Self Publishing: Ophavsret Tips

Modtager du?

Ghostwriting sker normalt som "work for hire". Det betyder, at de Ghostwriter underskriver en kontrakt om at levere skriftligt tjenester til en køber. Køberen har ophavsretten og købers navn vil normalt vises som forfatter af bogen. Køberen vil også modtage alle royalties fra bogen. Nogle mennesker deler æren med ghostwriters. I disse tilfælde vil forfatterens navn vises på følgende måde: [købers navn] med [ghostwriter navn] eller [købers navn] som fortalt til [ghostwriter navn]. Når kredit er delt, vil ghostwriters også dele ophavsretten og vil modtage nogle royalties for bogen.

Årsager til Registrering af ophavsret

Registrering etablerer en offentlig registrering af kravet om ophavsret. Den amerikanske regerings ophavsret hjemmeside noter:. "Før en overtrædelse dragt kan indgives i retten, tilmelding er nødvendig for værker af amerikansk oprindelse Hvis lavet før eller inden for fem år efter offentliggørelsen, vil registreringen etablere umiddelbare beviser i retten af ​​gyldigheden af ophavsretten og af de faktiske omstændigheder er anført i certifikatet.

Hvis registreringen er foretaget inden tre måneder efter offentliggørelsen af ​​arbejdet eller før en overtrædelse af arbejdet, vil lovpligtige erstatning og advokathonorarer være til rådighed for indehaveren af ​​ophavsretten i retssager. Ellers kun en pris af faktiske skader og overskud er til rådighed for indehaveren af ​​ophavsretten. Registrering giver ejeren af ​​ophavsretten til at registrere registrering hos det amerikanske toldvæsen for beskyttelse mod import af ulovlige kopier. "

* Der er mange grunde til officielt at registrere ophavsret, når du selv udgive en bog. Det er simpelthen en anden beskytte dine rettigheder.

Book Copyright Placement

Bogen copyright side er normalt findes på bagsiden af ​​titelbladet. De fleste meddelelser om ophavsret indeholder ordet "copyright", symbolet "©", året, og forfatterens navn. Du behøver ikke både ordet "copyright" og symbolet. Enten vil gøre, men næsten alle forlag bruger både, så det giver mening for alle selvstændige udgivelse bøger til at gøre det samme. Her er et eksempel: Copyright © 2004 Ron Pramschufer.

Den Copyright Symbol

Enhver god tekstbehandlingsprogram i dag giver dig adgang til vigtige tegn, der ikke vises på tastaturet, de kaldes ANSI og ASCII tegnsæt. Nu, her er en praktisk tip, når du selv udgive en bog. For at få den © (copyright symbol) karakter:

  • Sørg for, at "Num Lock" tasten på højre side af din PC er tændt
  • Brug disse numre (tallene øverst på tastaturet virker ikke)
  • Hold "Alt" tasten nede og trykke 0169
  • Når du slipper "Alt" tasten, vil symbolet copyright © vises, hvor markøren er

Mere om Book Copyrights

Ifølge loven, du automatisk ejer bogen ophavsret til noget arbejde, du har oprettet. Det er en god idé, selv om, at få en meddelelse bog copyright på bagsiden af ​​din titelbladet. En meddelelse om ophavsret skal indeholde bogstavet "c" i en cirkel eller ordet "copyright", det udgivelsesår, og ejeren af ​​ophavsretten. Også indeholde følgende oplysning: ". Alle rettigheder forbeholdes" Senest tre måneder efter self udgive en bog, kan du også registrere ophavsretten, om en offentlig registrering af Deres krav.

Er copyright registrering nødvendig?

Når du selv udgive en bog, loven giver dig bog ophavsretsbeskyttelse automatisk ved oprettelsen af ​​dit arbejde. Dit arbejde skal ikke udfyldes skal beskyttes! Du har ophavsret på dit arbejde, når du opretter den. Ingen offentliggørelse, registrering eller andre foranstaltninger i US Copyright Office er påkrævet for at sikre ophavsretten. Se www.copyright.gov for yderligere information om registrering ophavsret.