Sådan Grow Artiskokker

Sådan Grow Artiskokker


At lære at dyrke artiskokker er en af ​​de bedste måder at have en forsyning af denne nærende mad i løbet af året. Dyrkning din egen sikrer, at du har økologiske produkter, der er billigere, men pakket med smag og ernæring.

Lær hvordan man dyrker Artiskokker

Nye sorter af artiskokker har åbnet døren for folk i hele Nordamerika at dyrke denne gang kun varmt klima afgrøde. Spørg din lokale haven butik for at finde ud af, hvilke sorter der vil virke bedst i dit område.

Du kan købe pre-dyrket planter fra din lokale planteskole eller du kan starte artiskok frø indendørs. Hvis du planlægger at starte frø indendørs, give dem mindst to måneder, op til tre måneder, at spire og vokse indendørs før konditionering dem til udendørs. Når planter nå op på mellem fire og fem inches i højden, kan du begynde konditionering dem til udendørs ved at placere dem ude i et par timer hver dag. Gradvist forlænge den tid planterne efterlades udendørs. Anbring ikke disse planter udendørs indtil efter truslen for frost er forbi i dit område.

Når du er klar til at plante artiskokkerne følge disse tips:

  • Vælg en placering til de planter, der får fuld sol. Planter har brug for seks eller flere timer af sollys hver dag.
  • Hold højere planter fra skygge over artiskokker.
  • Kontroller jordblanding. For de bedste resultater, sikrer jordens sammensætning er mellem 6,5 og 7,0 pH-niveau. Du skal også bruge en næringsrig jord. Hvis din jord ikke opfylder disse krav, tilføjer ekstra næringsrig jord til området og brugt kompost materiale kan hjælpe.
  • Veldrænet jord er bedst. De artiskokker skal bruge deres rødder at forblive fugtig, men vand har brug for at dræne let væk efter behov.
  • Tilføj fosfor og kalium næringsstoffer til jorden, hvis muligt. Du kan få dette fra en god kompost materiale eller din lokale planteskole vil tilbyde muligheder for dig.
  • Du bør plante artiskokker mindst tre meter fra hinanden i rækker. Giv hver plante mindst fem meter af plads til at gøre det muligt for planten at vokse udad.
  • Barkflis omkring artiskok planter, efter at du har placeret dem i jorden. Dette vil hjælpe med at holde planternes rødder fugtig, men ikke alt for våd.

Høst Artiskokker

Som sommeren går videre, vil du bemærke knopper begynder at danne på Artiskok planter. Se disse knopper omhyggeligt, som de er et klart tegn på, når at høste planten. Du bør høste artiskokker før knopperne faktisk åbne. De bør stadig være grøn og stadig have en stram struktur for dem.

I de fleste Artiskok sorter, kan du løbende høste planterne hele sommeren. Centret knop af hver plante er normalt en til at modne den hurtigste. Så, er du sandsynligvis til at se mindre knopper åbne op omkring ydersiden af ​​den centrale opløbet. Behandle disse sideskud det samme som du ville de større.

Perennial eller årlige?

Hver række artiskok adskiller sig en smule, når det kommer til, hvorvidt disse anlæg vil re-blomstre det følgende år. Hvis du bor i koldere klimaer, er det usandsynligt artiskokker vil vende tilbage til dig den følgende år. Derfor skal taget skridt efter høst.

For dem, der bor i mildere regioner, selv om, artiskok planter kan skæres tilbage i midten til slutningen af ​​efteråret måneder. Disse planter skal re-vokse det kommende forår.

Hvis du bor i klimazoner 8 til 10, behøver du ikke at placere nogen form for materiale over toppen af ​​planterne. De har ikke brug vinter beskyttelse. De, i klimazoner 4 til 7 vil drage fordel af vinteren dækning. Brug en bunke af fyrretræ behov eller to til tre lag blade til at tilføje beskyttelse til planterne.

I foråret, fjern vinter beskyttelse, medmindre det har komposteres. Forbered den omgivende jord ved at kontrollere dens pH-niveau og tilføje mere kompost materiale, hvis nødvendigt. Når du ved, hvordan man dyrker artiskokker, processen er let hvert år.