Sådan udøve under graviditet

Der er flere fordele ved at udøve, mens gravid, men der er også ting, du skal holde øje med. Før du starter en graviditet øvelse program, så tal med din læge for at bestemme den bedste øvelse program til dig.

Fordele

Der er flere fordele ved at udøve under graviditet, såsom:

 1. Det kunne gøre du føler dig bedre. Regnskabsmæssig en baby kan helt sikkert lægge pres på din energi niveau og udøver kan hjælpe med træthed ved at give din krop et løft.
 2. Din søvn kan forbedres. Motion kan lindre meget af stress og angst forårsaget af graviditet.
 3. Det kan hjælpe med at forberede dig for arbejdskraft. Øget udholdenhed kan forkorte leveringstiden og med tilsat muskelstyrke, kan lindre smerten af arbejdskraft.
 4. Lindring af ømhed og smerter. Din lænden kan tage et hit under graviditeten. Udøver kan hjælpe med at lindre lænden og andre krop ømhed ved at styrke musklerne.
 5. Du kunne få mindre vægt. Hvis du opretholde en sund fitness niveau kan du ikke få så meget vægt under graviditeten, og det kan hjælpe dig med at få tilbage til din pre-graviditet vægt hurtigere. Forsøg ikke at tabe sig under graviditeten.

Spørgsmål

Er du bekymret for at udøve under graviditet? Her er et par spørgsmål, du måtte have.

 1. Er det sikkert? Efter en let rutine skal være sikre. Hvis du har medicinske problemer eller graviditet komplikationer, kan det påvirke din træning. Din læge vil være i stand til at fortælle dig, hvilken type træning er bedst for dig.
 2. Hvordan kommer jeg i gang? Tal med din læge, før du starter en øvelse program. Kjole i komfortable, løstsiddende tøj og bringe vand sammen for at undgå dehydrering og overophedning. Hvis du udøvet før graviditeten, og følg derefter den samme rutine, med et par begrænsninger. Du må ikke presse dig selv for hårdt. Hvis du ikke udøvede tidligere, starte med en let rutine, derefter gradvist øge intensiteten niveauer. Overvåg din puls og holde i harmoni med din krops signaler. Hvis du kan, få en personlig træner med erfaring i graviditeten øvelse til at hjælpe dig med at udvikle en rutine og tidsplan.
 3. Hvilke øvelser kan jeg gøre? Mens gravid, undgå kontakt sport og stor effekt øvelser såsom slalom og ridning. Har en mild blanding af styrketræning og cardio øvelser såsom skånsomme aerobic, vandreture, cykling og lette vægt træning. Svømning er meget populær for moms-til-være, da det ikke gør din krop udholde ekstra vægt.

Skilte Workout advarselstegn

Hvis du støder på disse advarselstegn under træning, stoppe din aktivitet og evaluere situationen.

 1. Alvorlige mavesmerter. Du kunne være at have veer. Stop hvad du laver og slappe af. Hvis smerten ikke stilne af, ringe til din læge.
 2. Vaginal blødning. Let spotting hele graviditeten er almindeligt, men hvis du begynder kraftig blødning i første trimester, det kunne være et tegn på en abort, og hvis du er i din anden eller tredje trimester det kunne være for tidlig fødsel. I dette tilfælde straks søge lægehjælp.
 3. Lækkende væske. Dette kunne være præmatur membran brud, også kendt som vand bryde. I dette tilfælde straks søge lægehjælp.
 4. Svimmelhed. Du kunne være anæmisk, hvilket betyder, at du har brug for mere jern i din kost. En anden mulig årsag til svimmelhed er, at hvis du er i dit sene anden til tredje trimester, som du tager på i vægt dit tyngdepunkt ændringer, som kan forårsage du at miste din saldo.
 5. Åndenød. Efterhånden som din baby vokser, så gør det pres, hun lægger på dine lunger. Tag det roligt, hvis du oplever dette under træning.
 6. Højt blodtryk. Det er et tegn på præeklampsi, som hvis de ignoreres, kan medføre alvorlige, ja endog livsfarlige forhold for både mor og barn. Preeclampsia begrænser blodtilførslen til moderkagen, hvilket er yderst farligt for dit barn.
 7. Sløret syn. De kan være at få dehydreret eller det kan også være et tegn på præeklampsi.
 8. Hævede hænder / fødder. Kan være et tegn på præeklampsi.

Efter disse tips skal hjælpe dig med at få kvalitet, men sikkert arbejde-outs under din 9 måneder!