Sekventering Aktiviteter for studerende med autisme

Sekventering Aktiviteter for studerende med autisme


Sequencing, eller sætte opgaver eller genstande i orden, kan være en udfordring for børn med autisme spektrum forstyrrelser (ASF). Dette er et element af udøvende funktion, der involverer disse virksomheder som følge retninger, fortælle historier, lave en tidsplan, og fastlæggelse af prioriteter. Sequencing er en meget vigtig færdighed for skole og for livet, og heldigvis er der mange aktiviteter, du kan bruge til at hjælpe børnene overvinde denne udfordring.

Seks Sekventering Aktiviteter

Fordi sekventering er analytisk og kan undertiden opdeles i en rutine eller mønster, kan aktiviteter, der fokuserer på denne færdighed være rigtig sjovt for nogle elever med autisme. Overveje at prøve nogle af disse ideer.

Realiseringen daglige tidsplaner

Mange lærere og paramedicinske bruge visuelle tidsplaner til at hjælpe eleverne med ASF forstår, hvad de kan forvente fra hver dag. Hver aktivitet er repræsenteret af et lille billede og placeret i rækkefølge på en tidsplan. Den studerende tager billedet fra tidsplanen og placerer den i arbejdsområdet. Når opgaven er afsluttet, billedet flytter til "Udført" mappe. Den næste opgave på tidsplanen flytter til arbejdsområdet. Det er et fantastisk værktøj til hjemmet, samt skole.

Denne type program kan hjælpe med sekventering, og du kan tage det et skridt videre for børn, der er allerede er dygtige til det grundlæggende. At øve uafhængig sekventering af daglige aktiviteter, kan børnene lave deres egen daglige tidsplan hver morgen fra en gruppe af færdige kort. Give barnet masser af tid til at etablere tidsplanen og derefter gå over det sammen.

Med fokus på Sequencing i Reading

En måde at holde børnene beskæftiget i deres arbejde er at vælge emner, der interesserer dem. Mange børn med autisme har særlige interesser, som er meget intens og vidtrækkende. Bøger om disse interesser kan være en stor springbræt for historiefortælling, hvilket er en vigtig form for sekventering.

 1. Start med en bog, der svarer til den studerendes særlige interesse. Det behøver ikke at have en beskrivende, men det bør i det mindste beskrive nogle type proces.
 2. Læs bogen højt for eleven eller har den studerende læse bogen til sig selv.
 3. Når bogen er færdig, beder barnet til at beskrive, hvad der skete. Brug udtryk som "første" og "Næste".
 4. Hjælpe den studerende lave en nummereret liste over trin, der skete i bogen.

Story Time Filt er et andet værktøj, du kan bruge til denne type sekventering aktivitet. Den sensoriske egnet filt materiale er ideel til studerende på autisme spektrum, fordi de er rolige og bløde, og børnene kan bruge bestyrelser til at skabe en historie fra start til slut.

Brug af farve for prioriteter

Selvom ikke alle på autisme spektrum er en visuel tænker, at mange elever lærer meget godt på denne måde. Siden prioritering af forskellige opgaver og elementer kan være en udfordring, farvekodning er en stor visuel måde at hjælpe børnene afgøre, hvad der er mere vigtigt.

For yngre studerende, kan du bruge billeder til de forskellige opgaver, barnet vil måske nødt til at fuldføre på en dag. Disse kan omfatte at få klædt, laver lektier, spille, se tv, spise middag, og andre daglige aktiviteter. Vælg derefter tre farvede siloer til at repræsentere niveauet af betydning og hjælpe barnet sortere aktiviteterne i hver beholder.

Ældre elever kan bruge farvede mapper til at hjælpe prioritere hjemmeopgaver, under hensyntagen til den dato, hver forfalder og den tid, hver opgave vil tage.

Sekventering med Video Modeling

Video modellering er en vigtig undervisning strategi for børn på autisme spektrum. Generelt indebærer det at tage en video af barnet eller en anden person, der udfører en opgave, og derefter at have barnet se videoen flere gange for at lære, hvordan aktiviteten er afsluttet. Du kan tage dette et skridt videre og gøre det til en sekventering aktivitet også.

 1. Vælg en video af barnet eller en anden udfører typiske daglige opgaver eller et særligt projekt.
 2. Hjælpe den studerende lave en liste over alle de ting, personen gør i videoen.
 3. Skær listen i strimler, som hver indeholder en aktivitet video emnet udføres.
 4. Har den studerende sætte listen i rækkefølge.

Crafting og Kommunikation med Candy

Et håndværk er en fantastisk måde at holde børnene beskæftiget og interesseret i at lære, især når det drejer sig noget barnet kan spise. I dette håndværk, vil den studerende få et spiseligt slik armbånd og derefter forklare processen til en anden voksen. Belønningen for ordentligt at forklare processen er at kunne spise slik.

 1. For at komme i gang, skæres op flere slik halskæder og sortere brikkerne efter farve. Saml andre leverancer, såsom et stykke tynd elastik, et målebånd, nogle saks og et stykke papir.
 2. Forklar eleven, der trin man vil måle for armbånd. Tag den studerendes håndled måling og skrive det ned. Skriv ned, at måling var første trin.
 3. Forklar, at det næste skridt er at skære den elastisk. Gør elastikken lidt længere end den studerendes håndled. Hjælpe den studerende skrive ned, at trin to klippe elastikken.
 4. Har den studerende vælge en farve for de første fem stykker slik og forklare, at det er det næste skridt. Skriv ned trin.
 5. Gentag med forskellige andre farver af slik indtil armbåndet er færdig. Skriv ned hvert trin, som du går.
 6. Bind off armbånd og skrive det ned som det sidste skridt.
 7. Når armbånd er færdig, gives listen over trin til en anden voksen. Har den studerende redegøre for forløbet for færdiggørelsen af ​​armbånd til den anden voksen. Hvis hun får det korrekt, kan hun spise slik.

Udførelse af en uge-lang Opgave

Sequencing handler ikke kun om korte opgaver. Nogle aktiviteter kan tage meget længere tid, og det er godt at omfatte et par af disse i dit arbejde. I denne aktivitet, vil den studerende med autisme oprette en tidsplan for at bygge en drage, og følg den tidsplan med en lærer eller forælder derefter.

 1. Arbejde med den studerende til at bryde opgaven i fem stykker. Disse kan omfatte at lave en liste over forbrugsvarer behov, gå til butikken for at købe de leverancer, samling rammen af ​​dragen, strække stoffet på dragen, og give dragen en testkørsel.
 2. Hjælpe den studerende oprette en tidsplan, hvor der forekommer hver komponent af dragen projekt på én dag i ugen. Tal om, hvorfor tingene er nødt til at ske i en bestemt rækkefølge.
 3. Sæt den studerende, der står for projektet. Han eller hun skal minde dig om hvornår det er tid til at gøre denne dag er en del af dragen.
 4. I slutningen af ​​ugen, kan den studerende holde dragen som en belønning for efterbehandling projektet.

Bygning færdigheder og udfasning Voksen Hjælp

Sekventering kan være en udfordring for børn med autisme, men med praksis og tålmodighed, de kan bygge deres færdigheder til det punkt, hvor de ikke behøver så meget voksen hjælp. Store interaktive aktiviteter er den bedste måde at holde børnene beskæftiget, og hjælpe dem med at gøre fremskridt på deres mål.