Savpalme og sort cohosh

Savpalme og sort cohosh


Savpalme og sort cohosh er to urter hjemmehørende i Nordamerika anvendes til behandling af hormonelle ubalancer. Black cohosh tilbyder nogle fritagelse hedeture, mens en kombination tonic af salvie, lakrids, kysk træet bær, Savpalme og sort cohosh anvendes boost østrogen niveauer hos kvinder.

Anvendelse af Saw Palmetto og sort cohosh

Begge urter har en lang historie af brug i hele Europa og Nordamerika. Hver synes at handle på kroppens hormonelle systemer i forskellige måder at øge østrogen niveauer.

Sort cohosh

Black cohosh blev opført i en af ​​de standard medicinske tekster i det 19. århundrede som en tonic for "kvindelige problemer«, sandsynligvis en eufemisme for overgangsalderen. I dag har de europæiske studier viste, at sort cohosh er effektiv til at lindre hedeture. Det kan også lindre vaginal tørhed, nattesved, og andre symptomer på overgangsalderen, og fremme regelmæssig menstruation hos kvinder med uregelmæssig menstruation.

Dr. Joseph Mercola, MD hjemmeside giver en længere diskussion af sort cohosh og dets historie brug og tests i Europa og Nordamerika. Ifølge de foreliggende oplysninger om Mercola.com, sort cohosh er nyttig til at lempe mange overgangsalderen symptomer, herunder hedeture og nattesved. Ifølge National Center for gratis og alternativ medicin, er sort cohosh været anvendt til behandling af arthritis og overgangsalder symptomer. Traditionel anvendelse hører også at inducere arbejdskraft, men det anbefales ikke, at kvinder bruger det af denne grund, medmindre styret af en sundhedsmedarbejder. Undersøgelser af sort cohosh brug for at lindre overgangsalderen symptomer afslører blandede resultater. De fleste af de undersøgelser til dato er gennemført i seks måneder eller derunder, så langsigtet effekt og sikkerhed er ukendt.

Savpalme

Savpalme kan tages af kvinder, der lider af PCOS eller polycystisk ovariesyndrom, en tilstand, hvor små cyster vokser på æggestokkene. Hver måned en cyste normalt udvikler sig på æggestokkene til at frigive et æg. Hos kvinder med PCOS, klynger af cyster vises, og æggestokkene kan udvides. Kvinder med PCOS har ofte problemer med at tabe sig, udvikle insulinresistens eller diabetes, og kan udvikle andre problemer såsom forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og høje triglycerider.

Lægerne ved ikke, hvad der forårsager PCOS, men hormonelle ubalancer kan være en del af ligningen. Savpalme synes at reducere et hormon kaldet dihydrotestosteron eller DHT for korte. DHT er fremstillet af testosteron. Savpalme tilsyneladende blunt virkningerne af testosteron i kroppen, og kvinder med PCOS producere mere testosteron end normalt. Kvinder med PCOS har ofte meget store mængder af østrogen i kroppen, og Savpalme kan sænke østrogen niveauer også.

Det er også foreslået til anvendelse af mænd, der har en forstørret prostata. Når prostata bliver udvidet, kan det presse mod blæren og forårsage vandladningsproblemer.

Ifølge NCCAM, Savpalme har ikke vist sig at være effektiv i behandlingen af ​​forstørret prostata hos mænd. Flere undersøgelser viser, at Savpalme er ikke mere effektivt end placebo pille.

For kvinder, der søger at afhjælpe den pinlige hårvækst relateret til PCOS, er der intet afgørende undersøgelser viser, at Savpalme er effektiv. Det er imidlertid en relativt sikker urt ifølge NCCAM og godt tolereret af de fleste, så kan det være værd at prøve.

Herbal Menopause Symptom Relief

Der er flere produkter på markedet, hvor Savpalme og sort cohosh er kombineret med andre østrogene urter, eller urter, der efterligner østrogen. Sådanne produkter kan tilbyde kvinder med mild til moderat menopausale symptomer relief. Hvis du ikke kan tage syntetiske hormoner eller ikke ønsker at gøre det, naturmedicin herunder ændringer i kost, vitaminer, såsom vitamin E tilskud og østrogen cremer og urtepræparater kan være nyttige. Tal med din læge eller besøge en herbalist at drøfte mulighederne og overvejelser, når de vælger urte overgangsalderen produkter.

Advarsler og kontraindikationer

Kvinder med leverproblemer bør ikke bruge sort cohosh, ifølge National Center for gratis og alternativ medicin. Sort cohosh synes ikke at interagere med medicin, men det er altid en god idé at fortælle din læge du tager denne eller andre urter.

Fordi de påvirker østrogen niveauer, bør kvinder med østrogen-afhængige kræftformer eller en familie historie af brystkræft ikke tage disse urter, medmindre under vejledning af en herbalist, naturopathic læge eller læge.