Sådan Refinish trægulve

Sådan Refinish trægulve


De følgende tips om, hvordan man refinish trægulve vil gøre arbejdet lettere og sikrere. Selvom hårdttræ kan vare et helt liv i dit hjem, vil det i sidste ende har brug for renovering og muligvis lakering. Snavsede gulve kan rengøres med en træ vaskemiddel, og du kan ofte bringe deres naturlige glans med lidt knofedt. Gulv polering udstyr lejes på din lokale home forbedring butik, er god til at fjerne voks oprustning og snavs, men hvis finish selv er farves, misfarvede eller beskadiget, vil gulvet skal lakeres.

Bestem hvilken træsort du har

Processen med slibning dit gulv vil fjerne noget af træet, og for at sikre, at dybden af ​​træet på stribe, parket eller laminat gulve er tyk nok til at stå stående, udsætte skovbrynet ved at fjerne en fodpanelet eller vent dække til evalueres dens tykkelse. Du vil være i stand til sand ned til fer og not af gulvet, men ingen dybere. Hvis gulvet er en tynd laminat, eller er blevet refinished før, bør opgaven udføres af en professionel.

Materialer Du skal bruge

For at refinish din trægulv, skal du bruge en slibemaskine, træ kit, bejdse, fint ståluld, lak, malerens tape, en spartel, hammer, plast materiale, en elektrisk ventilator, respirator, beskyttende øje gear, butik vakuum, fnugfri klud, applikator puder, gyvel, pensler og klude.

Sanders

Vibrating slibemaskiner er et godt valg til gulve, der er relativt flad og fri for dips eller snit. Brug sandpapir på en flad pude, en vibrerende sander oscillerer at skabe friktion er nødvendigt at fjerne den gamle træ finish. Håndholdte enheder forekommer praktisk og nem at manipulere, men større, tungere, gulvmodeller er nemmere at styre.

Drum Sanders er et bedre valg, når der er skader på træet, ligesom dybe snit eller ridser. Drum slibemaskiner er stærke værktøjer, der tager nogle få bruges til. Ofte uddannelse klasser er til rådighed til at hjælpe dig i gang. Enten faglig uddannelse eller en praksis er en god ide at minimere risikoen for uheld beskadige dit gulv.

Slibning hjørner og kanter vil kræve en speciel slibning værktøj. Edge eller excenterslibere anvendes typisk til jobbet, og en kant slibemaskine indgår ofte i en udlejning combo designet til gulv lakering.

Parketgulve kræver særlig behandling, fordi kornet går i så mange forskellige retninger. For at refinish parketgulv, bruger en speciel orbital gulv slibemaskine eller overlade det til en professionel.

Sådan at renovere trægulve - Kom godt i gang

Fjern alle møbler og tæpper fra gulvet og derefter forsigtigt fjerne gulvet støbning (kvart rund) og sokler. Undgå skadelige fodlister ved at placere et stykke affaldstræ over fodpanelet for at beskytte det, som du lirke op gulvet støbning. Set fodlister og gulv støbning til side. Dæk døråbninger og ventilationskanaler med plastfolie materiale, forsegling det på plads med malerens tape.

Gå forsigtigt over gulvet, hvilket gør et notat af de steder, hvor du møder knirker og fremspringende negle. Nail otte tommer efterbehandling søm i knirkende brædder, indstilling og fylde dem med latex træ kit. Set og udfylde eventuelle fremspringende negle. Gå forsigtigt over gulvet en gang for at sikre, at du har fjernet alle de knirker.

Slibning

Uanset om du er en arbejder med en vibrerende slibemaskine eller tromle slibemaskine vil bestemme, hvordan du går videre med projektet. Som tromle rystepudsere normalt anvendes, når der er skader på træet, vil du typisk begynde slibning med grovere sandpapir korn. 36-40 sandpapir korn er et godt sted at starte, selvom de instruktioner, der følger med slibemaskine kan give dig yderligere oplysninger om grit henstillinger. Den grovere sandpapir, du bruger, jo lavere sandkorn nummer. Du vil typisk fuldføre projektet med fine finish sandpapir på 80 til 100-grit. Hvis du bruger en vibrerende sander, vil du starte med en højere sandpapir korn (60-morsomme at starte).

Den første passage

Start aldrig dit projekt uden at sikre, at du er iført en støv respirator og beskyttende øje gear.Always sand med træets årer, flytter slibemaskine, så den bevæger sig langs længden af ​​brædderne efter mønster af gulvet. Arbejde i back-og-tilbage bevægelser over en 3-4 fods område, overlappende dine slag, som du går.

Når du er færdig med det vigtigste område af gulvet, bruge kanten eller excentersliber at komme ind i hjørner og andre områder, du var ude af stand til at nå. Hvis du ikke har brugt denne type sander før, øve på et stykke krydsfiner eller et ikke synligt område af gulvet, før du begynder arbejdet. Det kan tage et par minutter at få en fornemmelse for, hvordan man greb og flyt slibemaskine, og følelse komfortable med den måde den håndterer vil være vigtigt at få en god selv færdig.

Oprydning er vigtigt

Fej gulvet grundigt mellem sandings, og forsigtigt støvsuge op eventuelle rester. Grit der smitter sandpapir kan ridse gulvet og ødelægge den glatte overflade, du forsøger at opnå. Tag altid et par minutter for at sikre gulvet og dit tøj er fri for grus og støv, inden du fortsætter til næste trin.

Anvendelse Stain

Hvis du har planer om at anvende pletten til frisk slebet gulv, skal du sørge for, at du gør en grundig rengøring job ved støvsugning og gå over gulvet med en klæbrig klud først. Påfør pletten med en skum applikator pad eller pensel i henhold til producentens anvisninger.

Arbejde i små overskuelige områder ikke mere end fire meter firkantet, og kun plet i retning af kornet. Husk mottoet, "less is more", og ikke overbelaste din pensel eller pad. Fjern overskydende som du går at bruge papirservietter eller en fnugfri klud.

Clear Finish (lak)

Når pletten er tørret som anbefalet, anvende en polyurethan finish til gulvet, og derefter sand det let med 220 sandpapir korn eller fine ståluld. Det vil tage tre til fire lag af klar finish til at fuldføre opgaven, hvilket giver hvert lag en mulighed for at tørre mellem applikationer. Begge oliebaserede og vandbaserede polyurethan lakker er tilgængelige, og forskellige producenter kræver forskellige tørretider.

Afsluttende Tips

Når lære at afslutte trægulve, altid give dig selv masser af tid, og gør sikkerhed en topprioritet. Olie gennemblødt klude er en brandfare, så holde dem væk fra varme og ild.

Du vil opnå en langt mere professionelt udseende resultat, hvis du læser producentens anvisninger, praksis med alle sanders du planlægger at bruge, før du begynder et projekt, og tillade masser af tid til tørring mellem lag lak.

Efterbearbejdning en hårdttræ gulv er ofte et projekt, du kan udfylde i en weekend, hvis du er organiseret og har alle dine materialer klar. Tag dig tid til at lære dit værktøj, før du begynder, og jobbet vil gå meget nemmere. En nyligt refinished gulvet kan tilføje skønhed og værdi til dit hjem, og giver dig en stor følelse af realisering i købet.