Senior hund har House Ulykker

Senior hund har House Ulykker

Hvad gør man, når en gammel ven begynder at have ulykker i huset? Undertiden problem kan spores til mere end én årsag.

Problem: Senior hund har House Ulykker

Vores 11-årige Lhaso Apso er urinating hele vores nye hus, ofte i små mængder, og især om natten. Min kone tager ham overalt hun går nu, giver ham masser af opmærksomhed, og sikre, at han har masser af potte tid.

I første omgang tænkte jeg hans problem skyldtes den nye mangel på en tilgængelig hund dør i det nye hus. , Efter at gøre nogle læsning, jeg antager imidlertid problemer omfatter: seneste langrend flytte, hans nylige boarding i en måned, mens det nye hus blev forsinket i forberedelse, min seneste implementering (og jeg går ud fra følelse af vrede og nedlæggelse) og måske en følelse af ønsket om at markere sin nye territorium.

Men hans problem er ikke helt nyt. Han plejede at tisse om natten på vores hårdttræ gulv, især hvis vi har glemt at tage ham for en aften gåtur. Kun når vi ville give ham masser af opmærksomhed ville han undgå disse "uheld". Kastrering ham flere år siden kun hjulpet i flere måneder, så hans dårlige vaner vendt tilbage.

Hvad er dine anbefalinger til denne gamle hund, vi elsker så meget, men der har så mange potte hændelser i huset, når vi ikke er helt bader ham med opmærksomhed? Skal vi give ham op til nogen, der kan bruge mere end to timer af udelt opmærksomhed om dagen med ham?

~~ Henry L

Ekspert Svar

Hej Henry,

Jeg er ked af at høre din hund er at have en vanskelig tid at gøre tilpasningen til sine nye levevilkår. Jeg vil dog ikke anbefale at give ham væk til andre. Senior hunde kan tage lidt ekstra pleje, men de er bestemt værd efter alle de år af kærlighed og hengivenhed, de har vist os.

Den nylige omvæltninger i dit personlige liv kunne sikkert spille en rolle i din hunds aktuelle problem, men jeg tror ikke hans problem er helt adfærdsmæssige. Tisser ofte i små mængder kan være et tegn på nyresygdom eller en urinvejsinfektion. Din hund kan faktisk have nyresten blokere ham fra fuldt lindre sig selv til tider. Når dette sker, trykket opbygges i blæren, indtil mere urin tvinges ud.

Jeg anbefaler stærkt, at du planlægge en aftale for din hund med din dyrlæge. Dyrlægen vil gøre en komplet arbejde op på dit kæledyr, samt give ham en fysisk undersøgelse. Dette vil afsløre, hvis din hund har nogen medicinske problemer, der skal løses.

I mellemtiden kan du tale til Parlamentet ulykker ved at købe en mave bånd til din hund. Dette er en type af doggie ble for mænd, der holder dem i at urinere i huset. Vores egen gæst klummeskribent Wendy Nan Rees bruger dem med sine hunde, og hun kan lide dem. Du kan gøre en hurtig søgning på internettet for at finde hjemmesider, der sælger dem.

Tak for dit spørgsmål, og jeg håber du finder disse forslag nyttige.

~~ Kelly

Senior Hund har Nighttime Issues

Min 11-årige Terrier er diabetiker, og har altid været ivrig under tordenvejr. Han har dog for nylig begyndt at skælve uden synlig grund. Han vandrer også fra rum til rum kontinuerligt, og han skriger at gå uden for natten og vil derefter sidde udenfor i 20-30 minutter ad gangen. Han fortsætter dette hver time eller så, som du kan forestille dig, det er meget frustrerende / trættende, som jeg har et fuldtidsjob.

Denne adfærd begyndte for to måneder siden, og dyrlægen ordineret diazapam, som jeg gav hunden for omkring en uge. Det havde imidlertid lidt succes og adfærd stoppet på sin egen efter cirka fire uger. Det pludselig begyndte igen to dage siden, og jeg ser gerne enhver hjælp, du kan tilbyde.

~~ Jenny

Ekspert Svar

Hi Jenny,

Jeg er ked af at høre, at din hund ikke har været godt. Som diabetes skrider frem, kan det forårsage en ophobning af problemer. Men i betragtning af din hunds fremskreden alder, er vi også nødt til at se på geriatriske problemstillinger også.

Ændringer i søvnmønster af ledende kæledyr og muskuløs rysten er ikke ualmindelige, og kan være et tegn på neurologiske ændringer. Holde alle faktorer i din hunds tilfælde i tankerne, kan natlig uro skyldes:

  • I mangel vision: Det kan tilskrives diabetes, og vil gøre det sværere for din hund at se om natten. Til gengæld kan det gøre ham føle sig mere isolerede, sårbare og ængstelig, som kan resultere i gråd.
  • Din hund kan også opleve periodiske kognitiv dysfunktion, typisk som senilitet. Nogle senior mennesker oplever en form for demens benævnt "sol Downers", som synes at være udløst af indstillingen solen. Måske din hund har en variation af dette syndrom?

Uanset årsagen til den tilbagevendende natlig uro, jeg synes du skal tale med din dyrlæge om det igen og finde ud af, om en lidt højere dosis diazapam / valium ville være nyttigt i denne situation. Du sikkert brug for din hvile også.

Tak for dit spørgsmål, og jeg håber du er i stand til at finde nogle forholdsregler. Jeg beundrer dig for at arbejde så hårdt for at hjælpe din gamle ven.

~~ Kelly

Omskoling en Senior Hund

I den sidste måned vedtog jeg en ti-årig Lhasa Apso mix, der tidligere havde boet sammen med en geriatrisk ejer, der udnyttede en combiniation af hund walking tjenester og Pee-pads til at tillade hunden at aflaste sig selv.

Hvis vi tager hunden ud ofte, han ikke har ulykker. Men han synes ikke tilbøjelige til at lade os vide, at han har brug for at gå ud. Jeg har ikke hørt ham bark, så at komme ham til at kommunikere med "tale" synes ikke at være en effektiv valg. Hvordan får jeg ham til at kommunikere hans behov for at gå ud?

~~ Cynthia

Ekspert Svar

Hej Cynthia,

Tillykke vedtage dit nye kæledyr. Det var en meget venlig ting at gøre. De siger, du kan ikke lære en gammel hund nye tricks, men jeg er ikke enig i dette udsagn 100%. Men det vil være vanskeligt at omskole en ti-årig hund.

Først du har taget din hund til dyrlægen for en check op endnu? Sommetider senior kæledyr begynder at have sundhedsmæssige problemer, der resulterer i øget hus ulykker. Dyrlægen kunne kontrollere dette for dig, og hvis din hund får en ren sundhedsattest, kan du gå videre til træningsmuligheder.

Du gør det godt ved at tage din hund ud ofte, men har du prøvet at lære ham en kommando "potte"? Hvis du lære ham at knytte et ord med handling, kan du spørge ham, om han har at gå potte, og du bør få en form for et svar. Husk, at du kun har haft ham i et par uger, så det kommer til at tage lidt tid for jer begge at vænne sig til den nye rutine.

Du kan også overveje at levere de Pee-pads i dit hjem, hvis dette vil hjælpe din hund undgå tisser i uhensigtsmæssige steder.

Tak for dit spørgsmål, og jeg håber, at dette forslag hjælper.

~~ Kelly