Sådan Stop Overspisning

Opdagelsen foretaget af forskere fra USA kan hjælpe dem, der kæmper for en slankere figur. Disse lægerne fandt ud af, hvordan folk kan slippe af med den skadelige tendens til at spise for meget, hvilket fører til at få ekstra pounds. Fremgangsmåden er helt usædvanligt, men det er let tilgængeligt.

Sådan Stop Overspisning

Hvorfor gør folk spise for meget?

Det er ingen hemmelighed, at mange mennesker har for vane regelmæssigt spiser mere end deres krop rent faktisk har brug for. Det er ofte forbundet med konstant stress og følelser. Der er endda et mønster: jo flere mennesker er bekymrede og nervøse, jo oftere de forsøger at "berolige" sig selv ved at spise nogle højt kalorieindhold delikatesser.

Støj gør folk spise mere

Psykologer fra University of Pennsylvania har fundet en særlig måde at overvinde tendensen til at spise stress ned. Ifølge dem, folk bare nødt til at holde stille oftere.

Mange er ikke klar over, at de lever i et miljø med konstant støj; de lige har vænnet til det. Tilvænning det betyder ikke, at legemet (nervesystem, hjernen) ikke reagerer på stimuli. Eksperterne mener, at konstant baggrundsstøj og stress i miljøet kan være vigtige faktorer, der provokerer folks overspisning.

Job Støj & Overspisning

Denne synsvinkel er baseret på resultaterne af en undersøgelse ledet af Dr. Laura Klein. Ifølge hende, at kvinder, der har arbejdet hårdt i støjende omgivelser (f.eks høre tastaturet støj og telefonopkald), forbruge regelmæssigt 65-70 gram mere fed mad mere end deres kolleger, som arbejder i en afslappet atmosfære.

For at neutralisere de skader af opholder sig i en støjende kontor, Laura Klein rådgiver til at organisere "tavse pauser" efter arbejde og ophold i en afslappet atmosfære uden støj i nogen tid. Ifølge eksperten, sådanne pauser fremmer psykisk lindring og hjælpe med at slippe af med stress og umættelige lyst til at sluge sandwich, kager og slik.