Sådan Plan Specialuddannelse Aktiviteter

Hvordan kan vi planlægge aktiviteter for en særlig uddannelse eller ressource værelse studerende? Som med enhver modydelse i specialundervisning, er det afgørende at forstå, hvad de særlige behov er. Har de studerende har fysiske eller følelsesmæssige vanskeligheder? Er der udviklingsmæssigt handicappede studerende? Har vi studerende med indlæringsvanskeligheder? Vision eller hørenedsættelse? Vi kan så basere vores aktiviteter omkring behov. Her er nogle generelle betragtninger efterfulgt af nogle specifikke dem senere.

 1. Vær opmærksom på de unikke stressfaktorer, at dine elever med særlige behov står over for. Hvad kan synes som sjovt at en mainstream studerende kan være skræmmende for en autistisk elev.
 2. Overvåg sensorisk stimulation: nye lyde, lugte, smag og berøring.
 3. Forandring er meget svært for mange elever med særlige behov. Deres komfort zone er smal; nye ting kan være meget skræmmende. Forsikre dem deres personlige sikkerhed.
 4. Begræns variabler i miljøet. Mange studerende oplever sensoriske overbelastning, så holde så meget konsekvent som muligt. Selv går til undervisning som kunst eller musik kan være traumatisk.
 5. Vær forberedt på vanskelige tider ved at være rolig og konsekvent. Dette vil bygge elevernes tillid til nye situationer.
 6. Diskuter muligheder med studerende. Ofte særlige behov barn kan se kun ét valg - ". Kamp eller flugt ' Brainstorm med dem, hvad de skal gøre, hvis de føler sig truet (spørg en voksen, gå ind i gangen, etc.).
 7. Følg igennem ved at advare andre medarbejdere eller voksne til detaljerne i den studerendes plan.
 8. Vær up-front med dine andre studerende, især de mainstream dem. Forklare situationen, og forsikre dem om, at de vil blive holdt sikkert. Tal med dem om, hvordan at interagere med særlige behov studerende.
 9. Når du vælger aktiviteter, så tal med dine elever. Spørg dem, hvordan de føler og hvad de ville nyde. Denne tendens til at være et godt tidspunkt for et sprog lektion. Skriv deres tanker på tavlen. Brug en KWL diagram, hvis de kan gøre dette (K-hvad jeg ved om, hvad vi gør, W-hvad jeg ønsker at lære, L-hvad jeg lærte). Den KWL er færdig efter aktiviteten.
 10. For in-class aktiviteter, vælger simple snarere end kompliceret. Dette råd gælder for alle studerende. De har en større mulighed for succes. Den største mål for de fleste aktiviteter er generelt positiv interaktion og kommunikation, sammen med udsættelse for nye ting.
 11. For Madlavning - Brug den afkølede dej og lad dem dekorere cookies. Brug opskrifter med enkle ingredienser, som de kan lide - pizza, kage mix, tacos, pasta, salater.
 12. For Kunst - Vælg projekter, der fremmer fri form, ligesom ler, finger maling, pasteller og collage. Det centrale er deltagelse og udforskning af medier.
 13. For Videnskab - Stick med grundlæggende ligesom vejret, planter, dyr, biler, sikkerhed og sundhed. Det er faktorer i elevernes omgivelser. De har ofte brug for hjælp at lære at håndtere og interagere. De læseplaner valg skal være relevant for deres liv direkte.
 14. For Music - jeg kunne godt lide den tilgang musikterapi. Vi brugte sang, dans og rytme til at skabe en fredelig, glad atmosfære. Vælg sange med en positiv tema. Mr. Rogers 'hjemmeside har indspillet de fleste af hans sange, og jeg tror, ​​de er blandt de bedste.
 15. For Samfundsfag - Se på kort. Har gæster fra andre nationer kommer til at tale. Fokus på fællesskab, og hvordan vi interagerer i vores lokale, nationale og globale samfund.
 16. For ekskursioner - Hold dem enkel, sikker og godt overvåget. Prøv at gøre det til en forlængelse af deres sikkerhedszone. Find ressourcer med enkle, organiserede programmer.

Jeg ønsker dig godt i dine bestræbelser med vores børn med særlige behov og borgere. Holde dit store arbejde!