

 • Børstning kan rent faktisk skade farve og konsistens af en siameser kat pels. Et bedre alternativ er at bruge "finger børstning" for at fjerne løse hår. Du skal blot våd hænderne og køre dem jævnt over din kats pels. De løse hår vil samle sig på fingrene, og kan fjernes med et stykke køkkenrulle, før vask.
 • Badning er sjældent nødvendigt. Hvis du ikke er fortrolig give din kat et vandbad, så prøv med majsstivelse i stedet. Drys det hele over din kat, være omhyggelig med at holde det ude af sit ansigt, og forsigtigt arbejde det ind med fingrene. Du kan forsigtigt børste det ud med en blød børste eller tørre det væk med et vaskeskind.
 • Ørerne af denne race er beregnet til at blive vist propper. Hvis du ønsker at øge deres bredde, så prøv trimning væk de længere hår lige inden for basislinien. Dette vil give en illusion af større bredde, og fremme en bedre luftcirkulation.

Sundhedsproblemer og levetid

Generelt siamesiske katte er en sund race, og mange lever så længe som 15 år, men ifølge VetInfo.com, er der flere sundhedsspørgsmål i racen at være opmærksom på, herunder:

 • Obsessive grooming er somtimes observeret i denne race, og det kan føre til skaldede pletter. Betingelsen er normalt anlagt den ved stress.
 • Luftvejsinfektioner er hyppigere i killinger, så sørg for at holde dit kæledyr væk fra utætte områder.
 • Kardiomyopati er en anden bekymring, men ikke hærger i racen. En svag hjerte fører til ineffektiv levering af blod og oxygen til resten af ​​kroppen. Den mest oplagte passiv symptom er besvimelse.
 • Følsomhed over for anæstesi gør spaying / kastrering, og andre behandlinger lidt mere kompliceret.
 • Vestibulær sygdom påvirker nerverne i øret og forårsager svimmelhed, hoved vippe og svært ved at gå på grund af tab af balance.

Raceoprindelse

Siamesiske katte

Apple hoved Siamsese

Ifølge National Siamese Cat Club, racen opstod i Thailand, som tidligere var kendt som Siam, og det er her racen fik sit navn. Det menes racen blev udviklet under beskyttelse af Siam royalty, og Siamese blev importeret til England i 1881, hvor det blev overordentlig populær. Amerikanerne snart begyndte at importere den nye race tilbage til staterne, og det blev slået fast som en af ​​tthe mest populære racer nogensinde.

Der er to meget forskellige typer af Siamese at opdrættere typisk klasse som show Siamese og traditionel Siamese. Den oprindelige Siamese importeret fra Siam var meget tættere på CFA standard beskrevet ovenfor. Under byge af avl, der gik på efter Anden Verdenskrig, en cobbier siameser med en rundere, "apple hovedet" begyndte at dukke op. Man mener, at dette var et resultat af krydsning af Siamese med andre katteracer, men da denne type blev så udbredt, kom mange entusiaster til at tro, det var den oprindelige type af racen. Siden da har show opdrættere arbejdet ihærdigt på at bevare den sande Oriental Siamese type og genoprette det som den korrekte type af racen.

Er en Siamese rigtige for dig?

Denne race er kendt for at blive meget knyttet til sine menneskelige kammerater, så medmindre du har masser af tid til at tilbringe med en, du måske overveje at kigge ind i en anden race. Disse katte er også ganske energisk, så overveje, om du foretrækker en kat, der sover hele eftermiddagen eller en, der altid er klar til en god omgang chase-the-mus.

Siamesiske katte er både livlig og kærlig, og er ofte siges at opføre sig mere som hunde end katte. Hvis du er på udkig efter en kat, der er lav i vedligeholdelse, men høj i personlighed, denne race bare kunne passe regningen.