Sådan Grow en avocado Tree

Sådan Grow en avocado Tree

De rige cremet smag af avocadoer er som et springvand af kulinariske muligheder. Guacamole, salater, supper, opslag og smoothies er et par af sine mange anvendelsesmuligheder. Hvis du gerne vil prøve din hånd dyrke dem derhjemme, tage disse tips i betragtning, inden plantning af en pit for at sikre, at du vil være i stand til at give træet alt det skal gå fra frø til bord.

Formering

Den første ting at indse om voksende avocadoer er, at de ikke altid bliver til sand at skrive fra frø, fordi de generelt er produceret på podede træer.

Plantning en Pit

Hvis du ikke er bekymret for frugt og bare ønsker en avocado træ for sin dybe evergreen løv til at holde i en gryde på din terrasse, skal du følge disse trin:

  1. Plant pit af enhver butik købte avocado i en 5 gallon pot fyldt med en letvægts pottemuld mix.
  2. Bury pit omkring 2 inches dybe og holde jorden fugtig indtil det spirer, sædvanligvis inden for to til tre uger.
  3. Når spire har et par fuld størrelse blade, kan du lade den øverste del af pottemuld tørre ud lidt mellem vanding.

Plantning en pit er også en fin måde at komme i gang at lave en frugtsætning avocado træ, da det spire, der vokser, kan tjene som grundstamme til podning en frugtsætning sort på på et senere tidspunkt.

Podning

Når sætteplante er mellem 1/4 og 3/8 af en tomme i diameter i et punkt 6 inches over jorden linje, er det klar til podning. Podning tager nogle praksis, hvis du aldrig har gjort det før, så du måske ønsker at spire en række frø at eksperimentere med, hvis det er din første gang.

Grundlæggende koncept

Der er mange stilarter og teknikker til podning, som kan anvendes med avocado, men det grundlæggende koncept er at skære en 4 til 6 tommer stammer fra en avocado træ kendt frugt kvalitet og splejse det på sætteplante, som kaldes grundstamme. Det podning materiale omtales som Scion og bør være den samme diameter som spire du vil pode den til.

Detaljerede instruktioner

Ty McDonald af Kona Cooperative Extension diskuterer avocado podning og alt hvad du behøver for en vellykket udbrede dem i en detaljeret to-del serier fra Hawaii Tropical frugtavlere, udstationeret af deres administrerende direktør Ken Love.Indkøb

Hvis podning din egen avocado træ lyder for kompliceret, kan du altid vælge at købe en, der er klar til at plante. Vær opmærksom på, at de fleste sorter vil nå 30 til 60 meter høj ved udløb, så overveje, om du har plads til en fuld-størrelse træ eller kigge efter en af ​​de dværg sorter, såsom Littlecado.

Hvis du bor i et klima, hvor vintertemperaturer regelmæssigt falde under frysepunktet, vil du også ønsker at købe en dværg træ, da dette giver mulighed for at dække det i vinteren eller bringe den indendørs til en solrig værelse eller drivhus.

Etablering

Når din avocado træ er 3 eller 4 meter høj i sin pot, er det tid til enten at sætte det i jorden eller opgradere den til en større beholder.

Potted Avocadoer

En dværg avocado kan leve sit liv i en beholder på mindst 25 gallon i størrelse, såsom en vin tønde plantageejer. Det samme gælder for en avocado, der dyrkes kun for sin løv. En standard størrelse frugtsætning avocado kan vokse i flere år i en beholder af denne størrelse, men det er det i sidste ende vil blive kommer forkrøblede og det er usandsynligt at nogensinde producere frugt.

Selvfølgelig behøver du ikke at gå lige fra en 5 gallon pot til en 25 gallon en, kan du pot det op i en lidt større beholder hvert år som den vokser i stedet. Bare sørg for at bruge en veldrænet pottemuld mix med masser af perlite for god dræning - avocadoer ikke kan lide deres rødder i tung jord.

Sådan Grow en avocado Tree

Plantning i jorden

Efter alle faren for frost er forbi i foråret er det optimale tidspunkt at omplante en ung avocado træ til en fast stilling i landskabet. Det har brug for otte til 10 timers direkte sol hver dag til frugt godt, selv om de vil overleve og se dejlige med en halv dag med sol, hvis frugt er ikke målet.

Afløb

Dræning er nøglen. Hvis plantning i kraftig lerjord, opbygge et blidt tilspidset bunke jord omkring otte til 12 inches over den omgivende klasse for at sikre området omkring Rodhals afløb frit. Hvis jorden allerede dræner frit, det er fint at plante den uden at ændre karakter.

