Senior: Elder Care Tips

Senior sundhedspleje: teste for tyktarmskræft

Din senior sundhedspleje læge vil kontrollere dig for polypper i din kolon. Proceduren til fjernelse af polypper i en koloskopi er enkel: et tyndt snare wire passerer gennem colonoscope, omkranser polyp. Snare strammes derefter og en elektrisk strøm ledes gennem den ledning, der afskærer polyp. Poly fjernes fra tyktarmen og sendes til en patolog til yderligere behandling. De fleste alle polypper er godartede. Fjernelsen af ​​polypper ikke forårsager smerte.

Senior sundhedspleje og øjenpleje

En vigtig faktor, vi bør vide: visse lægemidler eller kombinationer af lægemidler kan forringe visuelle evner og påvirke resultaterne af diagnostiske tests. Det er meget vigtigt at fortælle vores optometrist eller ældreplejen læge navnene på alle receptpligtig eller ikke-receptpligtig medicin, vi tager.

Senior sundhedspleje: Glaukom

Glaukom er en vigtig senior sundhedspleje spørgsmål. Glaukom normalt opstår, når væske trykket i øjet stiger over normal og skader synsnerven. Selvom glaukom påvirker kun 3% af befolkningen, det er mere udbredt i over-40 og sorte mennesker. Der er sjældent nogen tidlige advarselstegn, så det er meget vigtigt at have grundige årlige øjenundersøgelser, der tester for glaukom; ubehandlet, glaukom kan forårsage fuldstændig blindhed.

Senior hjemmepleje og medicin

Læs altid etiketten på din medicin, når at få dem. Er det dit navn på etiketten eller emballagen? Er det medicinen din senior sundhedspleje læge fortalt dig at tage? Fejl kan ske, især i 'influenzalignende sæson "og andre rush gange for apotekeren, så tjek din medicin grundigt. OG se nøje for eventuelle specielle instruktioner.

Senior pleje og høretab

Før du køber et høreapparat, finde ud af audiolog, hvis: 1.Could min høretab behandles af en højtstående sundhedspleje læge? 2.Which design af støtten er bedst for mig? 3.Hvad er de samlede udgifter til et høreapparat? 4.How lang er garantien og kan den forlænges? Der er behov for 5.Hvis reparationer, vil en "låner" være til rådighed for mig? 6.Who gør justeringer og mindre reparationer? 7.Are der specielle instruktioner og træning jeg får brug for, og gives til mig?

Senior hjemmepleje og medicin

Hvis du på noget tidspunkt vores mave forstyrret efter at tage en medicin, spise et par plain kiks eller ris kager. Aldrig stoppe tage din medicin, indtil du først har kaldt din senior sundhedspleje læge eller apoteket til råds. (Har du tilfældigt tage din meds med forkerte væsker?)

Senior sundhed og beskæftiger sig med smerte

Senior pleje eksperter fortæller os, at iskiasnerven kan forårsage neuralgic smerter til den nedre ryg, hofte og lår område. Ved at styrke vores mave muskler (øvelse!), Vil vi også aflaste af iskiasnerven, og mindske vores lændesmerter.

Senior pleje og grå stær

Takket være min senior læge, min cateract kirurgi gik fint. Men inden for 7-8 måneder, jeg havde sløret syn. Jeg mener, jeg kunne ikke læse en 12 skriftstørrelse e-mail eller en bog ... nuttin '! Og det blev værre. Jeg endelig lavet en aftale med min optometrist ... tænker jeg ville have større objektiver. Surprise! Hun fandt jeg havde en "membran" vækst over min implanterede linse, og sendte mig tilbage til mit øje kirurg. Hvad en enkel procedure - laser «zappe 'at forbrænde membranen (ene øje ad gangen). Jeg straks kunne se så meget bedre! Ikke én bit af smerte eller stamme ... bare vinde! Det sker ikke for alle efter operation for grå stær .... men hvis du begynder at se alt sløret, komme til din kirurg ASAP!

