Scottish Terriers

Scottish Terriers

Hvis du kan lide en masse hund i en forholdsvis lille pakke, skotske terrier er absolut en race værd at undersøge.

History of Scottish Terriers

Scottish Terrier er en af ​​de ikoniske hunde, der næsten alle anerkender, selv om de ikke rigtig ved meget om racen. Scotties, da de kærligt kaldes, kommer fra Skotland som navnet antyder. Racen er helt gamle, med nogle af de tidligste nævner citeret i det femtende århundrede. Det er ikke ligefrem klart, hvad forløberen for Scotty var, men det menes, at racen har fælles afstamning med Dandi Dinmont, Cairn, Skye og West Highland White Terrier.

Origins til side, blev racen udviklet specielt til at jage gnavere og andre skadedyr. Med henblik herpå blev disse hunde udvalgt til en vedholdende holdning, ville drive dem til at lykkes på den aktuelle opgave. Naturligvis de er ganske dygtige til grave, et træk, der forbliver hos racen til denne dag.

Generel beskrivelse

Robust og adræt er de bedste ord til at beskrive skotske terriere. Størrelsen af ​​disse hunde modsiger deres reelle styrke. Den Scotty kan synes små, men samle en op, og du vil hurtigt miste enhver misforståelse, at disse hunde er legetøj.

Skotter er naturligvis længere end de er høje, og de har den standard "Terrier type" hoved. Som med så mange terrierracer, tænderne er ganske store, når læberne er trukket tilbage. Halsen er temmelig slank og blander fint ind muskuløse skuldre. Halen er stærk, kort- og sat temmelig høj.

Størrelse

Scotties er lave og kompakte. Den gennemsnitlige højde er lige under tolv inches på skulderen, mens vægten svinger omkring tyve pounds, give eller tage et par pounds. Hannerne er lidt kraftigere end hunnerne.

Farver

Den sorte Scotty er så velkendt, at det er svært at tro racen kommer i enhver anden farve. Imidlertid kan skotske Terrier også være en blød hvedebrød eller endda brindle farve.

Grooming

Skotsk terrier tager nogle grooming til at holde i god form. Deres barske ydre pels er isoleret under med en tyk, blød underuld, der kræver børstning flere gange om ugen. Heldigvis, kaste er på et minimum med denne race, og en tur til groomer er for en professionel trimning om hvert halve år er generelt nok til at holde dem til at kigge respektabel. De kan bades efter behov, med særlig vægt på at holde deres negle trimmes hvis de ikke får nok motion til at bære dem ned.

Temperament og træning

Den Scottie temperament og standard træningsmetoder skal betragtes sammen som en pakkeløsning. Som Terriers, disse hunde har en stærk selvstændig karakter, og de ​​vil regere husstanden, hvis du ikke etablere en ordentlig familie hierarki fra en tidlig alder.

Når det er sagt, nogle hunde gør så interessante kammerater som Scottish Terrier. De er en vidunderlig blanding af mod og hjerte, kærlighed og selvstændighed. De er ganske livlig som hvalpe, men de slår sig ned som voksne og bliver bemærkelsesværdigt værdig. De elsker en god boltre eller spil fangst, men selv om de er en aktiv race, de ikke kræver tonsvis af motion. En god daglig gåtur er nok til at hjælpe dem med at forbrænde overskydende energi og stimulere deres nysgerrige små sind.

Holde racens grundlæggende temperament i tankerne, skal uddannelsen begynde fra en tidlig alder. Begynd med hvalp klasser og gå videre til lydighedstræning, så snart hunden er gammel nok. Scotties brug struktur og grænser for at blive de bedste kammerater, de kan være. Dette er en meget smart race, men disse hunde gør harmes en tung hånd. De vil ikke reagere på uddannelse, hvis de håndteres hårdt. At være konsekvent i dine forventninger og givende for positive adfærd er nøglen til at hjælpe dit kæledyr forstå, hvad du ønsker fra ham.

Det bemærkes, at samlet set skotter er ikke nødvendigvis alle omkring familien kammerater den måde, nogle racer er. De er RAR til et punkt, men de er ikke de mest patient hunde i verden. De gør godt med voksne og ældre børn, men de kan blive lidt snappish med yngre børn eller nogen anden, de tror, ​​de kan dominere. Igen, tidlig uddannelse er nøglen til at udvikle den bedst mulige personlighed i dit kæledyr.

Sundhed Issues

I det store og skotske Terrier lever længe, ​​generelt overlever en god tolv år eller mere. Det er sagt, racen har står over for nogle sundhedsmæssige problemer, potentielle ejere bør være opmærksomme på.

  • Von Willebrands sygdom: Dette er en blodsygdom, der interfererer med blodets evne til at koagulere. Det svarer til hæmofili hos mennesker, men ikke helt så alvorlige.
  • Scottie krampe: Tilsyneladende unik for Scotty racen, denne betingelse forårsager hundens muskler til at gribe op og forårsage akavet bevægelse. Betingelsen synes at være udløst af stress, og aftager når hunden falder til ro og slapper af. Det skal bemærkes, at denne betingelse er på ingen måde relateret til anfald, og hundene lider ingen syg efter påvirker fra en episode.
  • Kraniomandibulære Osteopati: Almindeligvis benævnt "mund problemer", denne betingelse er præget af en overvækst af underkæben og normalt præsenterer som kæbe smerter. Betingelsen typisk vises i hvalpe omkring seks måneder.
  • Hud allergi: Disse kan relateres til lav skjoldbruskkirtel aktivitet samt en overfølsomhed over for loppebid.
  • Cushings sygdom hos hunde: En overproduktion af hormonet cortisol forårsager en lang række symptomer, der gør den samlede sygdom vanskelig at diagnosticere.

Dit valg

Scotties er værdige ledsagere til dem dristig nok til at dele deres liv med dem, men det er ikke racen for alle. Overvej nøje make up af din aktuelle husstand, samt hvor meget tid du kan bruge på uddannelse, før du foretager beslutningen om at bringe et Scotty ind i din verden.

Flere oplysninger

Besøg den skotske Terrier Club of America for et væld af oplysninger om racen samt redde info.