Kompost og BioClip

Indarbejd flere poser af kompost i plantning område og plante træet, så toppen af ​​rødderne er selv med jorden. Vand det dybt på plantning tid og sprede flere inches af barkflis over plantning område for at bevare fugt og holde rødderne cool.

Pleje og vedligeholdelse

Dyrkning en avocado træ er en langsigtet investering, der resulterer i en smuk, frugtbar skygge træ - eller en unik, attraktiv gårdhave træ for dværg sorter. Hvis du ikke bor i den ideelle subtropiske avocado habitat, dog kan en retfærdig bit af pleje, vedligeholdelse og fejlfinding blive nødvendigt at dyrke en sund, produktiv træ.

Vand

Avocadoer er ikke tørke tolerant, så planlægger at give unge træer et dybt en gang om ugen; med etablerede træer, hvilket giver en sprinkler på under baldakinen for flere timer, når hver to til fire uger, afhængig af temperaturen, er tilstrækkelig. Fra det sene efterår gennem tidlige forår, vil sandsynligvis være cool og fugtig jord, så det er normalt ikke nødvendigt at vand på disse tidspunkter.

Gødning

Sådan Grow en avocado Tree

Umodne træer kan befrugtes ca. en gang om måneden i løbet af vækstsæsonen med en afbalanceret alle formål gødning, såsom 10-10-10 at bidrage til at opretholde kraftig vækst i etablering periode.

Over tid, bør træet bliver mere og mere selvforsynende med sine næringsstoffer behov, men hvis bladene ser bleg og gul, skal give træet en dosis af gødning hjælpe til grøn det op.

Jernmangel

Hvis bladene er gule, men venerne forbliver grønt, avocado sandsynligvis lider af en jernmangel. Jernchelat er en let tilgængelig form for jern, som kan påføres jorden som et middel. Følg anvisningerne på pakken for doseringer.

Økologisk

Hvis der ønskes økologiske metoder, spredning af en 2 tommer lag af komposteret husdyrgødning for rodzonen af ​​træet hvert efterår er en glimrende måde at give et godt afrundet, langsom frigivelse dosis af gødning til træet. Dæk gødningen med 2 inches af barkflis hvert år, og du vil hurtigt skabe en sådan rig og afbalanceret muld at mangel på næringsstoffer er meget usandsynligt.

Skadedyr og sygdomme

Bladlus, mider, skala og andre små SAP-sugende insekter er de primære skadegørere, der påvirker avocado træer. Disse er ofte i små bestande på modne træer, der ikke udgør en trussel mod den generelle sundhed og produktivitet. Hvis der er et udbrud på et ungt træ, sprøjtning træet med en mild fortynding af sæbevand eller bare en stærk spray fra slangen med almindeligt vand på en regelmæssig basis vil holde dem i skak.

Avocadoer er modtagelige for en række patogene svampe, som alle trives i alt fugtige forhold. De er vanskeligt for husejere at behandle med succes, hvilket gør forebyggelse den bedste løsning.

  • Plantning på en forhøjning, som tidligere nævnt, er det bedste forsvar mod rodbrand, en fælles avocado lidelse.
  • Hvis der er hvid eller grå pletter på bladene, meldug er den sandsynlige årsag. I dette tilfælde kan der tages skridt til at forbedre luftstrømmen rundt om træet, såsom at skære ned andre tætte vegetation i nærheden og beskæring ud tætsiddende grene på træet selv.

Harvest

Må ikke blive overrasket, hvis det tager mange år for dit træ til at begynde at producere frugt - orcharding er ikke en hobby for folk i en fart. Avocadoer er langsommere end de fleste frugttræer til at producere deres første afgrøde; fem år eller mere fra podning scenen er ikke ualmindeligt, men dværg avocadoer kan begynde at producere i så lidt som to eller tre år.

Vinteren er den primære sæson for høst, men præcist hvornår afhænger helt af sorten. De er plukket når hårdt og fik lov til at blødgøre på køkkenbordet, før du spiser. Den umodne frugt har en blank glans, der forsvinder, når den er fuldt moden og klar til høst.

Voksende Avocadoer er meget givende

Dyrkning avocadoer er en udfordrende, langsigtet projekt for beslutsom gartner, men er indsatsen værd for alle involverede læring og den endelige belønning af en hjemmelavet høst. Avocado træer er så produktive, at selv med en dværg avocado vil du i sidste ende have mere end en person eller familie kan spise selv, hvilket efterlader dig med en vidunderlig gave at dele.