Shel Silverstein Biografi

Shel Silverstein Biografi


Fans af humoristisk poesi ofte befinder sig i jagten på en Shel Silverstein biografi for at lære mere om denne populære børnebogsforfatter.

A Brief Shel Silverstein Biografi

Sheldon Silverstein blev født September 25, 1930 i Chicago, Illinois. Han døde den 10 MAJ 1999 efter et hjerteanfald. Han var 68 år på tidspunktet for sin død.

Efter optagelsen i hæren i 1950'erne, Shel Silverstein brugt tid kæmpe i Korea og Japan. Han begyndte at tegne tegnefilm til de militære magasin Stars and Stripes, som senere førte til et job som tegner og forfatter til Playboy.

Mange mennesker, der er fortrolige med Shel Silverstein arbejde ikke indser, at han aldrig planlagt at skrive for børn. Ursula Nordstrom, en redaktør på Harper & Row (nu HarperCollins), opfordrede ham til at skrive børns digte efter at have læst nogle af hans arbejde er beregnet til et voksent publikum. Hun troede hans unikke stemme vil appellere til børn i hele verden, selvom han oprindeligt var uenige. Når hans første bog blev udgivet, men Shel Silverstein opdagede denne genre var en god pasform til hans litterære talenter.

Traditionelt er håbefulde forfattere vide, at den bedste måde at polere deres færdigheder er til stadighed læse andres arbejde, hvem de beundrer. Shel Silverstein aldrig fulgt dette råd. Han studerede musik kortvarigt i Chicago College of Performing Arts i Roosevelt University, men aldrig formelt undersøgt skriftligt. Faktisk han indrømmer, at han sjældent læser eller poesi. Hans stil, en spændende blanding af barnlig uskyld og voksen humor, er helt sin egen skabelse.

Shel Silverstein elskede at rejse, men var temmelig reclusive når det kom til at offentliggøre sit arbejde. Han indvilligede sjældent medierne interviews og var tilbageholdende med at svare for mange spørgsmål om hans personlige liv. Selv hans svar på spørgsmål om hans kreative proces var ofte undvigende.

Selv om han er bedst kendt for sit arbejde at skrive børns poety, Shel Silverstein var også en talentfuld dramatiker, sangskriver og musiker. I 2002 blev han posthumt optaget i Nashville Songwriters Hall of Fame.

Bøger af Shel Silverstein

Kollektivt, har bøger af Shel Silverstein solgt over 18 millioner eksemplarer og er blevet oversat til mere end 20 forskellige sprog. Du kan finde bøger af Shel Silverstein på ethvert offentligt bibliotek eller boghandel. I mange tilfælde, de er blandt de mest populære titler i børnenes afdeling.

Børns bøger skrevet af Shel Silverstein nævnes:

 • Lafcadio: The Lion, der skød tilbage (1963)
 • En giraf og en halv (1964)
 • Den Giving Tree (1964)
 • Hvem vil have en billig næsehorn? (1964)
 • Hvor fortovet Ends (1974)
 • The Missing Piece (1976)
 • Et lys i loftet (1981)
 • The Missing Piece Meets Big O (1981)
 • Falling Up (1996)
 • Tegn en Skinny Elephant (1998)
 • Løbende Babbit (2005) (udgivet posthumt)
 • Undgå at støde den Glump! og andre fantasier (2008, oprindeligt udgivet i 1964)

Som forfatter og ivrig bogsamler, Shel Silverstein insisterede på at være tæt involveret i udarbejdelsen af ​​hans manuskripter. Han ønskede at være i stand til at vælge den type, størrelse, form, farve og kvalitet af det papir hans digte blev offentliggjort på. Han nægtede at tillade nogen af ​​hans bøger, der skal offentliggøres i paperback, fordi han følte, at det mindsket oplevelsen af ​​at læse hans arbejde.

Personlige liv

Shel Silverstein var gift kortvarigt til Susan Hastings, men fagforeningen endte i skilsmisse kort efter hans datter Shoshanna (Shanna) blev født 30. juni 1970. Susan døde i 1975. Shanna blev rejst af hendes tante og onkel, Meg og Curtis Marshall, indtil hun gik bort fra en cerebral aneurisme i en alder af 11 den 24. april 1982. Et lys på loftet er dedikeret til Shanna.

Shel Silverstein søn Matthew blev født den 10. november 1983. Falling Up er dedikeret til Matt og Sarah, kvinden mente være hans mor.

Yderligere information

Du kan læse mere om Shel Silverstein og hans arbejde ved at besøge følgende nyttige websteder:

 • ShelSilverstein.com
 • Shel Silverstein på Poets.org
 • Kidz Verden Biografi af Shel Silverstein

For en komplet Shel Silverstein biografi, overveje at læse en dreng ved navn Shel: The Life og Times of Shel Silverstein af Lisa Rogak.