Senior sundhedspleje i hjemmet

Vigtigst af alt skal vi diskutere vores smerter, i dybden, med vores senior sundhedspleje læger. Tal om, hvad der har fungeret godt for os i fortiden; diskutere medicin, der kan være nye på markedet, men husk at spørge om bivirkninger fra disse. Ofte gange, nogle gode øvelser, behandlinger (massage, varme / kolde pakninger) kan anbefales. Husk at diskutere allergi, du måtte have til nogle typer af smertestillende medicin ... de kommer med så mange nye navne, nu! Senior hjemmeplejen betyder ikke at vi skal "behandle" os med over-the-counter medicin uden at diskutere med vores læger - for mange gange jeg har hørt om problemer forværring på grund af 'OTC "meds forårsager dårlig interaktion med andre meds bliver taget. Vi kender vores krop; læger og apotekere kender medicin!

Senior hjemmeplejen

Kramper i benene kan være forårsaget af mange faktorer. Det indlysende er over-udøver af benmusklerne, forårsager ømhed og kramper i disse muskler. Disse typer af kramper kan mindskes ved at lempe op på øvelser. Nat kramper er forskellige og kan være meget smertefuldt; de kan vække dig fra søvn uden synlig grund. Sidstnævnte type er ofte symptomatiske kramper; en mangel på vitaminer, eller værre, en eventuel advarsel om perifer arteriel desease. Hvis nogen kramper af benet opstår, dag eller nat, tilsyneladende uden grund, bør du konsultere din senior sundhedspleje læge snart. Disse advarsler kan redde dit liv, eller dit ben.

Senior sundhed og beskæftiger sig med smerte

Hvis vi tager aspirin (eller overtrukket aspirin: Ecotrin) for vores hjerteproblemer, ikke tage ibuprofin som smertestillende medicin for gigt. Undersøgelser viser, at ibuprofin modvirker effekten af ​​aspirin for blodfortyndende behandling af hjertepatienter. Altid tjekke med din senior sundhedspleje læge.

Forebyggende senior sundhedspleje

Bevogtning mod sygdomme som West Nile Virus er en del af god senior sundhedspleje. Når myggestik os (SWAT!) ... Skaden er sket. Hvad vi skal koncentrere os om, er forebyggelse af bidende myg. ..biting os og vores familier, der er. Læs mere "forebyggelse" tips til dette.

Senior sundhedspleje: osteoporose

Osteoporose er et stort sundhedsproblem; en sygdom med progressiv knogletab forbundet med en øget risiko for knoglebrud. Det kan være forårsaget af aldring, arvelighed, ernæring og livsstil og medicin, og andre sygdomme. Men der er 'hjælp' til rådighed tale med din senior sundhedspleje læge eller senior hjemmeplejen specialist for at lære mere.

Senior hjemmeplejen: Gigt

Arthritis omfatter en lang række sygdomme og beslægtede tilstande, der påvirker de bevægelige led i kroppen: knæ, håndled, albuer, fingre, tæer, hofter og skuldre. Angrebne led ikke længere glide jævnt forbi hinanden; Resultatet: en knogle-til-knogle fælles med ulidelig smerte! I dag din senior sundhedspleje læge har masser af muligheder for at håndtere gigt.

Senior sundhedspleje i hjemmet

Hjem behandlinger er en vigtig del af senior sundhedspleje. Her er hvordan du gør din egen terapeutisk varme pack for kun øre: 1.) Skær et stykke af gamle T-shirt omkring 16 med 10 inches. (Brug dobbelt tykkelse for en tynd tee.) 2.) Fold sammen. Sy op tre og en halv sider med små maskine sting; Vend retten ud. 3.) gennem en tragt, fylde posen med ris eller tørret felt majs. BRUG IKKE popping CORN! 4.) Sy resterende åbning sammen med hånden. 5.) Varm pack i en mikrobølgeovn omkring et minut ... justere tidspunkt, der passer. Jo varmere pack, jo længere varmen varer. (Hvis du får det for varmt, dække med et lag af ark eller anden klud, derefter fjerne så pakken køler.) 6.) Sidste, sætte det hvor det gør ondt ... og i et par minutter kan du sige, "Aah ! Nu, det er meget bedre! "

Senior hjemmepleje og medicin

Med mindre andet specifikt fortalt ellers ved din senior sundhedspleje læge, er det vigtigt at tage medicin med en 8-ounce glas vand. Denne mængde vand letter fortynding af medikamenter i vores system, og fremskynder medicin proces for os. Læs etiketterne omhyggeligt - de ofte tilstand 'aldrig med mælk', 'aldrig med koffein "," kun med ..... ". Nogle væsker kan faktisk modvirke effekten af ​​medicin, så forsigtighed er nødvendig.

