Sådan Giv en Persuasive Tale

Alle, på et tidspunkt, skal forelægge en overbevisende tale. Det område, hvor du giver dit indlæg kan variere. Du kan finde dig selv i en scene, et værelse eller en almindelig spisebord. Tilsvarende årsagerne til at give det kan variere. Du bør give overbevisende taler at overbevise folk eller at forpurre en idé.

Her er nogle tips, som du kan bruge til at give et overbevisende tale.

  • Du bør forskning om emnet på dit indlæg. Der er mange grunde til at give en overbevisende tale. I nogle tilfælde kan højttaleren ikke tro personligt om emnet. Uanset årsagen, har du stadig nødt til at være vidende om dit emne. Husk, at en højttaler bliver troværdig, når han eller hun ved en masse om et bestemt emne. Hvis du tilfældigvis lide eller tro mod dit emne, i det mindste foregive begejstring.
  • Kend din målgruppe. En af nøglerne til en vellykket tale er din beherskelse af din målgruppe. Hvis du gør din forskning, kan du tilpasse din tale for at imødekomme dit publikum interesse. På denne måde kan du inkludere inde vittigheder og private historier. Du kan endda tale om noget, som alle kender.
  • Øv notering ned dine argumenter på papir. Før du præsenterer dit indlæg, skal du sørge for, at du forberede sig til det. Outline dine væsentligste argumenter. Opret en kugle for din sub point. Skriv dine væsentligste argumenter eller søgeord på cue cards. Hvis du bruger visuel præsentation, omfatter de centrale tekster. Sikkerhedskopier dine væsentligste argumenter med logiske forklaringer. Vælg dine præsentationsmateriale omtanke. Der er mange tilgængelige ressourcer.
  • Udvælge troværdige ressourcer. Når du vælger eksempler for dine argumenter, plukke noget, der vil vække en følelse. Du kan bruge statistik, billeder, nyhedsartikler eller videoer. Materialerne er uendelige. Bare sørg for, at dine ressourcer er troværdige og pålidelige. De rigtige eksempler kan fremkalde den rette følelse. Husk, at den bedste måde at overbevise en menneskemængde er at ramme det rigtige sted.
  • Appel til intellektet. Det er ikke nok, at du appellerer til publikums følelser. Du har også til at matche det med logiske argumenter. Præsenter dine argumenter i orden. Åbn din tale med noget følelsesmæssigt, men sørg for, at du stadig lyder rationelt. Nøglen til dette er at finde de rigtige ressourcer og eksempler.
  • Øv din tale. Gør dette foran et spejl eller foran en lille gruppe. Kig på din ansigtsudtryk. Tjek dine gener. Glem ikke at bede om feedback. En rystende stemme eller en usikker kropssprog er ikke godt for overbevisende taler. For at gøre andre mener du, er du nødt til at lyde troværdigt. Sørg for at din kropsholdning er oprejst. Styr din håndbevægelser. Din stemme skal være entusiastisk og stabil.

Ovenstående tip kan hjælpe dig med at give en overbevisende tale. Glem ikke at slappe af og nyde. Være lidenskabelig. Luk din tale med en oversigt over dine væsentligste argumenter. Selv tid, før du præsenterer din tale. Du skal ikke tage for lang tid. Gør det kort og koncis.