Sådan Giv dine blogindlæg Shareability

Sådan Giv dine blogindlæg Shareability


Billede via freeimages.com

Alle ønsker deres blogindlæg til at gå viral, eller i det mindste at have en anstændig mængde af folk læser det. Takket være sociale medier, er chancerne for spredningscyklus er højere end de var for ti år siden. Men du kan ikke forvente, at bare fordi du har indsendt noget, vil masser af mennesker ønsker at dele det. Post, at deles ofte indeholder alle nogle fælles elementer. Så hvordan kan man gå om at skabe blogindlæg, der har shareability på de sociale netværk? Her er et par ting at tænke på:

  • Indholdet skal være nyttige: Opret indhold med et formål, uanset om formålet er en "hvordan" eller et tv-resumé. For folk til at læse eller dele, dit indhold skal svare på et spørgsmål eller undervise noget. Den skal underholde eller oplyse. Indhold må ikke bare "være". Det skal give mening og tjener et formål.
  • Det skal være nemt at dele NDHOLDET: sted share knapper på alle blogindlæg, i et område, der er let at se på et øjeblik. Jo hårdere du gør det for andre at dele, jo mindre sandsynligt er det at gøre det.
  • Indhold bør fremkalde en slags følelser: Folk kan lide at dele indhold, der gør dem til at le eller græde, eller endda gør dem lidt vred.
  • Indhold bør være visuelt tiltalende: Break up indlæg med underoverskrifter, kugler og fotos for at give dem scanability.
  • Opret indhold folk kan forholde sig til: Har du nogensinde læst noget, nikkede hovedet og sagde: "Åh ja, der er sket for mig?" Chancerne er du delte det med din Facebook eller Twitter venner også. Folk kan lide at dele indhold, der ringer en klokke, bringer tilbage en sjov hukommelse, eller efterligner en aktuel situation.
  • Folk deler indhold, der gør andre mennesker ser menneske: Vi begår alle fejl. Vi griner, vi græder, vi prale, og vi bliver vrede. Læsere værdsætter at se en menneskelig side, og vil dele med deres venner.

Hvad er sjovt med blogindlæg, der gør særdeles godt er spørgerne ikke fastsat blogging til at gå viral. De skrev fra deres hjerte, og talte i en konversation, menneskelig tone. De havde ikke sælge eller spam, eller foredrag. Det skete bare. Hvordan vil du gøre det ske?