Sådan Refinish et badekar

Sådan Refinish et badekar
Prøv at lakering stedet for at erstatte din forældede karbad.

Hvis du ønsker at undgå besværet med at udskifte dit badekar, lære at refinish et badekar kan være svaret på at fjerne din badekar er out-of-date farver, pletter, ridser og chips.

Tilføjelse liv til din Tub

Dagens højteknologiske produkter autoreparationslakering gør det muligt at genoprette eller ændre farven på:

 • Porcelæn badekar
 • Glasfiber badekar
 • Keramiske badekar
 • Akryl badekar

At lære at refinish et badekar ikke kun gør dit badekar ser nye, men det kan tilføje 15 eller 20 år til nytten af ​​din karbad. Den samme proces kan bruges til at refinish din gamle vask så godt og er billigere end at erstatte badeværelse inventar og samtidig give dit badeværelse et opdateret, frisk udseende. Men er det ikke anbefales at refinish stærkt rusted eller udstenede bøtter.

Efterbearbejdning badekar

Før du starter dit projekt lakering fjerne caulk fra omkring karbad og sørg for at rengøre, skyl og tør overfladen som skal lakeres. Det er en god idé at fjerne afløbet og tage ekstra foranstaltninger for at rense kanter, hvor karret møder væggen og områderne omkring vandhaner, forretninger og overflow områder. Bindemidlet klæber bedre til en ren overflade.

Forberedelse af Surface

Før du søger bindemidlet, er det vigtigt at skabe en ru tekstur til at hjælpe lakering produkt obligation med karbad overflade. Slibning karret overflade tager en masse knofedt, så mange mennesker bruger en palm sander til projektet. Vælg en 120 grit vandtæt slibepapir til jobbet. Igen, sørg for at give opmærksomhed til kanterne og områderne omkring vandhaner, også. Når du fjerner afløb, ren og sand området godt.

Hvis din badekar viser tegn på rust, vil du ønsker at ikke kun sand dette område, men behandle det med en rust Neutralizer. Udfyld chips, ridser og lignende skader med en epoxy eller polyester filler produkt. Læs vejledningen på det produkt, du vælger at bruge til at se, hvor lang tid det tager at helbrede. Når fyldstoffet tørres, skylles karret grundigt igen for at fjerne støvet rest og tørre.

Klargøring af

Før du begynder at sprøjte, vil du ønsker at være sikker på at dække de omkringliggende områder til at beskytte mod oversprøjtning. Dette kan være så simpelt som tape plast tarps eller papir over overflader, du ikke ønsker at male. Brug malertape til at maskere kanterne mod vægge og omkring overløb og vandhaner.

Bindemidler

Når lakering porcelæn badekar, mange gange er det nødvendigt at anvende et bindemiddel, før du maler karbad overflade. Påfør dette middel med en sprayflaske, ostelærred eller et stykke køkkenrulle og lad det tørre i ca. 5 minutter. Nogle gør-det-selv-kits vil kræve at blande bindemidlet med malingen. Sørg for at læse instruktionerne grundigt, inden du begynder og se efter advarsler om, at arbejdet udføres i et godt ventileret område.

Badekar Paint

Når lakering dit badekar, skal du bruge en højtydende, akryl-polymer belægning kendt som EP-Akryl. Dette produkt har de fordele, urethaner, men fordi det ikke indeholder isocyanater, er det sikrere for applikatorer og kunder, og det frembringer en stærk, holdbar finish. Andre fordele ved denne type produkter kan nævnes:

 • Ingen frisk luft system, nødvendig
 • Tørrer hurtigt
 • Adhæsion og holdbarhed lig med eller bedre end urethan
 • Høj UV-resistens
 • Ridsefast
 • Bevarer glans
 • Fås i en bred vifte af farver

Igen, afhængigt af den nøjagtige produkt, du køber, skal du læse vejledningen før hælde malingen i din sprøjtepistol pot. Når du er klar til at begynde, teste spray på et ark papir eller plast for at sikre, at alt fungerer som det skal være, fordi du ønsker at sprøjte malingen i et dejligt jævnt lag. Brug en frem og tilbage bevægelse for at anvende et jævnt lag, og undgå over-spray.

Maleri karret vil kræve lag primer og sandsynligvis tre lag akryl topcoat. Følg anvisningerne på de produkter, du bruger til at sikre de bedste resultater. Du vil sandsynligvis nødt til at vente mindst 30 minutter mellem applikationer, så giv dig selv tid nok til at fuldføre projektet. Når du har anvendt den sidste lag maling vil det tage alt fra 24 til 48 timer for at helbrede.

Badekar Liners

Installation af en badekar liner er en anden mulighed for at overveje, når en porcelæn karbad bliver slidt og svært at rengøre. Liners er lavet af akryl eller en harpiks produkt, der er cirka en fjerdedel af en tomme tyk og fås i flere farver. Disse liners har en nem at rengøre, poleret færdig som er ikke-porøs og kan installeres over karret overflade.

Ressourcer

Hvis du er i markedet for at refinish din karbad, kan følgende links direkte dig til produkter, der gør opgaven lettere:

 • Integritet - Efterbearbejdning Coatings
 • Hawk Efterbearbejdning Produkter
 • Start Remodeling Kits