Seafood: Salmon Tips

En sund Bagt laks Ceasar salat

Der er en række af laks opskrifter til rådighed, der vil give dig en velsmagende, hjerte sund glæde. Her er en måde at få mest muligt ud af din bagt laks smag-wise. Det vil også hjælpe med at udvide din mad budget. Denne opskrift tjener cirka seks personer.

2 laksefileter (1 £ hver)
2 kopper krydret croutons (hvis det ønskes)
1 romaine salat bundt, revet
2 kopper små cherrytomater
Caesar Dressing:
3 t olivenolie
2 T citronsaft, friskpresset eller flaske
4-1 / 2 t mayonnaise
par klemmer af sukker
2 fed hvidløg, minched
1 T parmesanost
salt og peber efter smag

Forvarm ovnen til 350. Forbered laks med let spritzing med olie og drys med tørret basilikum. Placer krydret laks på let smurt bageplade. Bages i ovnen i ca. 15 minutter. De vil ske, når en gaffel let kan adskille kødet. Fjern fra varmen og lad afkøle.

I en stor skål, kaste sammen salat, croutoner og tomater.

I en anden skål, blandes sammen alle dressing ingredienser.

Flake laks i bidder og tilføje til salat blanding. Tilføj ost. Hæld dressing blandingen over laks / salat. Toss forsigtigt til pels.

Tip: Hvis du vil have en fastere laks, blot grill laks i stedet for at bage den. For kød elskere, kan dette være den foretrukne metode til madlavning. Eller brug røget laks.

Kendt som en "kødfulde fisk"

For dem af os kræver kød, men ønsker at spise en sundere kost - laks er svaret. Laks er kendt som "kødfulde fisk" i seafood verden. Dette skyldes det faktum, at det har en fast og tæt kød, der er meget chewier end der findes i andre typer af fisk. "Meaty fisk" er kendt for at tilfredsstille dem, der nyder oksekød og andre former for rødt kød. Grunden til dette er, at laks er tættest fisk at have tekstur af kød.

Ligheden mellem laks og rødt kød skiller sig ud mest, når grille laks. Ved at gøre dette, kan du nemt opleve chewiness og fasthed laks kød i forhold til oksekød. Det er sundere end rødt kød, men da det er lavt indhold af mættet fedt. Her er en laks opskrift, som er en fantastisk måde for kød elskere til at nyde den vidunderlige verden af ​​fisk:

I en lille gryde, placere nogle balsamico eddike. Koge over medium varme, indtil en sirup konsistens er dannet. Braklægning. Denne proces er kendt som en reduktion.

Let spritz en laksefilet (eller mere afhængigt af antallet af mennesker, du tjener) med olivenolie. Drys med nogle tørrede basilikum og rosmarin. Placer på en forvarmet indendørs grill. Luk. Kog i 2-3 minutter pr en halv tomme tykkelse. Fjern fra grill og støvregn med balsamico reduktion / sirup. Nyd med en bagt kartoffel eller servering af couscous og friske, dampet veggies.

Der har du det. En nem, hurtig hjerte sundt meatless måltid for kød elsker.

Sådan Gør Salmon Patties

Laks bøffer er en hurtig og velsmagende hjerte sund glæde, som du kan nyde enten som en sandwich eller hovedret. Prøv at bruge dåse laks på grund af det faktum, at det mere end sandsynligt er vildlaks. Du vil ikke have at bekymre dig med PCP eller kviksølvforurening denne måde.

Som en sandwich, naturligvis, simpelthen sat patty mellem en bolle og tilføje tomater, salat, og en dejlig honning sennep sauce. Eller, hvis du foretrækker, kan du bruge din favorit krydderi.

Hvis du ønsker at nyde din laks patty som en hovedret, skal du blot tilføje nogle ristede eller dampet veggies som en side parabol. Tilføj nogle ris pilaf og dejlig kold drik, og du vil have en velafbalanceret og sund måltid.

Her er opskriften på laks bøffer. Denne opskrift vil gøre 8 patties.

1 14 ounce kan af vildlaks

½ kop løg, hakket

½ kop croutoner, krydret

1 T mayonnaise

2 æg, pisket

2 t citronsaft, friskpresset (du kan bruge den på flaske sort, hvis nødvendigt)

1 T persille, frisk hakket eller 2 t tørret persille

1 t hvidløgspulver eller 1 T frisk hvidløg, hakket

vegetabilsk olie

Dræne væske fra laks. Læg i medium størrelse skål. Tilføj de resterende ingredienser (undtagen vegetabilsk olie). Bland grundigt. Form til bøffer, ønskede størrelse.

