Sådan fjernes Tape Pletter fra pap

Spurgte: Hvordan fjerner jeg gulnet tape plet fra en boks? Den tape har gulnet på en kasse. Hvordan kan jeg fjerne tapen og pletten fra gaveæske?

Antikke gaveæsker har ofte brun tape mærker, der forbliver, når båndet har siden tørret og faldet af. Selv om det er ønskeligt at fjerne denne plet, er det næsten umuligt at gøre uden at beskadige pap overflade. Hvis det stykke er af stor værdi, anbefales det at lade det alene eller konsultere en professionel. Hvis kan arbejdes stykket med, er der et par ting, der kan blive retsforfulgt.

Du skal bruge:

 • Renseri opløsningsmiddel
 • Windex
 • Turtle Wax polermiddel
 • Bomuld bolde
 • Bløde klude

Trin til fjerne pletten:

 1. Disse fjernelse produkter er blevet anvendt med blandede resultater. Igen, hvis gaveæske er antikke og / eller har stor monetær eller sentimental værdi, anbefaler vi, at du enten lade det være som er eller har det professionelt restaureret.
 2. Hvis du vælger at gøre det selv, begynde ved at anvende en lille mængde tør rensevæske med et stykke vat. Gnid den forsigtigt i en cirkulær bevægelse, forsøger at bo kun på de farvede område.
 3. Tør af med en blød klud.
 4. Windex og Turtle Wax kan anvendes ved hjælp af de samme metoder.
 5. Udvis altid forsigtighed og se design og farve på boksen omhyggeligt for at sikre, at den ikke fjernes med pletten.

Yderligere Tips og ideer

 • Hvis det er tilgængeligt, skal du bruge en mindre værdifuld kasse med lignende pletter som en test boks. Påfør rengøringsassistenter til denne boks først at teste, hvor godt de virker, og for at se, om der er nogen skadelige virkninger på pappet.