Sådan hækles

Hæklet er håndværket i at gøre stof eller blonde ved hjælp af en hæklenål og garn eller tråd. Det er slet ikke svært at lære. For at starte ud, bør du få 4-trådet garn og en større størrelse krog (jeg anbefaler en J eller K størrelse) for at gøre det lettere for dig at se, hvad du laver. Når du er blevet fortrolig med hækling og hvad dit arbejde burde se ud, kan du prøve at mindre og mere delikat arbejde.

 1. Først lave en slip knude, og derefter foretage en kæde.
  • Lav en skridsikker knude. Tag din garn og lave en løkke, med den lange ende på toppen. Drop den lange ende bag løkken, så nå igennem og trække garnet gennem løkken, stramme den første løkke. Hvis du har gjort dette korrekt, bør løkken du har trukket igennem kunne justeres; du kan gøre det større eller mindre.
  • Sæt løkken på din hæklenål, justeret, så det ikke er for stramt. Hold krog i din højre hånd lidt ligesom en pen, med fingrene tæt på krogen ende.
  • Venstre hånd styrer garnet. Placér garnet så enden nærmest krogen løber over din pegefinger, så under din langfinger, så over din ringfinger. Dette giver dig mulighed for at styre garn spændinger.
  • Nu gøre en kæde. Med din venstre pegefinger, loop garnet over krogen, går fra tilbage til fronten mod dig. Dette er en "garn-over '. Med din højre hånd, skal du bruge krog til at trække garnet-over gennem løkken, der allerede på krogen. Du skal ende med en ny løkke på krogen, og den gamle loop er blevet en kæde søm under den nye sløjfe Vigtigt: spændes ikke - you're vil få brug for at få krogen gennem denne kædesting på vej. tilbage.
  • Hold yarning igen og trække igennem, indtil du har en kæde, så længe du vil have din brik til at være bred - dette vil være i bunden af ​​din brik.
 2. Nu du kommer til at komme tilbage ned i kæden, sætte et søm i hvert kædeled.
  • Hold kæden i venstre hånd - du kan holde dit arbejde med tommel- og ringen og lillefingeren, mens dit indeks og langfinger styre garnet. Kig på kæden under din krog, og springe kæden sting direkte under krogen.
  • Indsæt din krog i den anden kæde fra krogen. Garn-over og træk igennem. Du har oprettet en maske. Flyt til det næste kædeled, indsætte krogen i kæden, garn-over og træk igennem, og fortsætter ned i kæden til enden.
  • Du har gjort dit første række af single-hæklet sting. Nu er det tid til at vende og gå tilbage.
 3. Den anden række
  • Kæde én gang, og drej dit arbejde, så du kan gå tilbage ned rækken du netop har lavet. Kig nøje på sømmene. Hvert søm har en lille løkke på toppen. Indsæt din krog i henhold til denne løkke, går under begge sider. Garn-over og træk igennem, og du har lavet det første sting i den anden række.
  • Gå til næste maske og igen indsætte din krog under løkken på toppen, garn-over og træk igennem, og så videre ned rækken. I slutningen, kæde en gang og vende dit arbejde.
 4. Tredje række og Beyond
  • Hver ekstra række sker på samme måde som den anden række. Holde tilføje rækker til arb er lige så længe du ønsker det skal være.

Du har lige lært at single-hækling. Den her beskrevne søm er den grundlæggende single-hækling søm. Det vil gøre en solid rektangulært stykke, som du kan bruge til at gøre tørklæder eller afghanere. Der er mange hæklede variationer, dobbelt-hækling, filet hækling, bedstemor firkanter, krusning og så videre.

Din lokale håndværk butik vil få de materialer, du har brug for, en bred vifte af garn og krog størrelser samt instruktionsbøger, som vil hjælpe dig med at lære de mange variationer af hækling.

Nødvendigt værktøj:

 • Hæklenål, størrelse J eller K eller andre større størrelse
 • et nøgle eller kugle af 4-trådet garn

Tips:

 • Hold dit arbejde løs! Hvis det er svært at sætte krogen i kæden eller under den søm, du gør det for stramt.