Sådan læses I Ching

Sådan læses I Ching


Har du nogensinde spekuleret over, hvordan du læser I Ching? Hvis du har, denne artikel giver en grundlæggende forståelse for at læse denne gamle metode til kinesisk divination.

I Ching

Selv om den første skriftlige referat af I Ching er mere end 3.000 år, er det næsten sikkert, at den er ældre, at ved mindst 2.000 år. Gennem årtusinder bidragene blev foretaget I Ching, kendt som Yi Jing, Zhouyi eller Book of Changes. To af de vigtigste bidragydere var grundlæggeren af ​​Chou-dynastiet, Kong Wen, og Confucius.

I Ching er et orakel, at når det læses danner et mønster baseret på hexagrammer. Anvendes som divination værktøj de resulterende mønstre -Og de tilsvarende aflæsninger til hexagrams- afspejler væsentligt til de kræfter i universet på det nøjagtige tidspunkt. Når du spørger I Ching et spørgsmål eller har en bekymring, modtager du en tidløs besked, der giver indsigt og rådgivning til situationen.

Sådan læses I Ching

En I Ching læsning består af tre dele:

 • Stil spørgsmålet eller bekymring.
 • Bestem hexagrammer ved hjælp af en divination værktøj som mønter eller røllike pinde og registrere resultaterne.
 • Match hexagram til den tilsvarende I Ching tekst og fortolke svaret.

Oversættelse af I Ching

Der har været mange oversættelser af den originale Book of Changes, hvilket resulterer i forskellige fortolkninger af dette store værk. Nogle moderne oversættelser har ændret teksten, udelade vigtige afsnit, der giver billedsprog vigtigt for dig at tegne din egen personlige betydning fra læsning. Ordene fra I Ching er beregnet til at åbne dit sind til et kreativt samspil med betydningen af ​​betydninger af hexagrammer.

Mange moderne versioner af I Ching er ofte forenkles, udelade dele af Yi Jing eller de ti Wings der blev tilføjet ved Confucius. De bedst oversatte versioner af I Ching giver:

 • En fuldstændig oversættelse af den oprindelige tekst
 • Originale fortolkninger af hver linje og hexagram
 • Oversætterne fortolkning af hexagrammer og linjer

Flere oversættelser af I Ching, der indeholder alle de traditionelle Ti Wings og komplet I Ching er:

 • I Ching eller Book of Changes af Richard Wilhelm og Cary Baynes
 • Zhouyi, Book of Changes af Richard Rutt
 • Den Yi Jing af Wu Jing-Nuan
 • Classic of Changes af Richard John Lynn

Mange mennesker oplever, at have mere end en oversættelse af I Ching er nyttigt. De mange forskelle i de oversatte versioner opstå på grund af forskellene i de kinesiske tegn og deres flere betydninger. Det samme tegn kan være et navneord, udsagnsord eller biord. Der er også meget lidt tegnsætning i I Ching, forlader oversætter masser af plads til personlig fortolkning. Har mere end én version giver dig mulighed for at læse de forskellige fortolkninger og anvende din egen personlige forståelse for betydningen af ​​de hexagrammer.

Dagens oversættelser af I Ching er i form af 64 afsnit eller kapitler hver svarer til en af ​​hexagrammerne. Hvert tilsvarende tekst indeholder en blanding af:

 • Rådgivning
 • Poetry
 • Imagery
 • Filosofi

Den hexagrammer

Hver hexagram består af serie på seks ødelagte eller fuldt optrukne linjer. Hver enkelt er fremstillet af to trigrams tre linjer. En trigram er lavet af de tre øverste linjer i hexagram og den anden fra de nederste tre linjer.

Linjerne på hexagrammer repræsenterer energierne af yin og yang. Som perfekt afbalanceret polariserede modsætninger, energierne af yin og yang skabe balance i energi kræfter alt i universet, chi energi. De brudte linjer i hexagram repræsenterer yin eller feminine energi og de fuldt optrukne linjer repræsenterer yang eller maskuline energi.

Hver af de hexagram mønstre svarer til en af ​​de afsnit og kapitler i I Ching. Ifølge I Ching, hver hexagram mønster korrelerer også en livssituation. En I Ching læsning hjælper dig til at forstå udviklingen af ​​dit liv situationen i løbet af en periode.At lære at læse I Ching kan virke forvirrende i starten, men når du får en forståelse af teksten, er det et orakel, du vil helt sikkert nyde.