Sådan Start en lejlighed Have

Sådan Start en lejlighed Have

For dem, der elsker planter, men er tvunget til at bo i en lejlighed, lære at starte en lejlighed haven giver mulighed for at fordybe dig i din foretrukne hobby, mens de bor i en lille lejlighed. Hvis du har en lys, solrig vindue, kan du starte en have nemt. Selv en nordvendt lejlighed med begrænset lys kan være udstyret med plante lys imidlertid at skabe et indendørs boligareal fyldt med blomster, urter og endda grøntsager.

Sådan Start en lejlighed Have

Der er sandsynligvis lige så mange typer lejligheder haver, som der er lejligheder. Nogle mennesker vokser urter på køkkenet vindueskarmen af ​​deres lejligheder, mens andre nyder voksende orkideer, afrikanske violer eller eksotiske stueplanter. Mere ambitiøse gartnere andragende deres udlejere og skabe rooftop haver fuld af planter og rolige rum højt over byens skyline.

Mens ideen om en taghave er lokkende, skal de fleste mennesker sat deres seværdigheder på noget lidt mere beskedne. Her findes flere typer af lejlighed haver for den gennemsnitlige lejlighed dweller, og ideer til at hjælpe dig i gang.

En indendørs Flower Garden

Opret en dejlig indendørs blomsterhave i et hyggeligt hjørne af din lejlighed. Vælg et hjørne, der modtager lys, fuld sol, eller køb projektører, der kan udstyres med anlæg voksende lys. Sørg for, at lys er positioneret til at skinne på dine planter.

Vælg planter, der trives indendørs. Selvom voksende orkideer lyder som en eksotisk hobby, orkideer er overraskende hårdføre og klarer sig godt i lejlighed indstillinger, hvis de får de rette lys og fugt krav. Andre dejlige stueplanter for farve omfatter afrikanske violer, som trives i lyse østlige eller vestlige vinduer samt blomstrende, duftende planter såsom gardeniaer og jasmin.

Du kan arrangere sådanne planter på en trinvis hylde eller reol i nærheden af ​​din have hjørne. Vælg en stor omdrejningspunkt plante, måske en indendørs evergreen eller en stor palme eller bambus. Placer denne ved siden af ​​din stol og bruge den til at screene plante lys, hvis du bruger en lys stativ. Tilføj dine potteplanter, og du har oprettet en smuk lejlighed have fuld af blomstrende planter.

Grøntsagsdyrkning Indendørs

Mange lejlighed beboere drømmer om at dyrke grøntsager ikke klar grøntsager kan dyrkes i en lejlighed. Ikke alle grøntsager gør godt, selvfølgelig, men du kan dyrkes hovedsalat indendørs. Hvis du har en balkon, så meget desto bedre; du kan dyrke tomater, peberfrugter, agurker, og selv små frugter som jordbær og meloner.

En balkon have skal have masser af lys, syd, sydøst eller sydvest lys for at trives. Brug ikke dit brand escape for en have; blokerer en brand escape med planter, mens det ser charmerende i film, er en fare for sikkerheden for dig og eventuelt dine naboer.

Det er nemmere, når lære at starte en lejlighed have til at købe enkelte planter på et havecenter for at begynde din lejlighed haven. Vælg den største, sundeste planter, du kan. Enkelte potter af tomater, for eksempel, tilbyder dig smagen af ​​en hjemmelavet tomat uden at bekymre sig om hvad man skal gøre med det ekstra, hvis du har begrænset plads.

Køkken Herb Garden

En anden mulighed for lejlighed beboere er at plante et køkken vindueskarmen urtehave. Du kan købe kits i havecentret, som omfatter en lang, smal bakke, der passer i vindueskarmen, potter, jord og frø. Eller vælg en enkelt prøve plante, såsom en rosmarin uddannet i en kurv eller topiary form, og nyd det på din vindueskarm, snipping off bits som er nødvendig for madlavning. Urter, der gør godt på lyse, solrige vindueskarme omfatter basilikum, rosmarin, purløg og dild.

Tips til Start en lejlighed Have

  • Vælg dværg, busk eller dværg sorter af frugt og grøntsager. Disse planter trives i små beholdere og bevarer deres diminutive former, hvilket gør dem perfekte til disse balkon haver.
  • Vær sikker på at du har tilstrækkelig lys. Sommetider lejligheder ligger med blot en lille alley mellem bygninger, og omkringliggende bygninger kan blokere lyset til din altan. Prøv at dyrkning af planter inde hjælp vokse lyser, hvis du har brug for supplement lys.
  • Hvis du dø for at prøve nogle arvestykke eller eksotiske sorter, der kun kan dyrkes fra frø, organisere et frø swap med andre apartment boligen gartnere. Del frø og planter. Du kan bare møde nogle nye havearbejde venner og få til at vokse nogle interessante planter.