Sådan flytter du et akvarium

Sådan flytter du et akvarium

Så du har brugt megen tid og penge, for ikke at nævne hjerte og sjæl, for at skabe et behageligt vandmiljø for din akvariefisk ..

Under alle omstændigheder, hvad der sker med akvariet, når det er tid til at flytte? Omhyggelig planlægning er nøglen til succes i at flytte et akvarium. Efter disse enkle trin vil give dine fisk den bedste chance for ankommer sikkert i deres nye omgivelser.

 1. Afbryd fodre et par dage før din flytning. Må ikke bekymre dig; dine fisk vil ikke sulte. Dette vil rydde fordøjelsessystemet og forhindrer fisken fra over-forurener deres vand under flytningen-mange fisk vil skabe overskydende affald, når stresset. Affaldsprodukter i vandet røve vandet i ilt.
 2. Forbered en ren Styrofoam køler af en passende størrelse. Du vil blive placere poser af vand og fisk i køleren, så sikre, at der er nok plads til alle dine fisk. Du ønsker at undgå stabling nogen af ​​poserne, så prøv at finde en køler med en stor nok etage. Anskaffe ekstra kølere om nødvendigt.
 3. Forbered nogle poser til at transportere fisken. Hver pose skal være forseglet; kan du bruge lynlås-seal poser eller standard plomberede sække med elastikker. En lokal dyrehandel er en god kilde til disse typer af poser. Du ønsker måske at have nogle ekstra poser til rådighed til pakning af sådanne ting som dit filter medier, som vil nyde godt af at blive transporteret i tanken vand.
 4. Når det er tid til at bevæge sig, plan om at flytte akvariet sidst. Læg fisken i poserne, med enkelte eller skole i sin egen pose. Hver pose skal have nok vand, så at dets indbyggere helt nedsænket, når posen er placeret på gulvet i køleren.
 5. Fjern medier fra dit filter og placere den i sin egen pose med vand fra akvariet. Fyld resten af ​​posen med så meget luft som muligt. Dette vil bevare nogle af de gavnlige bakteriekulturer. Placer denne taske i køleren sammen med fiskene. Bakteriekulturer vokser primært på filtermediet, men der er også bakterier, der er indeholdt i de planter og grus (især hvis dit filter er under-grus type); så du måske ønsker at bruge den samme procedure for din tank dekorationer. Bakterier vil dø, når de er ude af vandet, men så placere dem i tank vand.
 6. Tøm akvariet helt og pakke den sikkert.
 7. Under din flytning, så prøv at holde temperaturen i køleren konstant. Varme pakninger kan være nyttigt, hvis udetemperaturen er meget koldt. Hold køligere i et sted, der er væk fra direkte sollys. Hvis det er muligt, undgå at forlade køligere i bilen natten over. Hvis du opholder sig natten over på vejen, bringe den køligere inde med dig.
 8. Hvis du rejser på lang sigt (mere end en eller to dage), skal du genopbygge ilt i poserne. Den hurtigste måde er at åbne poserne og fange nye luft i poser før genlukning dem. Det er endnu bedre, hvis du har adgang til en ilt pumpe, eller til et akvarium luftpumpe og nogle flyselskab slanger.
 9. Når du ankommer til din destination, skal du konfigurere dit akvarium så hurtigt som muligt. Fyld den med nye konditioneret vand og lad filteret (med din gemte filter medier) og varmelegeme til at køre et stykke tid for at sikre, at de fungerer korrekt.
 10. Akklimatisere fisken langsomt. Placer poser i tanken i omkring ti minutter, så de vandtemperaturer at udligne. Åbn derefter poserne, og fyld hver pose med en kop vand fra den nye tank. Gør dette flere gange med fem eller ti minutters mellemrum.
 11. Overhold fiskene i poser med en kombination af gamle og nye vand. Hvis de ser ud til at være sunde, netto dem og placere dem i den nye tank. Hvis de darting rundt eller gisper efter luft, hælde lidt vand fra posen og følg akklimatisering processen igen.
 12. For de første par uger, observere omhyggeligt fisken, og teste vandet. Ideelt set vil din tidligere fastsatte filter medier gør det muligt at overføre nogle af de gavnlige nitrificerende bakterier fra den gamle placering i den nye tank, men du kan også overveje at behandle din tank med en kemisk såsom Bio-Spira at øge cyklus.

Forsigtig:

 • Flyt aldrig et akvarium indeholdende enhver mængde vand. Dette vil forårsage stress til glasset og kan resultere i revner og utætheder.
 • Når du flytter et tomt akvarium, løfte den ved at støtte bunden, ikke kanterne.

Tips:

 • Et produkt som Stress Coat eller Bio-Coat kan føjes til poserne, inden du flytter fisk. Disse produkter er designet til at beskytte en fiskens slim pels.
 • Flytning kan forårsage ekstrem stress til en fisk immunsystem. Være blid.