Sådan Gør dine Peanuts Grow

Sådan Gør dine Peanuts Grow

Hvis du nogensinde har fejlagtigt købt en pose rå jordnødder på købmand, kan du lide at lære at lave dine jordnødder vokse. Du kan starte dette som et mindre projekt i en gryde bare for sjov. Senere selv, vil du ønsker at plante nogle i din have og dyrke dine egne jordnødder.

Typer af Peanuts

Der er fire hovedtyper af jordnødder, der dyrkes i USA. De er en meget vigtig afgrøde i syd, der dyrkes i mange produkter, herunder jordnøddesmør, olie, ristede jordnødder og mere.

De mest almindeligt dyrket typer af jordnødder bl.a. Valencia, Virginia, spansk og Runner. Runner er den type, der anvendes i at gøre jordnøddesmør. De andre er ofte sælges som ristede jordnødder samt anvendes i andre produkter. For private haver vil du højst sandsynligt bruge Virginia peanuts.

Peanut Frø

Du kan få frø nemt ved at købe rå jordnødder på din købmand. Hvis du ved et uheld har købt rå jordnødder i stedet for brændt, og du har ingen interesse i kogte jordnødder, vil du være glad for at vide, at de ikke behøver at være spildt. Du kan lære at lave dine jordnødder vokse!

Du kan også købe frø fra kataloger og måske endda på din lokale havecenter. Virginia peanut frø kan være køb fra Burpee og Park frøfirma.

Hvor Peanuts Grow

Årsagen jordnødder er en vigtig afgrøde i syd er fordi syd er det bedste sted at dyrke dem! Peanuts er varm sæson enårige der brug for mindst 120 af frostfrie temperaturer til at modnes. Men hvis du bare vil være voksende nogle i en gryde, kan du nøjes med at dyrke dem i køligere klimaer, hvis du holder dem indendørs. Mens du er ikke sandsynligt at høste eventuelle jordnødder denne måde, kan det stadig være sjovt at gøre.

De stater, hvor jordnødder er mest almindeligt dyrket er:

  • Alabama
  • Florida
  • Georgien
  • North Carolina
  • New Mexico
  • Oklahoma
  • South Carolina
  • Texas
  • Virginia

Lær at gøre dine Peanuts Grow

Jordnødder er bælgfrugter så de dyrkes på en måde svarende til andre bælgfrugter som ærter eller grønne bønner. Hvis du har jordnødder i skal, skal du fjerne skallen forsigtigt uden at fjerne papery hud af frøene.

Plantning

Peanuts som løs, veldrænet jord. Hvis din jord komprimeres du bliver nødt til at dyrke det, så de jordnødder er i stand til at trænge ind i jorden. Du kan ændre din jord med spagnum at give det en løsere konsistens.

Efter alle faren for frost er forbi, plante din Sæd en tomme til en tomme og en halv dyb. De bør være anbragt seks til otte inches fra hinanden for at give plads til planten til at vokse. Afstanden mellem rækkerne skal være omkring 24 til 36 inches.

Pleje

Omkring 30 til 40 dage efter din jordnødder frøplanter dukke op fra jorden, vil de begynde at danne små, gule blomster. I denne periode er det vigtigt at holde den omgivende jord dyrket til stilken eller PEG er i stand til at trænge ned i jorden senere. Dyrkning vil også hjælpe med at holde ukrudt på et minimum.

Efter disse blomster er blevet bestøvet PEG begynder at vokse længere og slå ned i jorden. Det tager omkring 10 dage.

Når stiften trænger jorden, det vil tage omkring en uge for den for at starte danner bælg med frø. Disse vil være din peanut afgrøde ved udløb. Når stiften er i jorden, stop dyrke det omkringliggende område, for at undgå at beskadige planten. En til to inches af barkflis kan anvendes til at bevare fugt og bekæmpe ukrudt.

Harvest

Løbetid vil tage ni til ti uger, men de vil modne på forskellige satser afhængigt af hvornår de hver især blomster. Du vil vide, hvornår det er tid til at høste, når, som regel i sensommeren, løvet bliver gul. Nu er det tid til omhyggeligt at grave din peanut planter med en pitchfork.

Ryst enhver løs jord og hænge hele anlægget i et varmt, tørt område for en uge eller to. Tjek dem ofte for at forhindre din peanut afgrøde fra at blive spist af sultne mus! Når de har tørret, ryste det resterende snavs og pluk fra jordnødder. Disse bør være lufttørret i et par uger mere, og derefter opbevares på et køligt, tørt sted, indtil du er klar til at bruge dem. Du kan stege dem eller prøve dem kogt. Glem ikke at gemme et par til næste års afgrøde.

.