Sådan koreografere en dans Solo

Choreographing en dans rutine for flere dansere kan være svært. Men når danserne har perfektioneret rutine, kan enheden i dansetrin være smuk. Den jævn strøm, de udfletninger og individuelle præstationer bidrager alle til dansen. Trækkene kan være gentagne, men med flere medlemmer laver forskellige bevægelser på forskellige tidspunkter, behøver du ikke at tænke på flere trin. Små fejl kan dækkes.

Det er ikke så når du skal koreografere en dans solo. Vil være alle fokus på danser, og hvordan hun fortolker musikken. Bevægelserne skal være storslået og præcis, og der er ikke meget plads til fejltagelser. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at formulere dine dansetrin og færdiggøre en solo dans koreografi.

  1. Find inspiration. Vælg en musik, som du kender og ved, at du kan danse til. Det er lettere at tænke på dine dansetrin, når du kender musikken. Lyt til det flere gange. Hvis dette er en moderne dans, og du en dans til populær musik, vil det hjælpe, hvis du kender sangtekster af sangen. Bræk musikken i sæt. Afhængigt af melodiens tempo, kan du enten bryde i 4 linjer eller 8 linjer. Fyldes op træk for hvert sæt af tekster. Du kan også finde inspiration på kostume, du kommer til at have på.
  2. Bland dine dansetrin. Når du har givet hver indstille en bestemt dans flytte, så tænk på overgangene. For en jævn strøm, bør du afslutte et sæt med et træk, der kan tages op af det næste sæt. For afstår og kor, tildele mere komplicerede skridt til at fremhæve, at en del af musikken. Må ikke gentage dine dansetrin flere gange, fordi den rutine kan være kedeligt. Da dette er en solo dans, en række bevægelser er bedre at se end at se noget, der gentages igen og igen. Tænk på en kombination af dansetrin at afslutte din solo på en høj tone. Det skal være noget, der vil virkelig wow din målgruppe. Gør brug af dine hænder, dine fødder, dine skuldre, hoved og endda dit kostume til at fremhæve nogle af dine dansetrin og overgange.
  3. Dans som du går sammen. Det vil hjælpe dig til at koreografere hurtigere, hvis du danser det som du går på at fuldføre hele rutine. Når du er færdig, praksis, praksis, praksis. Praksis, indtil du kan huske det hele rutine. Ændre nogle af de trin, hvis du har brug for og indføre andre foranstaltninger, der vil gøre den rutinemæssige mere sjovt og spændende. Har en generalprøve to dage før din præstation, så kan blive fortrolig med dit kostume, din frisure og tilbehør, herunder dine sko.
  4. En dag før din præstation, skal du ikke tænke på din solo dans. Tag denne tid til at slappe af og tænke smukke tanker. Praksis yoga, hvis du ved hvordan. Dette vil mindske og berolige dine nervøse nerver og holde dig komponeret på selve dagen.

Når du koreografere, så sørg for, at de skridt, du vælger, er dem, du er fortrolig med. Du kan tilføje nogle ændringer af skridt, men det praktisk at holde sig til, hvad du ved. Flyt med rytmen og vide, hvornår at foretage små og store bevægelser for vægt. Må ikke fokusere for meget på trinene. Lad musikken guide dig. Og mest af alt have det sjovt.