Selen Forlænger Ungdom

Læger anbefaler herunder fødevarer, der indeholder selen i din kost.

Selen Forlænger Ungdom

Hvis du ønsker at leve længe og altid ser meget yngre end din år, så prøv at fylde din kost med produkter, der indeholder selen. Tyske forskere har vist, at manglen på selen øger risikoen for kræft og fremskynder aldringsprocessen.

Forskerne fra Institut for Eksperimentel Endokrinologi på Charite Clinic i Berlin (Tyskland), i samarbejde med forskerne fra det tekniske universitet i Braunschweig, hævder, at selenoproteiner, der findes i blodet, er ansvarlige for optagelsen af ​​selen fra fødevarer og kan være en afgørende faktor i udviklingen af ​​andre proteiner. Sidstnævnte giver beskyttelse kroppen mod frie radikaler, hvilket er grunden til den manglende selenoprotein straks øger risikoen for kræft. Kroppen, der ikke er beskyttet mod frie radikaler lider hurtige aldringsprocesser i organer og væv.

Forskerne arbejder i øjeblikket på de metoder, som gør det muligt at opretholde en konstant mængde selenoprotein hos mennesker på det relevante niveau. I dag er mad betragtes som den mest optimale kilde til selen. Sådanne produkter indbefatter æg (blomme), asparges, svampe, majs og paranødder.