Let spritz en nonstick stegepande eller stegepande med vegetabilsk olie. Heat gryde over medium varme. Placer bøffer i gryden og kog indtil gjort. De vil ske, når brune på begge sider og centrum er færdig. Cooking tid vil være omkring 20 minutter.

Typer af Salmon

Når du går til markedet for fisk (eller fisk hos din købmand), vil du sandsynligvis se en række laks til rådighed. Hvad er de og hvordan adskiller de sig? Lad os udforske ...

Atlantic Salmon. Denne laks er fanget, selvfølgelig, i de kolde havvand i Atlanterhavet - hvis det er vildt. Sommetider denne type laks er jord rejst. Red Lobster sælger og bruger denne form for laks, fanget i farvandene i Atlanterhavet, både online og i hele dens restauranter.

Alaskan Salmon. Selvfølgelig er denne laks er fra de kolde, salt farvandene omkring Alaska.

Pacific NW Salmon. Der er fire forskellige typer laks i denne kategori: konge, chinook, sockeye / rød, coho / sølv og lyserød / pukkelhval). Denne vilde laks er fra det kolde havvand i Stillehavet ligger i det, der kaldes Pacific Northwest region. Alle har en dejlig smag og generelt er lave i fedt.

King Salmon. Denne type laks er den mest almindeligt forbruges forskellige tilgængelige. Det er den største af laks. Det er en af ​​Pacific NW sort. Det er meget velsmagende og lavt fedtindhold.

Chinook laks. En anden Pacific NW række laks. Smagen er som sammenlignelig med kongen sort.

Coho / sølv laks. Denne sort kaldes sølv da regne det ud, dens krop er sølv.

Copper River Salmon. Dette er primo af laks verden, hvilket også forklarer den høje pris. Når du smage det (efter min mening), vil du ikke have noget andet. Men betyder det ikke passer til alle ganer. Nogle kan lide det, andre gør ikke. Dens kød har en smukt rige farver. Og kødet smager meget rig. Smagen er stærkere end andre sorter. Den kommer fra Copper River-regionen i Alaska. Disse laks er kun tilgængelige i en begrænset periode i maj og juni.

Chum laks. Du har sikkert set denne type laks til meget gode priser på din fiskemarked. Nogensinde spekulerer på, hvorfor? Det er fordi Chum er kendt som den lave ende af laks verden. Det smager godt, og der er intet galt med at spise det. Smagen er det imidlertid ikke så stærk som andre sorter af laks.

Pink laks. Denne laks især findes i dåse laks sort. Det kaldes pink grundet dens kød er mere pink end andre sorter af laks.

Brug en af ​​disse sorter i laks opskrifter.

Sådan Kog Salmon

Laks kan fremstilles i en række af hjerte sunde måder. Det er nemt at finde laks opskrifter, da denne fisk er blevet så populært. Laks kan endda friturestegt, selv om det ikke er, at hjertet sundt.

Dampning. Ved blot at placere dine laksefileter eller bøf i en damper, vil du bruge den sundeste måde madlavning laks. Plus, det kokke hurtigt.

Krybskytteri. Denne vandbaseret metode til madlavning laks er meget hjerte sundt. Den bruger ingen olie. Du skal blot placere i omkring en tomme af vand i en gryde. Bring i kog, reducere varme og tilføje din laksefilet eller bøf. Dæk panden. Kog indtil gjort.

Grilling. Når du grill laks, vil dens faste og tætte konsistens være mere ligner kød end nogen anden fisk ville. Så er grillet laks normalt haft uhyre af kød elskere. Efter alt, laks er også i kategorien "kødfulde fisk".

Broiling. Dette er en anden hurtig metode til madlavning laks. Du skal blot placere et par klatter smør på din laksefilet eller bøf og drys med tørret basilikum. Sted under slagtekyllinger for kun et par minutter. Du kan fortælle, når det er gjort, når en gaffel kan adskille kødet nemt.

Bagning. Denne metode til madlavning laks tager længere tid end de tre ovennævnte, men bagt laks giver en dejlig konsistens og smag. Du skal blot placere din laks bøf eller filet på en bageplade, der er let smurt. Eller, kan du dække din laks med en seafood belægning blanding for at få en crusty version. Bageplade kan dækkes med alufolie, hvis det ønskes. Placer i en ovn og bages ved 350F i ca 15 minutter.