Medicare dækning og ældrepleje

Under nuværende Medicare lov dækket eye-sundhedstjenester, omfatter øjet sundhed del af din ældreomsorgen undersøgelse og nødvendig følge behandlingen. En vision check på monokel eller kontaktlinseoptiker ændringer er ikke omfattet af Medicare ... medmindre ... øjet-wear indledningsvis er nødvendigt efter operation for grå stær. Kataraktoperation er dækket.

Senior sundhedspleje og øjenpleje

Senior pleje specialister foreslå flere måder at forbedre vores syn under kørslen vores biler ved at: 1. Hold briller, forrude og forlygter rene og i god stand. 2. Bær kvalitet solbriller for kørsel i dagtimerne. 3. Bær ordentlig briller til dag kørsel og for nat kørsel (der kan være en forskel). 4. Minimer kørsel i skumringen, daggry, og om natten; begrænse natkørsel til veloplyste eller velkendte gader. 5. Du må ikke kun afhænge af førerspejle eller sidespejle at fortælle, hvis der er en anden bil nær; der nogle gange "blinde" områder.

Senior hjemmepleje og medicin

Ofte gange, er fælles medicin (over-the-counter og frist) tilskrives som en årsag til høretab eller forværring af en eksisterende tilstand. Hold øje med eventuelle stoffer, der betragtes som »ototoksisk« (giftigt for øret). Ophørende brugen af ​​disse lægemidler (HVIS tilrådeligt af din senior sundhedspleje læge) kunne vende den betingelse.

Senior sundhedspleje: teste for tyktarmskræft

En koloskopi er en undersøgelse af din senior sundhedspleje læge af colon (tyktarm) ved hjælp af en lang, fleksibel, tændte rør indsat i endetarmen og videre. Må ikke ærgre sig, da de fleste colonoscopies udføres med medicinsk sedation at undgå ubehag. Hvis der findes polypper, kan de let fjernes under undersøgelsesproceduren. Sørg for at give tilladelse til at fjerne polypper, hvis det opdages, før eksamen.

Senior sundhedspleje: osteoporose

Senior sundhedspleje eksperter anbefaler kalktilskud for at hjælpe med at forhindre osteoporose, men der er ikke noget som de "virkelige ting" fødevarer. Calcium fremstillet af fødekilder er bedst, da disse fødevarer er også rige på D-vitamin, der hjælper med optagelsen af ​​calcium. Overbelast ikke på kosttilskud, som vores krop kun kan absorbere så-meget ad gangen.

Forebyggende senior sundhedspleje

Myg, der bærer West Nile virus er mest aktive ved daggry, skumring, og tidlig aften. Senior pleje specialister anbefaler, at seniorer undgå at blive udenfor på disse tidspunkter. Sørg for, at alle vinduer og døre i dit hjem har tætsluttende skærme. Reparer eller udskift dem med tårer eller huller til at holde myg i at komme ind i dit hjem / lejlighed.

Senior sundhed og beskæftiger sig med smerte

Senior læger anbefaler at tage smertestillende medicin, når smerten først starter eller på en regelmæssig tidsplan for at forhindre smerter fra forekommende. Når smerten begynder at tage fat, er det meget sværere at lindre smerten. Forsøg ALDRIG at køre bil, slå gården, gå en stram-tov: o) ... når du tager stærk smertestillende medicin ... vores reflekser bare ikke arbejde så godt i disse tider. Hvis smerter fortsætter, aldrig 'overdosis' med medicin, men ringe til din læge eller sygeplejerske om råd med det samme.

Forebyggende senior sundhedspleje

Som med de fleste lægemidler perscribed for senior sundhedspleje og særligt høje blodtryk meds, blande disse med alkoholiske drikke kan være farlige. En meget velsmagende, og boblende, alternativ ville være Martinelli s Sparkling Cider (100% saft af friske æbler). Du vil ikke nødt til at holde tilbage på festlighederne drikke dette. Yes! Drik det fra en champagne glas!

