Sådan laver du dine egne æteriske olier

Æteriske olier er de koncentrerede ekstrakter af planter, der er indsamlet og flaske for deres aroma og helende egenskaber. Forskellige planter har forskellige effekter; basilikum, for eksempel hjælpemidler i fordøjelsen. Virkningerne af æteriske olier er baseret på planten de kom fra, og er som sådan ganske talrige. De kan afkøle kroppen, ligesom eukalyptus og grapefrugt gør, samt varme det, ligesom birk og fed gøre. Geranium, enebær og rosmarin er kendt for at give energi dem, der bruger dem, mens cypres, muskatnød og sandeltræ hjælpe brugerne falde til ro.

Æteriske olier som kamille, salvie og timian er kendt for deres terapeutiske anvendelser i smertelindring. De har selv medicinske anvendelser, som lavendel, gran og citrongræs, som har anti-inflammatoriske formål. De kan også være kure selv, som de æteriske olier af merian, muskatnød og orange ofte anvendes til behandling af søvnløshed.

De utallige helbredende og terapeutiske fordele ved æteriske olier kan findes i bøger og på internettet, hvis man ser efter dem. Alternativ medicin sites og dem, der fokuserer på økologiske livsstil er gode steder at kigge efter mere specifikke virkninger af visse æteriske olier. Hvis du gerne vil vide, hvad æteriske olier kan gøre for at hjælpe dig, overveje at kigge op på disse kilder for mere information.

Forskning, selvfølgelig, er kun det første skridt. Hvis du ønsker at drage fordel af fordelene ved æteriske olier, er du nødt til at vide, hvordan man bruger dem. De mest almindelige måder at bruge æteriske olier er ved indånding, massage, og badning.

Indånding arbejder med princippet om aromaterapi bestemte dufte kan have en positiv indvirkning på dit velbefindende. Lavendel, for eksempel, er kendt for at have en meget afslappende duft. Du kan nyde de terapeutiske egenskaber af deres dufte ved at tilføje omkring to dråber den ønskede æterisk olie i en skål med dampende vand. Varmen fra vandet vil frigive duften af ​​olien, som derefter blandes med den varme damp. Placer dit hoved en behagelig afstand fra skålen og indånde dampen i de helbredende virkninger. Du kan holde duften fra dispergering ved at dække dit hoved og skålen med et håndklæde.

Du kan også bruge en vaporizer for aromaterapi. Placer 4-5 dråber af olien i din vaporizer og lad dens duft fylde rummet. Hvis du ikke ejer en fordamper, en hurtig trick er at placere en dråbe eller to på overfladen af ​​en pære. Varmen fra pæren vil producere en lignende virkning på fordamperen.

Flygtige olier kan også blandes med massageolier at frembringe en ønsket virkning. For eksempel blandes i en lille eukalyptusolie med nogle mandelolie for en køling massage.

Du kan også tilføje æterisk olie komprimerer for forbedret smertelindring og reducere inflammation. Vær opmærksom, selv om, at på grund af den koncentrerede karakter af æteriske olier, er det anbefales, at du ikke anvender det rene stof direkte på huden. Fortynd altid olien, før du anvender den til din krop.

Endelig vil tilføje et par dråber ind i et varmt bad kombinere begge de tidligere metoder. En god, lang blød i karbad vil lade din hud absorbere de æteriske olier, som du indånder i deres dampe.