Sådan Undgå Almindelige stavefejl

Vi har alle begået denne fejl på et tidspunkt i vores skriftligt liv. Vi tager os tid til at skrive noget godt - uanset om det er en e-mail til chefen, et følgebrev, et udtryk papir eller en PowerPoint-præsentation - og undlade at bemærke en almindelig stavefejl indtil for sent. Efter alt det hårde arbejde, at forlade et himmelråbende fejl i dokumentet er faktisk smertefuldt.

Hvad svier mest er uundgåeligt faktum, at stavefejl var skødesløs og let undgås, især i disse tider. Du kan finde det urimeligt, at en sådan fejl, hvis det gøres hyppigt nok, kan forhindre dig i at få det job eller forfremmelse du har ønsket. Når du er ved at blive bedømt af din skrevne ord, korrekt stavning er afgørende. Så her er nogle trin, du kan tage for at undgå de mest almindelige stavefejl, næste gang du skriver noget, det være sig en afslappet email eller formelt dokument.

  1. Brug stavekontrol på computeren. Altid stavekontrol dine dokumenter! Hvis du skriver dine dokumenter i et edb-program som Microsoft Word eller PowerPoint, gøre brug af stavekontrol funktion ligger i menulinjen (normalt under en overskrift som Tools). Hvis der ikke stavekontrol funktion i programmet, og åbn et program med stavekontrol funktionen og indsætte din tekst i der til at kontrollere den for almindelige stavefejl.
  2. Få nogle friske øjne til at læse over det. Har en betroet ven eller et familiemedlem læse hvad du har skrevet, fordi der ofte den samme par øjne kan overse en oplagt tastefejl simpelthen på grund af overeksponering til stykket.

    Alternativt hvis ingen er til rådighed for at tilbyde korrekturlæsning, tage en pause fra at skrive og komme tilbage til det senere, når du er friskere. Ved at tage en pause, kan du nærmer dig dine ord med et skarpere øje for stavefejl. Du kan opleve, at flere korrektioner skal gøres end bare stavning.
  3. Stavekontrol er ikke ufejlbarlig. Selv med værktøj stavekontrol på din computer, faktum er, at du stadig kan lave almindelige stavefejl. Du kan blive fristet til at tænke, fordi der ikke skæve streger under nogen ord, at dokumentet er uden stavefejl. Desværre er dette en usund antagelse. Jeg kan skrive "Jeg gik for parken med Bob, Sue en der hund", uden nogen skæve streger under min tekst i Microsoft Word, selvom jeg gjorde tre fælles stavefejl. Spell-brikker ikke vogte godt mod ulovlig anvendelse af "for" i stedet for "til", for eksempel, eller "der" i stedet for "deres". Folk gør disse stavefejl hele tiden uden computeren detektere dem. Så selv efter hjælp af et program stavekontrol, læses omhyggeligt igennem din skrivning igen, med særlig vægt på et ord, der har en alternativ stavemåde (som "der" og "også"), og også være på vagt for stavefejl og ufuldstændige ord (som "en" hvor "og" skal skrives, eller "det" i stedet for "dem").
  4. Hvad med at skrive i hånden? Hvis du ved, at din stavning nøjagtighed er undertiden tvivlsom, tage den ekstra tid til at indtaste tekst i et edb-program som Word efter at have skrevet det hele ud med hånden. Selvom dette er mere tidskrævende, vil du være i stand til at drage fordel af stavekontrol, undgår de dyre brølere, at det kan afsløre. Og som altid, tage tid til at læse igennem det færdige dokument. Normalt et par ekstra øjeblikke af undersøgelsen er det kun nødvendigt skridt for at finde fælles stavefejl.

Konsekvent stavemåden er en forholdsvis ny besættelse i historien om vores sprog, men nu, hvor det er klart her, havde vi alle bedst betale den nødvendige opmærksomhed korrekt stavning. Hvis du tager dig tid til at læse korrektur et dokument, når dine øjne er friske, så brug en stavekontrol program og holde sine begrænsninger i tankerne så godt, så vil du undgå det store flertal af almindelige stavefejl. Det er aldrig i slutningen af ​​verden, hvis du laver en lejlighedsvis fejl, men hyppige stavefejl kan sende det forkerte budskab om dig. Husk, skriften afspejler person. Gør det til en god refleksion!