Sådan Master Undersøgende Journalistik

Undersøgende journalistik er et område af journalistik, der har potentiale til at gøre den største navn for en journalist. De største historier i enhver avis er som regel resultat af en vis grad af undersøgende journalistik, hvilket gør det en færdighed, at hver journalist bør beherske.

  1. Hold dine ører åbne. Thefirst og vigtigste skridt i undersøgende journalistik er simpelthen tokeep dine ører åbne - altid. Mange efterforskningsmæssige stykker, som jeg arbejdede på asa reporter kom ved at høre eller mærke noget, og så doingfollow-up forskning. Det kan være noget, du høre på et møde, der doesn'tsound helt rigtigt. Et eksempel på dette er en skole bestyrelsesmøde Iattended hvor dårlig stand af en lokal skole blev bragt op. Icornered nogle lærere fra skolen efter mødet og endte withone af de største historier om året. Det kan også være noget smallthat du bemærke, at der kan følges op på. Når du får for vane ofalways lytte, uddanne dig til aldrig slå det fra, ikke engang i socialsituations. Sommetider snak, at du høre til en fest vil føre touncovering information for en historie.
  2. Opfølgning. Kom der firstlead på en historie er kun begyndelsen. Når du ved hvad historien willbe om, skal du følge op med så mange kilder som du kan. Denne mayrequire søger retsbygning optegnelser, interviewe folk, der er i aposition at vide om de oplysninger, eller endda bede firstsource for en retning at gå i. En historie med kun én kilde isconsidered mistænkt, og en chefredaktør kan ikke tillade itto køres medmindre det verificeres på anden måde. Din forskning bør provethat oplysningerne er korrekte.

  3. Opdag, hvad dine sourcewants. Hvis det første bly er en kilde, der giver dig information, youwill brug for at vide, hvad kilden ønsker fra dig og fra historien. Giver grundlag, der bevidst taler til en journalist, især i en investigativecapacity, normalt vil have noget. Det kunne være så altruistiske som changein et korrupt system, eller som selvstændig tjener som mulighed for at komme tilbage på sin chef. Makesure du forstår din kilde motiv, før det bliver involveret, eller du couldend op med en historie, hvor du med vilje har fået vildledende facts.This sandsynligvis i historier motiveret af hævn.

  4. Beslut dig for tilskrivning. I aninvestigative stykke, kan du nødt til at beslutte, hvilken slags navngivelse bør De give din kilde eller kilder. Hvis kilden ønsker at remainanonymous, vil du sandsynligvis nødt til at klare det med din editor. Somenewspapers har en politik mod anonyme kilder og nogle kræver thatyou print en grund til anonymitet. Hvis historien er ikke af en terriblysensitive karakter, kan en anonym kilde tvinge dig til at sætte spørgsmålstegn at person'sintegrity så godt.