Senior sundhed og beskæftiger sig med smerte

Som alle seniorer har lært, kan smerte være invaliderende. Den kan holde os fra at være aktiv, fra sove godt, fra at spise, fra at nyde venner og familie. Det kan også gøre os føler bange eller deprimeret. Det er på tide, vi tager kontrol over dette problem. Tjek venligst andre højtstående sundhedspleje tips om Healthcare: Beskæftiger sig med smerte, for at få hjælp.

Senior pleje og grå stær

Har din senior sundhedspleje læge nævnte operation for grå stær? Må ikke grimmace! Katarakt kirurgi er sådan en simpel procedure, nu, og alternativet er ikke acceptabelt (blive blind!). Du skal bare have et godt øje kirurg, nogen til at køre dig hjem og følge lægens ordre til en tee til korrekt "efterbehandling"; blot en rutine af dråber i øjet (en øjenkirurgi ad gangen), og opfølgning besøg hos lægen. Jeg har haft begge øjne taget sig af, og jeg er så glad for jeg gjorde. Må ikke udskyde at have denne procedure, hvis det er nødvendigt. Du vil ikke føle noget ubehag bagefter ... de har gjort væk med behovet for sting! Du vil aldrig fortryde at have denne procedure; med recept Øjenimplantater du kan undgå at skulle korrigerende briller, i hvert fald ikke så stærk som før operationen. Og jeg vil foreslå at starte brugen af ​​"kunstige tårer" dråber, med clearance fra din kirurg. Vær sikker på at læse min 'efter cateract kirurgi "tip ... det kan spare dig sorg!

Senior sundhedspleje og øjenpleje

Senior sundhedspleje eksperter fortæller os, at som vi alder, mængden af ​​tårer i øjet falder, forårsager kløe, svie, eller en følelse af at have noget fremmed i vores øjne. Tørhed kan tilføjes ved medicin, vi tager eller allergi, vi har. Der er lettelse (under normale omstændigheder): Kunstig Tears® eller lignende over-the-counter øjendråber. Hold en flaske af din seng og i din pung (eller lomme: o).

Forebyggende senior sundhedspleje

Forebyggelse myggestik er en del af god ældreområdet. Selvom citronella stearinlys er nyttige for at komme af myg, når man sidder udenfor, så prøv olie af citronella (købes på de fleste købmænd) på din hud, når du flytter om udendørs for at undgå de grimme myggestik!

Senior sundhedspleje: forebygge hudkræft

Åh, hvis bare vi havde advaret om ultraviolette stråler fra solen, da vi var yngre! Tja, det er ikke for sent at inkorporere hudpleje i din senior pleje regime. Ved hjælp af en god solcreme (SPF15, i hvert fald) er en meget god vane at begynde, når man går udendørs i de sene forår / sommer måneder. Jo højere SPF tal, jo bedre beskyttelse du kan få. Find disse solcremer på dine dagligvarer eller kiosker; tilføje denne vare til din næste indkøbsliste, og beskytte dig mod hudkræft! Gør det nu!

Senior hjemmepleje og medicin

Over-the-counter medicin kan indeholde natrium, kalium, magnesium, calcium, sukker eller alkohol. Senior pleje eksperter anbefaler at du tjekker med apoteket før du tager nogen OTC meds der kan skade dine foreskrevne meds.

Senior hjemmeplejen

Senior hjemmeplejen enklere og sikrere med følgende: 1. Brug ekstra lamper og højere watt pærer. 2. Hold TV i et sted, hvor det ikke afspejler blænding fra lamper og vinduer. 3. Lad en eller to nat-lys brændende i gange eller badeværelser. 4. Hold en lommelygte handy når walking i mørke områder eller udenfor huset om natten.

Senior hjemmeplejen

En masse af seniorer bruge computeren til at holde kontakten og som led i deres senior hjemmepleje. Reducer smerter fra gentagne håndled og arm bevægelser ved computeren! For at gøre en computer mouse`s "dobbelt-klik" bliver til enkelt dem: Efter den ene hånd klikker på musen en gang, sende den anden side til RETURN (Enter) tasten ... computeren vil tælle det som en "dobbelt-klik ! " Sure, du `ve gjort to forslag, men den ene hånd gjorde` t gøre alt arbejdet! Hold dette op, og det vil gøre en enorm forskel i slutningen af ​​dagen!

Senior pleje og høretab

Lad aldrig forfængelighed stå i vejen for at få en høreprøve; så hvad er der galt med et høreapparat? Gør denne udnævnelse med en audiolog (henvisning fra din senior sundhedspleje læge) for at lære dybden af ​​dit høretab, og hvis du selv har brug for en »støtte«.

