Sådan Tie Dye

Sådan Tie Dye

Tie farvning har eksisteret i mange år, og blev meget populær i tresserne med hippie bevægelsen. Tie farvet artikler har hvirvler og linjer af smukke farver, nogle gange tilfældigt og undertiden omhyggeligt lagt ud.

Du kan binde farvestof kun om noget, der er lavet af bomuld eller andre fibre, der vil absorbere farvestoffet. T-shirts er mest populære, men andre sjove ting at tie dye inkluderer håndklæder, lagner, pudevår, forklæder, duge og andet beklædning. Det er en enkel proces, og børnene elsker denne aktivitet. Hvis du kan, skal du gøre din farvning udendørs, hvor spild og stænk vil ikke gøre for meget skade.

Hvad du har brug for:

 • Item skal slips farvet (sørg for at det er ren)
 • Store spande (en for hver farve af farvestof)
 • Stof farvestof (nogle farvestoffer kræver salt eller andre genstande - læs pakken etiketten grundigt for at vide, hvis du har brug for ekstra ting)
 • Elastikbånd eller kraftig snor
 • Gummihandsker
 • Sticks eller gamle træskeer
 • Avis (til dækning arbejdsplads)
 • Tørresnor eller rack og tøjklemmer

Sådan Tie Dye:

 1. Læg din vare, der skal farves, så det ligger fladt. Fold eller sno områder af elementet, og tilfældigt binde eller sikre sig snoninger og folder med snor eller elastik. Hvis du vil have din vare at resultere i et bestemt mønster, se online for tie dye mønstre, der vil vise dig præcis, hvor at folde, twist, og binde dine emner.
 2. Dækker et stort område af gulvet eller en hel tabel (hvis arbejde indendørs) med avisen. Dette vil beskytte gulvet eller møbler fra pletter.
 3. Sat på gummihandsker for at forhindre pletter på hænderne. Bland dine farvestoffer ifølge pakke retninger. Du skal bruge meget store spande og gamle, som du ikke noget imod at få plettet. Efterlad plads på toppen af ​​spanden for at tillade vand / farvestofblanding at stige, når tøjet er tilføjet.
 4. Dyp din vare først i varmt vand, derefter ind i første farve, du vil bruge til at binde farvestof. Flyt elementet rundt i farvestoffet med dine pinde eller gamle skeer til at tillade farvestoffet at sive ned i stoffet på alle vinkler. Hvis du bruger mere end én farve, bliver du nødt til enten at skylle varen ud med varmt vand og lad den tørre mellem dips, afhængigt af retningslinjerne for den specifikke mærke af farvestof.
 5. Når du er færdig farvning elementet, fortsætte med at følge producentens anvisninger for at tillade farvestoffet at indstille. Nogle vil bede dig om at skylle det samme i koldt vand, mens andre kræver, at du lægger varen i en plastikpose og lad det sidde i 24 timer. Når farvestoffet har sat, fjerne strengene eller elastiske bånd og hænge det element tørre helt.
 6. Rens dit udstyr med varmt sæbevand.

Det er alt der er til det! Leg med forskellige bånd og folder til at gøre interessante og unikke mønstre. Retninger på pakkerne af stof farvestof vil også give dig vaskeanvisninger for din nyligt farvet emner - sørg for at følge dem nøje. Stof farvestof kan tendens til at bløde lidt med de første par skyllevand, så pas på ikke at sætte hvide eller lyse tøj i vasken med dem.

Forsigtig:

 • Brug gummihandsker, når du arbejder med meget varmt vand og stof farvestoffer.
 • Har gamle klude eller papirservietter handy at rydde op eventuelle spild med det samme.

Tips:

 • Du kan justere bredden på dit slips farvet striber af indpakning mere snor eller bruge mere elastiske bånd for at sikre de folder og drejninger.
 • Blande farver kan være sjovt også, og en fantastisk måde at strække et par pakker af farvestof i mange forskellige farver.