Sandheden om 4 Fælles Thanksgiving middag myter

Feriesæsonen er over os og det betyder masser af rige fødevarer, der kan være både sundt og farligt for vores helbred. Men hvilken af ​​de rygter og myter er sande, og der er lige gamle koner eventyr. Vi adskille fakta fra fiktion.

Tryptofan i Tyrkiet gør dig søvnig

Fiction! Tanken bag denne erklæring har været, at tilstedeværelsen af ​​tryptophan - som faktisk er involveret i søvn og humør kontrol - i Tyrkiet gør os alle søvnig. I virkeligheden Tyrkiet ikke indeholder en betydelig mængde af tryptophan, og når spises med andre fødevarer, er absorptionen reduceres.

Sandheden om 4 Fælles Thanksgiving middag myter

Døsighed løbet af ferien vil sandsynligvis fra en af ​​følgende eller en kombination: store måltider kan viderestille blodgennemstrømning og iltning væk fra hjernen under fordøjelsen; fødevarer med et højt protein eller kulhydrater kan skabe søvnighed; og alkoholforbrug kan også spille en rolle.

Hvis du forsøger at forhindre ferie døsighed, ikke i løbet indulge- spise mindre portioner, og se dit alkohol indtag.

Tranebær have gavnlige antioxidant egenskaber

Fakta! Antioxidant forbindelser i tranebær beskytter mod urinvejsinfektioner; reducere / styre oxidativt stress og inflammation i det kardiovaskulære system og fordøjelseskanalen (herunder munden, mave og tarme); og forhindre forekomsten af ​​kræft.

Imidlertid er den mest almindeligt forbruges form af tranebær er forarbejdet version, hvor de fleste af huden og kødet fjernes og erstattes med store mængder tilsat sukker. I denne form er sundhedsmæssige fordele betydeligt reduceret. For at få alle de antioxidant magt fra tranebær, spise dem som hele bær versus juice, skimmelsvampe, eller kosttilskud.

Sandheden om 4 Fælles Thanksgiving middag myter

Hvide kartofler har ringe ernæring, søde kartofler er sundere

Fiktion og Fakta! Denne ene er lidt tricky at svare. Hvide kartofler er faktisk nærende, men søde kartofler pakke en mere kraftfuld punch.

Hvide kartofler har tjent et dårligt ry, især med dem, der forsøger at tabe sig. Men kartofler kun blive en usund mad, når stegt eller fyldt med højt fedtindhold fødevarer som smør, syrnet fløde, bacon og ost. Når spises uden alle de ekstra fedt, disse grøntsager er lav i kalorier og giver en række antioxidanter; gode kilder til vitaminer og mineraler; og fiber. Derudover kartofler yde beskyttelse mod hjerte-kar-sygdomme og cancer.

Søde kartofler giver en stor kilde til beta-caroten, der rejser i blodet af vitamin A. En kop sød kartoffel indeholder 438 procent af den daglige værdi! Svarende til hvide kartofler, søde kartofler indeholder også mange beskyttende antioxidanter, der er ansvarlig for at reducere inflammation og eventuelt hjælpe ændre insulinmetabolisme derved blodsukker regulering-even i dem med type-2 diabetes forbedret.

Der er mange sorter af kartofler, alle med forskellige sundhedsmæssige fordele. Prøv forskellige sorter, og husk at spise hud-det er der en god del af fiberen og ernæring bor.

Madlavning fyld i en kalkun er helt sikkert

Fiction! Selvom du måske ikke altid bliver syge af at forberede udstopning denne måde, er du øge din (og din families) risiko for madforgiftning. For optimal sikkerhed og endda madlavning, tilberede din udstopning uden for fuglen.

Hvis du beslutter at proppe din kalkun, holder de våde ingredienser (løg, bouillon, selleri, smør) kølet før forberedelse. Bland alle ingredienserne lige før fyldning af kalkun. Fyld kalkun løst og kog det umiddelbart efter påfyldning det. Brug en fødevare termometer for at sikre midten af ​​fyldet når en sikker temperatur på 165 ° F.