Senior hjemmeplejen

Hvis vi vågner op om morgenen med ømme knogler eller led, vi bare kan få brug for en blødere eller fastere madras. Tal med din senior sundhedspleje læge. Før du køber en ny madras, kan du prøve at tilføje en tomme eller så tyk styrofoam polstring på toppen af ​​eksisterende madras for mere blødhed ... eller ... placere en bestyrelse i henhold til gældende madras for mere fasthed. Et billigt alternativ til ømme ben!

Senior sundhed og beskæftiger sig med smerte

Smertebehandling er en vigtig del af senior sundhedspleje. Dyb vejrtrækning øvelser kan hjælpe slappe os, når i smerte. Prøv følgende øvelser i stedet for eller med medicin: 1. Træk vejret langsomt, dybt, regelmæssigt, komfortabelt. 2. Som du ånder ud tror afslapning; føler spændingen frigøres fra kroppen. 3. Indstil et tempo til din vejrtrækning: i-to-tre, ud- to, tre. 4 Tænk afslappende ord med hver "out" ånde "fred", "slappe af", "ferie", "slummer". 5. Fortsæt indtil du når dit mål, slutter med en langsom dyb indånding og "Jeg føler alarm og afslappet."

Senior sundhedspleje: teste for tyktarmskræft

Så du tog din senior pleje læges råd og fik en koloskopi. I de fleste tilfælde koloskopi procedure er enkel og ikke ubehagelige. Eftervirkningerne? Tja, hvis du havde til at drikke en gallon af 'gook «(min terminologi), kan du have reaktioner i en dag eller to ... ligesom sure mave, sår i munden. Jeg fandt, at spise yoghurt giver lindring ... masser af yoghurt (selv den flavored type). Jeg tyede til hvirvlende yoghurt i min mund for at mindske smerter og sår i munden. "Afsmag sjovt, så blive advaret og materiel op på yoghurt.

Senior sundhedspleje: osteoporose

For at hjælpe i forebyggelsen af ​​osteoporose, senior pleje eksperter anbefaler, at du begrænse forbruget af rige fødevarer som oksekød lever, Bologna, stegt kylling, hot-dogs, hakket oksekød og skinke. Disse fødevarer hæmmer optagelsen af ​​calcium og øge calcium udskillelse. Begræns salt (natrium) indtag, da det tvinger nyrerne til at udskille kalk så godt.

Senior pleje og høretab

Du ved, du har nogle høretab, når: 1.Others klager du har TV vendte alt for højt, 2.Du ofte bede folk om at gentage sig selv, 3.You kan ikke høre dørklokken eller telefonen ringe, 4.Du klager over, at andre mumler eller du kan høre kun dele af samtalen 5.You kan ikke grine af vittigheder, fordi du går glip punch-line, er 6.You vide af familie / venner, du ikke synes at høre godt. Tal med din ældreplejen læge. Hvis noget af ovenstående gælder for dig, er det tid til at se en læge.

Senior sundhed og beskæftiger sig med smerte

Din senior sundhedspleje eller senior hjemmepleje læge (eller sygeplejerske), kan bede dig om at »foranstaltning« vores smerte efter bedømmelse på en skala fra 0 (ingen smerter) til 10 (værst tænkelige smerter). Denne "måling" vil hjælpe dem, hvor godt en behandling virker, eller hvad der er bedst til at ordinere for dig. Smerter behandling virker forskelligt for forskellige mennesker; selv når en læge bruger de rigtige medicin og rigtige behandlinger på den rigtige måde, kan vi ikke få den lettelse, vi har brug for. Dette virker også i bakgear, skal du muligvis mindre styrke medicin for ikke at overdoseres. Vi skal være meget specifik i 'måling' vores smerte. Smerter Intensitet Scale .... 0 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7. - 8. - 9 - 10, kan ikke smerte .................... .............. værste smerte

Forebyggende senior sundhedspleje

Forbruget af alkohol eller alkohol-holdige produkter (hoste sirup, etc.) kan være farligt, når det kombineres med vores receptpligtig medicin. Vær sikker på at konsultere din senior sundhedspleje læge, hvis du spiser eller planlægger at indtage alkohol.

