Sådan Start stiklinger Inside til foråret Plantning

Sådan Start stiklinger Inside til foråret Plantning


At lære at starte frøplanter inde til foråret plantning er ikke så hårdt, som man kunne forvente. Så længe du har den rigtige forsyninger, sollys, og tålmodighed, kan du få en hurtig start på moder natur og sikre, at dine planter er sunde når den tid kommer til at flytte dem udenfor.

Materialer og forsyninger

Før plantning, samle de nødvendige forsyninger og sørg for at have plads til at holde dine planter, indtil de er klar til at flytte til haven. Det er bedre at starte færre sorter end at fortrænge dem.

Den korrekte jord er afgørende for voksende sunde planter. Køb en steril blanding designet specielt til indendørs beplantning. Denne type jord vil have den nødvendige gødning allerede blandet i, og bør ikke kræve yderligere ændringer.

Containere er et andet vigtigt aspekt til en vellykket indendørs beplantninger. Der findes flere typer af containerne og de mest almindeligt anvendte er tørv potter. Disse er bionedbrydelige, så de kan plantes direkte i jorden, når udplantes. Dette er især nyttigt som skrøbelige kimplanter kan være vanskelige at fjerne fra potter uden at skade rødderne.

Frøsorter er egnede til transplantation er nøglen til en vellykket indendørs havearbejde forberedelse. Ikke alle typer af planter transplantation godt så konsultere din Sæd kataloger, haven center, eller lokal udvidelse kontor for at være sikker. Hvis du er en novice gartner, kan du ønsker at holde sig til nogle få sorter dit første sæson indtil du ved, hvor meget tid og kræfter det vil tage i forhold til den tid, du har.

Væksthuse eller opvarmning måtter er den nemmeste måde at holde bud frøplanter vokser. Medmindre du har en meget solrig plet, hvor spirerne kan få daglige sollys, er det tilrådeligt at investere i noget at holde dine planter varme. Uden tilstrækkelig varme, vil frøene ikke spire.

Sådan Start stiklinger Inside til foråret Plantning

De fleste frø, der anvendes til indendørs beplantning kan startes indendørs seks til otte uger, før de har brug for at bevæge sig udenfor. Bestem den sidste frost dato for dit område ved at konsultere USDA Hårdførhed Zone kort og tælle baglæns fra denne dato til at vide, hvornår de skal starte din frøplanter.

Fyld dine beholdere med steril sætteplante jordblanding og vand grundigt. Jorden skal være fugtig, men ikke lægges i blød, da det kan føre til frø rådne. Plant dine frø i hver potte efter plantning dybde noteret på frøet pakke. Pas på ikke at plante for dybt, da det kan forhindre din Sæd fra spiring. For frø beregnet til at blive plantet på en meget overfladisk dybde, kan du blot drys frøene i jordbundens overflade derefter tilføje et tyndt lag jord mix over dem.

Placer containere på en opvarmning mat eller inde kimplante inkubator. Hvis du bruger en inkubator, holde lyset tændt i flere timer hver dag for at sikre planterne bliver ordentligt varmt, så de vil spire. Pas dog på ikke at holde det for varmt, da dette kan medføre, kimplanter at visne og dø. De frø pakker typisk identificere hvor mange dage, du kan forvente, før dine frøplanter spire så hold øje med dine containere til at sikre de fleste af dine frø spire i den tildelte tid.

Kontroller fugt niveauer hver par dage for at sikre potterne ikke udtørring. Vand efter behov, men husk ikke at holde for vådt. Efter den sidste frost dato i dit område er gået, kan du plante dine planter direkte i haven. Du ønsker måske at sætte dem uden for i løbet af dagen i flere dage før plantning, så de planter kan vænne sig til udetemperaturen og hærde af.

Hold en Journal

Nu hvor du har lært, hvordan man starter frøplanter inde til foråret plantning, holde en havearbejde tidsskrift at dokumentere sæsonen. Optag hvad sorter du har plantet, og hvor lang tid det tog for dem at spire. Andre journalisering noter bør omfatte antallet af planter, der ikke trives, mængden af ​​sollys og vand, du har angivet, og om eventuelle sorter af kimplanter havde problemer, når de blev transplanteret ind i haven. Ved at forstå, hvad der fungerede godt, og hvad der ikke gjorde det, kan du justere din have planer for den næste forår og optimere dine udbytter.