Sensory Integration Disorder og autisme

Sensory Integration Disorder og autisme


Sensorisk integration uorden og autisme er to separate betingelser, der er undertiden forveksles med. De to betingelser har fælles symptomer, men også har vigtige forskelle. Lær at genkende sanseintegration uorden og autisme, og hvordan man kan søge en korrekt diagnose for en elsket.

Autisme Oversigt

Autisme er en gennemgribende udviklingsforstyrrelse (PDD), der er præget af betydelige nedskrivninger i sprog, kommunikation og sociale færdigheder. Den American Psychiatric Associations Diagnostiske og Statistiske håndbog for psykiske lidelser IV (DSM -IV-TR) kategoriserer autisme med fire andre PDDS - Aspergers syndrom, GUA (PDD-NOS), Rett syndrom og barndom disintegrative uorden.

Den neurologiske tilstand er normalt diagnosticeres efter alder to grundet tidlige barndom udviklingsmæssige forsinkelser. Autisme symptomer varierer i hvert enkelt og varierer i grad af værdiforringelse fra mild til svær. Disse symptomer kan omfatte Sanseintegration samme problemer sanseintegration uorden.

Definition af Sensory Integration Disorder

Sensorisk integration lidelse (SID) også kendt som sanseintegration dysfunktion eller sensorisk forarbejdning lidelse, er en tilstand, hvor en person har problemer med at modtage og forvalte sanseindtryk. Den berørte person kan ikke være i stand til korrekt håndtere stimuli med relation til syn, berøring, lugt, bevægelse, hørelse eller lugt. Denne manglende evne til at styre sanseindtryk kan forårsage en påvirket person til at overreagere eller under-reagerer på sensoriske udløser. SID nedskrivninger kan være mild eller så alvorlige, at det bliver i vejen for en persons evne til at fungere i hverdagen.

SID er ikke en officiel diagnose i DSM IV-TR, da det ofte er beskrevet som et symptom på andre medicinske tilstande, såsom autisme, og ikke fuldt anerkendt i alle traditionelle medicinske miljøer. Men et betydeligt antal terapeuter og læger samt organisationer som Sensory Processing Disorder Foundation, overveje SID for at være en medicinsk tilstand i sig selv. Nogle personer lider SID uden eksistensen af ​​andre medicinske tilstande. Den Sensory Processing Disorder Foundation er blandt en række støtteorganisationer forsøger at få sensorisk forarbejdning lidelse anerkendt i den kommende DSM V.

Om Sensory Integration Disorder og autisme

SID og autisme undertiden forvirret, fordi nogle tilfælde af autisme omfatter sensoriske forarbejdning vanskeligheder. Men forskelle gør det klart, at disse to forskellige betingelser.

Ligheder mellem SID og autisme

Hvert tilfælde af SID eller autisme har forskellige sæt af symptomer i varierende sværhedsgrad. SID og autisme kan dele de efterfølgende typer af egenskaber:

  • Symptomerne omfatter problemer med at styre sanseindtryk, som kan forårsage uhensigtsmæssige reaktioner på visse seværdigheder, smager, lyde eller lugte. Personen kan være alt for følsom eller mangler reaktion på en smag, se, lugte eller lyd.
  • Personen har dårlige motoriske færdigheder udtrykt i vanskeligheder med håndskrift, sport, såsom cykling, og kan være ukoordineret eller generelt klodset.
  • Den berørte person kan være irritabel og har hyppige raserianfald.
  • Problemer self-beroligende
  • Kan ikke lide fysisk kontakt
  • Både SID og autisme er neurologiske tilstande.
  • Sanseintegration terapi og Dr. Stanley Greenspans DIR / Floortime er effektive behandlinger for begge forhold.

Forskelle mellem SID og autisme

Mens SID og autisme kan dele fælles træk, de har også et par væsentlige forskelle, såsom følgende:

  • En person med autisme normalt oplever mange andre symptomer foruden sensoriske spørgsmål, såsom begrænset til nogen tale, svært ved at forstå ord sammenhænge og udvikle et ordforråd, der er behov for strenge rutiner, obsessiv interesse i en usædvanlig aktivitet eller problemer med sociale signaler.
  • En person med SID alene kun oplever symptomer relateret til sanseindtryk spørgsmål.
  • Autisme er en anerkendt medicinsk tilstand med en officiel diagnose i DSM IV-TR. SID er ikke anerkendt som en mental sundhed betingelse af DSM IV-TR.

Kom godt i en korrekt diagnose

Hvis du har mistanke om at du eller en elsket man kan have SID eller autisme, søger en korrekt diagnose med det samme. Få 2-3 lægelige udtalelser til at bekræfte en diagnose, hvis du ikke er tilfreds med den første læges resultater. Både SID og autisme reagerer godt på nuværende behandlinger. Når du sikrer en korrekt diagnose, kan du arbejde med lægen for at finde den mest hensigtsmæssige behandling planen.