Sådan overlever sengeleje

Sådan overlever sengeleje


Hvis du oplever graviditet komplikationer, kan du spekulerer hvordan man overlever sengeleje. Være begrænset til din seng, mens du forventer er ikke nemt, men der er et par ting, du kan gøre for at gøre din seng hvile lidt mindre stressende.

Om sengeleje

Næsten en ud af fem kvinder anbefales sengeleje under graviditeten, for det meste for at reducere risikoen for for tidlig fødsel. Bed resten kan betyde flere forskellige ting afhængig af komplikationer, du står over for i din graviditet. I de mest ekstreme tilfælde kan du blive bedt om at forblive i sengen 24 timer i døgnet, komme op kun at bruge offentligt toilet. I mindre alvorlige tilfælde, men du kan få lov til at komme op et par gange om dagen, så længe du undgår tunge løft og langvarig stående. Hvis din læge anbefaler sengeleje, sørg for at forstå, hvad det indebærer for dig.

Sådan overlever sengeleje

I første omgang er begrænset til din seng kan synes som en rigtig god idé. Hvad travl kvinde ville ikke velkommen chancen for en læge-bestilt ferie? Desværre, det nye ved sengeleje tendens til at fortage sig ret hurtigt.

Her er nogle tips til, hvordan man overlever sengeleje ved at holde dig selv som aktiv som muligt:

  • Tjek online fora for at forvente mødre, især fora for mødre, der har beskæftiget sig med komplicerede graviditeter. Selvom det ikke er så sjovt som at være i stand til at konversere på legepladsen eller købmand, vil chatte online hjælpe dig til at føle mindre isoleret i denne svære tid.
  • Start en scrapbog til din baby. Skriv ned historien om, hvordan du fandt ud af du var gravid, eventuelle særlige graviditet minder, og de håb, du har for dit barns fremtid. Få et par sider, der er ud for at dokumentere dit barns fødsel, så du bare nødt til at tilføje fotos, når øjeblikket kommer.
  • Lær at strikke eller hækle, derefter foretage små hatte til din baby. Hvis du ikke er den snu type, Knifty Knitter væven system er den nemmeste at bruge.
  • Invester i en Netflix-medlemskab så du kan se alle de film, du vil ikke have tid til at se, når din baby ankommer. Alle Netflix medlemskaber kommer nu med adgang til streaming af film, så du vil aldrig være uden underholdning.
  • Download gratis Kindle bøger fra Amazon.com. Hvis du ikke har en Kindle, kan du downloade gratis Kindle apps til at læse bøger på din bærbare computer, BlackBerry eller iPad.
  • Hvis du har ældre børn, har dem spille brætspil eller kortspil med dig. Lad dem vælge nyere spil, så lære dem nogle af de klassikere, du husker fra din egen barndom.
  • Hvis din læge siger, det er acceptabelt, gøre simple strækøvelser med arme og ben. Dette vil hjælpe med at forbedre din omsætning og kan lette overgangen tilbage til dine normale aktiviteter, når dit barn er født.

En vigtig ting at huske på, når lægen anbefaler sengeleje er, at du bør undgå napping så meget som muligt. Det er fint at tage en kort lur i løbet af dagen, men sover for meget, vil gøre det svært at få resten du har brug for om natten. Holder sig til en regelmæssig tidsplan være den bedste mulighed.

Beskæftiger sig med Work

Arbejdende mødre står over for særlige udfordringer, når de får at vide sengeleje er nødvendig. Hvis en stor del af dit arbejde kan udføres på afstand, nærmer din chef med et forslag om distancearbejde. Hvis ikke, overveje at bruge betalt frihed eller kort sigt handicap. Tager orlov uden løn eller et forskud på din barselsorlov bør være en sidste udvej.

At lære at acceptere hjælp

Hvis du er vant til at være uafhængig, lære at overleve sengeleje kan være særligt udfordrende. Men der er ingen grund til at være flov over tilbud om hjælp. Det er naturligt for de mennesker, du elsker at ønsker at gøre alt, hvad de kan for at sikre dig og din baby forblive raske. Når venner og familie bringe dig måltider, se dine ældre børn, eller hjælpe med rengøring, skal du blot smile og sige tak. Når din periode med sengeleje er overstået, kan du finde en måde at gøre gengæld.