Sådan Say Fem på fransk

Sådan Say Fem på fransk
Vous avez Cinq doigts.

Er du spekulerer på, hvordan man siger "fem" på fransk? Ordet for "fem" er meget let og faktisk lyder rigtig ligner et engelsk ord, du allerede kender. Nøglen til at udtale det korrekt at bruge "nasal i" ligner den nasale lyd i ord som smerte.

Sådan Say Fem på fransk

Ordet for fem på fransk er "Cinq", og udtales nogenlunde tæt på det engelske arbejde "sank." Fordi det lyder så meget som et engelsk ord, er det meget simpelt at udtale og master. Når du har mestret "Cinq," du er klar til at flytte ind på flere komplekse ideer!

At give en High Five?

Nogle mennesker måske ønsker at vide, hvordan man siger "fem" på fransk, så de kan bruge "Cinq" i udtryk som "Giv mig fem..." eller "høj fem". Dette ville imidlertid være et faux pas. Franskmændene ikke giver "high fives" er heller ikke et tilsvarende udtryk for "giv mig fem."

Den franske, selvom betragtes som mere formelle i samfundet, er klart mere komfortable med fysiske kontakter. I en situation, hvor en høj fem kan være relevant i Amerika (som efter et godt spil for eksempel), franskmændene er mere tilbøjelige til at kramme. Ligesom kloge, "at give fem" kunne udtrykkes ved et kys på kinden. Men enten måde, er det sandsynligvis bedre at forpasse lejligheden medmindre nogen tilbyder dig det første knus eller kys.

Andre lejligheder til at bruge "Cinq"

Heldigvis ved hjælp af "Cinq" på fransk er ret ligetil. Her er et par andre steder, du vil se ordet "Cinq", der anvendes:

  • Det er fem o'clock- Il est Cinq Heures.
  • Det er fem halvtreds fem Il est seks Heures moins Cinq. ELLER Il est Cinq heures Cinquante Cinq.
  • Det ordenstal "femte" er Cinquième.
  • En populær tunge twister er: Cinq chiens chassent seks chats.
  • Det koster fem francs. Ça coûte Cinq francs.