Sådan Say Good Morning i fransk

Sådan Say Good Morning i fransk


Sådan siger god morgen i Fransk først synes ligetil. Der er en måde, der er fælles, og bruges af de fleste alle, fra det yngste barn til den ældste senior borger. Der er visse skikke og traditioner, men der omgiver ønsker folk godmorgen, du måske ønsker at bemærke. Ligesom at sige farvel, er der mere i det end bare at lære et enkelt ord eller en sætning.

Sådan Say Good Morning i fransk

Sådan siger god morgen i fransk kan være enkle. Den korrekte ord er: Bonjour. Ordet bogstaveligt betyder "god dag", med bon oversat så godt, og jour betyder dag. Denne hilsen bruges fra morgen indtil omkring 7:00 om natten, når man siger i stedet "Bonsoir" eller "god aften".

Udtaler Bonjour

Den korrekte udtale af bonjour ofte ture folk op. "Bon" udtales hurtigt og lyder som "bon" bortset fra, at "on" lyd har en nasal kvalitet til det, og resten af ​​ordet slags sløret på det, med en blød "JHE" lyd i starten af dag. Prøv at lyde det ud sådan her: bonjhour.

Hvorfor God dag og ikke Good Morning

Studerende lære fransk er ofte forundret over brugen af bonjour. På engelsk siger vi bogstaveligt "god morgen", "god eftermiddag", eller "god aften." Den franske, men blot sige "god dag". Selvom "bon matin" eller "bonne Matinée" er bogstaveligt talt oversættelser af ordene "god morgen", bliver de aldrig i fællesskab, hver dag tale.

Brug den rigtige hilsen

Der er mange måder at hilse folk på fransk. Den korrekte hilsen afhænger af situationen og personer, du hilsen.

Hvis det er morgen, og du hilsen nogen, du ikke kender, skal du bruge Bonjour. Det er hensigtsmæssigt i næsten alle situationer. Det er pænere at tilføje en hilsen også, såsom "Bonjour, madame" eller "Bonjour, monsieur."

Bon matin og bonne Matinée, mens Tekniske korrekte oversættelse af "god morgen", er aldrig hørt på gaderne i Frankrig eller i fransktalende samfund. Du kan se disse sætninger skriftligt lejlighedsvis, men hvis du ønsker at tale fransk som en indfødt, vælge Bonjour.

Når hilsen meget nære venner, en uformel måde at sige hej er "Salut". Dette skal bruges i løbet af dagen, og kun med folk du kender meget godt. Det er forkert at hilse fremmede med ordet salut.

Hvad med en enkel og venlig, "Hallo?" Det franske ord, der allo kun bruges til at besvare telefonen. Selv om det kan synes mærkeligt for engelsktalende at foretage en sådan skelnen, det er en meget klar forskel på fransk. Så hvis du besvarer telefonen i et fransktalende land, vælg "Allo" i stedet for "Bonjour".

Hilsner Skift med Klokkeslæt

For at hjælpe dig bruge den rigtige hilsen, nedenstående skema detaljer, når du bruger hver hilsen. Juster dine hilsener baseret på den tid af dagen, samt de personer, du hilsen, og du vil føle sig trygge og komfortable engagere sig i franske samtaler.

"Franske Greetings"
Mennesker Ord at bruge Hvornår
Fremmede eller Formel hilsen Bonjour Fra solopgang til 07:00 om natten. Brug denne, når man taler til en person i person.
Fremmede eller Formel hilsen Bonsoir Fra 7. til kl sengetid.
Meget tæt venner eller familiemedlemmer Salut Hele dagen til aften, når du kan skifte til at bruge Bonsoir.
Enhver Allo Betyder Hej, men kun bruges på telefonen. I erhvervslivet, mange besvare deres telefoner oui, allo (Ja, goddag?)