Sandheden om Food Addiction

Mad afhængighed har historisk set været et kontroversielt emne, fordi der ikke er nogen reel definition eller diagnostiske kriterier. Men som flere videnskabelige beviser viser sig, er forskerne konstateret, at hjernens kemi, selvstændige medicinering adfærd, og genetik alle kan være faktorer, der kan føre til mad afhængighed. I en litteraturgennemgang offentliggjort i 2011 spørgsmålet om Current Pharmaceutical Design hjernescanning undersøgelser afslørede, at behagelig ildelugtende, ser og prøvesmagning fødevarer skabe lignende reaktioner i hjernen, som gør brugen af misbrug narkotika. Forskere er begyndt at bruge stofmisbrug kriterier for at fastslå "fødevarer afhængighed."

Dopamin

Dopamin er en neurotransmitter i hjernen, der er ansvarlig for at give en følelse af glæde og belønning, der motiverer os til at engagere sig i forskellige fornøjelige aktiviteter. I Brookhaven fedme undersøgelsen, fandt forskerne, at misbrugere og fede personer har ofte færre dopaminreceptorer end raske individer hvilket kræver dem opsøge mere og mere, fordi de er aldrig virkelig tilfreds. Gentagen eksponering for afhængighedsskabende stoffer kan forstyrre balancen i den frontale cortex af hjernen, der beskæftiger sig med kontrol, beslutningstagning, og dom.

Sandheden om Food Addiction

Cues

Større indsats for at jage dopamin høje er blevet observeret, når motiver er vist billeder af fødevarer. Disse samme adfærd er blevet bemærket hos dem, der tilbagefald efter stofmisbrug. En afhængige person kan se en person, de har taget lægemidlet med eller noget andet, der gnister, at hukommelse og dopaminfrigivelse udløser ønske om at vende tilbage til den. Fødevarer er ikke meget anderledes, bortset fra fødevarer er overalt.

Vanedannende Foods

Fødevarer, der menes at være potentielt vanedannende omfatter slik, fedt og søde / fedt / salt kombinationer. Sukker er blevet undersøgt de fleste af alle fødevarer. I dyreforsøg, dyrene har tendens til at udvikle en tolerance over for sukker og spise mere hver dag. Når den er fjernet fra deres kost de går gennem tilbagetrækning ved at udstille angst og rystelser. For fedt tendens dyr til at have lignende adfærd, men ikke gå igennem tilbagetrækning. Når rotter fik fedt og sukker sammen, de var mere tilbøjelige til at være overvægtige, end hvis de blot blev udsat for sukker eller fedt alene. Det er blevet teoretiseret, at spise almindelige fødevarer findes i naturen ikke forårsager afhængighed og sjældent misbrugt. Når fødevarer behandles for at blive hyper-spiselig, det ændrer dog kroppens evne til selv at regulere.

Sådan ændres Addictive spiseadfærd

Være opmærksomme på Cues

Lugter, reklamer, venner, som du har tendens til at spise for meget - alle disse kan udløse dig til at ønske at vende tilbage til gamle adfærd. Har en strategi klar, hvis du støder på nogen af ​​disse.

Undgå Problematiske Foods

Må ikke holde mad i dit hus, som du ved, vil få dig til at miste kontrollen. Du behøver ikke at give dem helt op, men nyde dem ved særlige lejligheder, når ud at spise.

Spise en varieret kost

Folk har en tendens til at tørster sundere fødevarer, når de holder sig til en sundere kost.

Undgå Crash slankekure

Restriktiv spise fremmer indtagelse af velsmagende fødevarer. Tal med en diætist, hvis du har brug for hjælp med en kostplan eller tabe sig.

Håndtere stress

Stress kan føre til at spise hyper-spiselig fødevarer. Nogle mennesker kan forhandle med sig selv - "Jeg fortjener dette" eller "Jeg har brug for dette for at hjælpe mig med at komme over denne forfærdelige dag." Men mens der kan være en vis tilfredshed i løbet af spise, de fleste mennesker er beklageligt efter. Kom op med en non-food-strategi til at håndtere stress, når det opstår - prøv vejrtrækning teknikker, motion, eller ringe til en ven.

Øvelse

Motion er blevet vist i både dyr og mennesker undersøgelser, at øge dopamin receptorer og mængden af ​​hjernens cortex.