Self Publishing: Musik Tips

Fire afgørende skridt, du skal tage til Self-Udgiv din musik

Af Nicole M

Alle musikere ved, hvor meget af en kamp det er at få de rigtige mennesker til at høre din musik. I stedet for at stole på et pladeselskab til at tage sig af udgivelse, kan du vælge at gøre det selv. Du kan begynde med at tage en række vigtige skridt for at sikre, at verden får at høre din musik på dine betingelser. Her er nogle gode udgangspunkter.

  • Ophavsret din musik - Ved copyrighting din musik, sikrer du, at det bliver din egen personlige og juridiske ejendomsret. Det betyder, at ingen andre kan hævde det som deres egen.
  • Deltag i en udøvende rettigheder organisation - The American Society of Composers, forfattere og udgivere (ASCAP) og Broadcast Music, Inc. (BMI) er de to mest almindelige valg. Disse kræver, at du får udbetalt i royalties, når din musik udføres eller anvendes på andre måder.
  • Køb overskydende bånd eller cd'er - Dernæst vil du nødt til at købe så mange cd'er eller bånd, som du har brug for at lave kopier af dit album. Dette antal kan være mindre eller større, afhængigt af dine personlige behov og hvor mange mennesker, du ønsker at høre din musik.
  • Fordel og marked - Dernæst distribuere din musik til en lille kreds af mennesker eller masserne. Hvis du ønsker at opbygge en fanskare, markedsføre dine melodier. Live-optrædener hjælpe udsætte din post til flere mennesker. Du kan også bruge sociale medier, postlister, og din egen personlige hjemmeside for at holde fans i loop.