Sådan Naturligvis øge dopamin-niveauet

Dopamin er en vigtig neurotransmitter, der har excitatoriske eller inhiberende egenskaber, afhængigt af receptorerne det binder til. Det har en bred vifte af funktioner, men er stort set blevet impliceret i den glæde og belønning veje og udvikling af afhængighed og spænding. Det har også anvendes i motorstyringen og hukommelse. Du ønsker måske at øge dit dopamin niveauer for at forbedre din beslutningsdygtighed og regulere cravings. Øget dopamin niveauer kan også gøre du føler dig bedre om dig selv, hjælper dig i sociale færdigheder. Der er over-the-counter kosttilskud til rådighed, men naturlige løsninger er naturligvis en mere sikker og mere bekvem metode. Her er nogle nemme at følge trin til naturligt øge din dopamin niveauer.

  1. Regulere din fødeindtagelse. Du er hvad du spiser. Kost har været impliceret i at påvirke dit dopamin niveauer. Der er nogle fødevarer, du skal begrænse indtagelsen for at opretholde en højere dopamin niveauer, Chief blandt disse er højt sukkerindhold og fødevarer fuld af mættet fedt. De har vist sig ikke blot at sænke dopamin niveauer, men udgør sundhedsrisici såsom hypertension og diabetes. Du bør også skære ned på koffeinholdige drikkevarer og alkohol. Koffein giver midlertidig spike, men du gå ned bagefter. Alkohol, på den anden side har vist sig at have inhibitoriske virkninger på din neurotransmitter funktion.
  2. Start en kost, der er sundt for din krop. En kost, der er rig på frugt og grøntsager er ikke kun sundt for dig, men kan også øge din dopamin niveauer. Modne bananer har vist sig at producere dopamin quinin, den naturligt forekommende form af dopamin. Erstatte disse til dessert kan opløfte dit humør. Andre fødevarer kilder omfatter mandler, avocado og lima bønner. Hvis du kræver for små snacks, undgå junkfood. I stedet spiser dopamin-rige fødevarer såsom sesam og solsikkefrø. Du kan også tilføje disse til kedelig mad, såsom salater, for mere smag.
  3. Sørg for at du får en masse antioxidanter. Eksperter anbefaler også du inkludere en masse fødevarer, der er rige på antioxidanter. Dopamin er hurtigt nedbrudt og oxideret: ved at fjerne frie radikaler i dit system, du øge deres effekt. Du kan finde antioxidanter i fødevarer og grøntsager såsom blåbær, tranebær og jordbær. Supplere dit daglige indtag med vitamin C og E kan også øge din antioxidant niveauer, og indirekte øge din dopamin niveauer.
  4. Vælg naturlige dopamin kosttilskud. Der er også nogle kosttilskud, der kan sælges i håndkøb. Disse har ingredienser, som kan øge din dopamin niveauer med naturlig effektivitet. Disse produkter prale af en koncentreret boost af vitaminer og dopamin, som kan hjælpe din hjerne med hukommelse og kognitiv funktion.
  5. Motion og få hvile! Intet slår øvelse i opløftende dit humør. Du kan forbedre de regulatoriske neurotransmittere i hjernen ved en ren livsstil. Regelmæssig motion ikke kun øger din dopamin-niveauet, men det gør også du føler dig bedre om dig selv. Sørg for at du undgår stress samt: for meget angst kan nedbryder din dopamin butikker og ødelægge dit humør.

Du kan aldrig gå galt med at leve sundt. Naturen giver dig de bedste løsninger til stress og bekymring: clean living, sunde fødevarer og en ordentlig livsstil. Sørg for at følge dette regime og din dopamin niveauer vil stige på egen hånd, hvilket gør du lyst til en ny og revitaliseret person.