Stir Fry. Du kan nyde din laks ved afskalning det og rør stegning det med veggies for et sundt måltid. Stir stegning bruger mindre olie end almindelig stegning kræver.

Fried. Som nævnt kan du stege laks, men det anses ikke for et hjerte sund måde at tilberede laks.

Den samlede tommelfingerregel for tilberedning af fisk er 2-3 minutter for hver ½ "tykkelse.

Farm Hævet og Vildlaks

Når det besluttes at spise laks, er der nogle valg, du bliver nødt til at gøre, når shopping på fiskemarkedet eller din lokale købmand for. Du vil se: vildlaks og jord rejst laks. Hvad er forskellen, bortset fra den indlysende?

Det indlysende er, at vilde laks lever i havene, vandløb, floder og søer. Farm rejst laks, ved sammenligning, bor i de kontrollerede miljøer dambrug.

Af særlig bekymring er, at nogle gange laks mærket 'vilde' på markedet faktisk jord rejst. Det har vist sig at ske fra tid til anden. Er vildlaks sundere end opdrættet laks? Dette spørgsmål har fået megen omtale af sent. Faktisk laks, er blevet emnet for politiske, miljømæssige og økologiske debat.

Opdrættet laks er kendt for at indeholde PCB. Disse PCB kommer fra to kilder: laks foder og det faktum, at jord rejst laks er større / federe end vilde laks. PCB lagres i fedt og forblive der i en længere periode. Dette betyder igen, at opdrættet laks indeholder flere PCB. PCB menes at være knyttet til visse former for kræft, hvis du var undrende, hvad deres betydning er.

Vilde laks ikke indeholder tilnærmelsesvis samme mængde PCB, hvis nogen. Men PCB fra laksebrug er langsomt, men sikkert, ind farvande vildlaks. Fisk absorberer PCB fra forurenede sedimenter og fra deres mad.

Jord rejst laks er kendt for at være farverig grund kunstige farvestoffer bliver tilføjet til deres måltid. FDA anbefaler, at forbrugerne vælger vildlaks i stedet for opdrættet laks, og at offentligheden bør spise en 8 oz servering af opdrættet laks ikke mere end en gang om måneden, som opdrættet laks indeholder højere niveauer af kviksølv end vilde laks.

Giv ikke op på at spise jord rejst laks helt, selv om. Fordelene ved at spise et hjerte sund kost, der indeholder dem, kan opveje risikoen for at få kræft af at spise dem. Trim huden og synligt fedt fra jord rejst laks. PCB lagres i fedt del. Forbered din laks i et hjerte sund måde som bagende, griller, eller dampende at reducere en betydelig del af fedt. Dåse laks indeholder som regel vildlaks. Dåse laks er stor i laks bøffer og andre laks opskrifter.

Alsidig Salmon Pasta Opskrift

En nem og hurtig måde at nyde laks, og samtidig udvide dit budget, er fundet i denne laks opskrift. Du kan gøre dette til en hurtig frokost eller let middag måltid. Dette vil tjene en eller to personer, afhængigt af hvor sulten du er.

En pakke Ramen noodle
3 ounce laks, kogt
¼ c broccoli
1/2 "løg skive hakket
¼ c søde ærter
sojasovs til smag
hvidløgspulver til smag
ramen krydderiblanding, om ønsket

Hvis du ikke ønsker at lave mad laks selv, blot bruge dåse lyserød sort. Hvis du tilberede din egen laks, er det ligegyldigt, hvilken metode til madlavning, du vælger. Du vil simpelthen være afskalning det (eller chunking det) i skålen.

Ca. 3-4 "af vand i mellemstor gryde. Tilføj broccoli, løg og nudler. Bring i kog. Reducer varmen og kog nudlerne er færdig (kun et par minutter). Drain. Placer tilbage i gryden og tilsæt laks, ærter og krydderier. Smag til. Serveres varm.

Tip: Denne opskrift kan nemt laves til en sund laks suppe. Du skal blot tilføje mere vand til at begynde med. Og, ikke dræne det som i ovenstående opskrift. Du vil gøre suppen som angivet på Ramen noodle pakke, men tilføjer mere sort med veggies og krydderier. Prøv at tilføje nogle gulerødder og kastanjer for ekstra lækre godbidder.