Senior sundhedspleje: teste for tyktarmskræft

Gettin 'lidt personlig her, hva! Men noget alle bør være opmærksom på. Du behøver ikke at være en ledende pleje ekspert til at vide, at som vi alder vi tilbøjelige til at have flere problemer med diarré og / eller forstoppelse; endda hæmorider. Men husk, det er ikke bare en "senior sundhed" problem. Er du klar over hæmorider kan udvikle internt i tyktarmen? Hvis de briste, forårsager de blødning i tarmen. Hvis nogen af ​​disse indikationer opstår for os, såfremt vi finder vores læge og diskutere sandsynligheden for at få en koloskopi. Dette er en "konkret" for tidlig opdagelse af tyktarmskræft muligheder.

Senior sundhedspleje: osteoporose

Selv om kvinder udgør 80% af mennesker med osteoporose, har andre risikofaktorer været forbundet med denne sygdom: tynd og / eller lille krop ramme, alder, familiær disposition for osteoporose, ophør af menstruation (fysisk eller kirurgisk induceret), anoreksi eller bulimi, rygning, manglende motion, kost lavt calcium, overdreven brug af alkohol og visse lægemidler (nogle anti-beslaglæggelse og kræftlægemidler). Tal med din senior sundhedspleje læge. Reducer din risiko!

Senior hjemmepleje og medicin

Det er så vigtigt at kontrollere over-the-counter medicin etiketter, før de køber; især læse del «Forholdsregler". Dette kan redde dit liv. Mange af disse meds indeholder natrium, kalium, magnesium, calcium, sukker eller alkohol, og må aldrig tages med visse medicinske tilstande. Spørg din senior sundhedspleje læge eller apoteket før du tager nogen medicin, der ikke kræver en recept fra din læge. Og altid rapportere til din senior læge / skadestue / etc., Nogen af ​​OTC meds du tager på en temmelig kontinuerlig basis.

Senior hjemmepleje og medicin

Der er nogle medikamenter, der bare ikke er rigtigt for os. Jeg forsøgte tre forskellige højt blodtryk medicin, før der var en, der ikke forstyrre mit system eller gøre mig konstant svimmel. Så en anden gang fik jeg yderligere medicin, der bogstaveligt "zapped" mig. Spørg efter »prøver« af medicin til at prøve, før de køber en recept. Hvis vores medicin ikke er enig i vores systemer / os, er vi nødt til at anmelde straks vores senior læge til at rapportere problemer; efter al sandsynlighed den medicin bør ændres.

Senior sundhedspleje og ernæring

Her er en senior sundhedspleje tip: at afhjælpe »sår« og allergier på din huller i ørerne, anvender klar neglelak til øret-ringen (alle pletter, der rører øret).

Senior sundhedspleje og ernæring

Et spørgsmål, du måske ønsker at skrive ned for at huske at spørge din senior sundhedsperson er: Er jeg få den næring jeg har brug for, som jeg bliver ældre? Giv læge det grundlæggende i, hvad du spiser i løbet af en periode; fortælle, hvis du er sløv, svag til tider, ophold sulten hele tiden. Vi kan drage fordel af at tage vitamin / mineraltilskud, at vores læge kan anbefale.

Senior sundhedspleje og øjenpleje

Ser ud til vi har brug for arm extensions som vi alder! Jeg mener, kan bøger og avis ikke komme ud langt nok til at blive læst: o) ... Nogle af os vil købe læsebriller fra apoteket ... fint ... MEN, vi stadig har brug for et besøg på vores ældreområdet optometrist. Disse fagfolk ordne os med korrigerende linser, som vi har brug for at se vores bedste, med den mindste belastning for vore øjne. De vil også gøre tests for grøn stær, perifere syn, og find grå stær i de tidlige faser. Så du skal ikke udskyde at lave en aftale med optometrist ... NU! Skyd, vi vil se mere og nyde livet bedre!

Senior sundhedspleje: teste for tyktarmskræft

Senior pleje og ældreplejen specialister anbefaler, at nogen det fyldte 50 har en koloskopi. Det er gennem denne undersøgelse, polypper kan opdages og fjernes. Venstre uopdaget, kan nogle polypper udvikle sig til tumorer, både benigne og maligne. Må ikke udskyde have din koloskopi! Venligst !!