Sådan holder din ånde Frisk

En af de mest uønskede personlige egenskaber er dårlig ånde, og de fleste mennesker vil gå til enhver længde for at undgå at vide, at deres mund afgiver en ubehagelig lugt. At vide, hvordan at holde din ånde frisk forhindrer din ånde fra at fornærme andre. Faktisk kan dårlig ånde signifikant indvirkning et forhold negativt, fordi vi taler om det ofte er meget ubehageligt. Dårlig ånde kan midlertidigt maskeret med mundskyl og frisk ånde tyggegummi, men kronisk dårlig ånde, også kendt som "dårlig ånde," er ofte et tegn på en mere alvorlig medicinsk tilstand eller af dårlige sundhedsvaner.

Sådan holder din ånde Frisk

Mundhygiejne problemer er de væsentligste bidragydere til dårlig ånde, så øve ordentlig mundhygiejne er den bedste måde at stoppe dette problem. Regelmæssigt børstning, brug af tandtråd, og besøger tandlægen minimerer dental spørgsmål og forhindrer dem i at udvikle sig til alvorlige problemer.
De mest almindelige dental betingelser, der fører til dårlig ånde er tandkødsbetændelse, karies, paradentose, karies, og mundtørhed. Alle disse forhold medfører en tilstrømning af bakterier i munden, og bakterier er ofte årsagen til alle mulige lugtgener. Mundtørhed bidrager til udvikling af dårlig ånde, fordi det reducerer mængden af ​​spyt, som er en af ​​kroppens naturlige mekanismer til regulering af bakterier og svampe i munden.

Flere ikke-dental helbredsproblemer kan også resultere i dårlig ånde. Hvis dårlig ånde, selv efter du har forbedret din mundhygiejne praksis, kan du have en underliggende medicinsk tilstand. Diabetes, bronkitis, acid reflux, leversygdom, og en række infektioner også forårsage dårlig ånde. Under disse omstændigheder, behandling dårlig ånde nødvendiggør behandling den underliggende tilstand, så det er vigtigt at blive korrekt diagnosticeret. Generelt når den underliggende tilstand er rettet, dårlig ånde rydder op hurtigt efter korrekt behandling.

Men uanset hvordan sund du er, er du forpligtet til at opleve midlertidig dårlig ånde på et tidspunkt. Alle lider lejlighedsvis anfald af "morgen ånde", for eksempel. Når vi sover, fordi vi ikke spiser eller drikker bakterierne i vores munden midlertidigt blomstre. Desuden strømmen af ​​spyt ændrer mens sovende, som også øger mængden af ​​bakterier i munden og påvirker vores åndedræt. Ikke meget kan gøres for at forebygge dårlig ånde efter opvågning, men lugten kan minimeres ved at praktisere god mundhygiejne og spise ordentligt.

En anden potentiel årsag til dårlig ånde hos raske mennesker er mad. Spise ordentligt bidrager til at opretholde frisk ånde, og hvad du spiser regelmæssigt naturligt påvirker, hvordan din ånde lugter. Hvis du spiser lugt-forårsager fødevarer, såsom kaffe eller løg, kan du udvikle en vedvarende dårlig ånde problem trods sund samlet. Desuden forbrug af alkohol eller tobaksvarer forårsager vedvarende ånde problemer.

Selv om visse fødevarer forårsage dårlig ånde, visse fødevarer også bekæmpe den. For at undgå dårlig ånde, holde sig væk fra bidende, lugtende fødevarer såsom hvidløg, løg, karry, ost, peberfrugter og andre. Fødevarer såsom selleri, æbler og rå gulerødder have den modsatte effekt af udrensning din mund og komme af lugte. Du kan også forhindre dårlig ånde efter at have spist ved at tygge sukkerfrit tyggegummi jævnligt, da dette øger spyt flow og fjerner lugtende materialer fra munden. Ligeledes opholder hydreret ved at drikke en masse vand hjælper med at rense ikke blot din mund, men også hele din krop for urenheder.

Selvom dårlig ånde er undertiden en ubehagelig kendsgerning, i de fleste tilfælde er det let at forebygge eller behandle. Pas på dig selv og være venlige over for andre ved at sikre, at du ved, hvordan man kan opretholde frisk ånde og undgå at forårsage ubehag for dem, med hvem du lever og arbejder.

Om forfatteren:
Dr. Joseph Zelig, DDS, er en bestyrelse certificeret Periodontist og en Diplomate af American Board of Parodontologi. Da tandlægen NYC beboere tillid, er Dr. Zelig øjeblikket praktiserer på Smile i byen ligger på Manhattan i New York.