Sundhedsmæssige fordele af at spise laks

Omega-3 fedtsyrer findes i laks er en glimrende kilde til at øge op HDL i blodet stream. Omega-3 fedtsyrer er en type af flerumættede fedtsyrer, som kun kan leveres af fødekilder. En undersøgelse ledet af Gary J. Nelson, Ph.D., af den amerikanske Dept of Agriculture vestlige Human Ernæring Research Center i San Francisco, viste, at HDL øges med 10% ved blot at spise 20 dage af en høj laks kost. Mådehold er nøglen. Medtag laks til dine måltider lejlighedsvis og nyde dens sundhedsmæssige fordele.

Microwaving Salmon

Ja, kan laks absolut koges i mikrobølgeovn. For en meget simpel opskrift, placere dine laksefileter eller steaks i en mikrobølgeovn-safe skål. De bør være omkring 1/2 tomme tyk og i et enkelt lag.

Smag til med salt, citronsaft (ca. en spiseskefuld at dele mellem dine bøffer), olivenolie (igen om en spiseskefuld), og en lille smule af knust hvidløg, hvis du kan lide det på din laks.

Dæk laksen og mikrobølgeovn indtil kanterne flage nemt. Afhængigt af kraften i din mikrobølgeovn, vil dette tage mellem 5 og 7 minutter på høj indstilling.

Efter fjernelse af laks fra mikrobølgeovnen, lad det "hvile" i et par minutter før servering.

Servering røget laks

Røget laks er bedst spises med en tvangsindløsning af citronsaft eller et drys af en relish, hvor cayennepeber er mildt til stede. Serveres med din røget laks karse, agurk eller din foretrukne grøn salat.

Lagring Fresh Fish

For at gemme fersk laks og fisk, fjerne laksen ud af pakken, skyl under koldt vand og dup tør med køkkenrulle. Når fisken sidder i sin egen saft, kødet forringes hurtigere. For at forhindre dette, skal du placere renset laks og fisk, hele, fileter eller bøffer på en kage rack, så laks og fisk ikke overlapper hinanden. Sæt rack i en lavvandet gryde. Hvis det er nødvendigt at holde fiskene i mere end 24 timer at fylde panden med knust is. Da isen udvasker farve og smag fra fisk, sørge for, at det ikke kommer i kontakt med fisk.

Frisk fisk og Fresh Seafood

For at finde ud af, om en fisk eller skaldyr er frisk, ser det i øjnene. Øjnene skal være klare og aldrig indsunkne.

Madlavning Salmon

Ved optøning laks, husk det skal forblive kold, indtil laksen er kogt, derfor bør det ikke optøs ved stuetemperatur. Men snarere optøes i køleskabet eller til hurtigere resultater, bruge mikrobølge før betjener laks.

Holde fersk laks

Efter køb, wrap laks og andre fisk i vokspapir eller sted i en overdækket skål og opbevares i køleskab laksen. Det er vigtigt at tilberede laks snarest muligt, selv om frisk laks og andre fisk kan være nedkølet til en dag eller to. Frosne laks og andre fisk kan opbevares i fryseren i op til seks måneder.

Laks til gravide kvinder

Gravide og ammende kvinder kunne være interesseret i at vide om den gavnlige rolle omega-3 fedtsyrer i væksten hjerne for neonatale og prænatal spædbørn.

Næringsværdi af Salmon

Alle fisk, herunder laks, er kendt for sin sunde balance af næringsstoffer og røget laks er ingen undtagelse. Gode ​​niveauer af protein, flerumættet fedt og manglende kulhydrat betyder røget laks er en ideel sund bestanddel i din kost.

Dåse laks og Calcium

Calcium er en ekstra bonus, der tilbydes af dåse laks. Knoglerne i dåse laks er bløde og spiselige gør dåse laks en glimrende kilde til calcium i kosten, hvilket er afgørende i kampen mod knogleskørhed.

Flere Sundhedsmæssige fordele af Salmon

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved regelmæssigt at spise koldt vand fisk som laks, der er naturligt rige på omega-3 fedtsyrer. Disse fordele spænder fra at sænke risikoen for hjerteanfald, at hæmme brystkræft, til at reducere betændelse i leddegigt og fibromyalgi, og fremme en bedre knoglevækst. Laks og andre fisk synes også at modvirke virkningen af ​​en kost med højt fedtindhold, som en undersøgelse tyder bidrager til Alzheimers sygdom og kan sænke niveauet af en bestemt kolesterol, øger risikoen for hjerteanfald.