Sådan fjernes Lime Scale

Sådan fjernes Lime Scale

Lime skala er en kalkholdig hvid mineralforekomst (alkaline), som er et resultat af hårdt vand. Det sker ofte på vandhaner og i bøtter og apparater, såsom elkedler og kaffemaskiner og kan forlade sølv og krom med en grå sløvhed. Hvid eddike indeholder eddikesyre og er et godt sted at starte for rengøring disse irriterende pletter. Over tid kan disse mineralske ophobninger skade dræn, toiletter og bøtter og gøre soap scum sværere at fjerne.

Hvad du har brug for

 • Hvid eddike
 • Klud eller køkkenrulle
 • Gummibånd eller hår klippet
 • Bagepulver
 • Afkalkningsanlæg
 • Creme af tandsten
 • Protese rengøring tablet (valgfrit)
 • Citronsaft
 • Svamp eller blød klud
 • Borax
 • Toilet børste
 • Hvidvin (valgfrit)

Renseprocessen

For at rense vandhaner

Soak en klud eller køkkenrulle i eddike og wrap omkring din vandhane. Sikker på plads med en elastik eller hår klippet. Lad sidde i en time, før aftørring vandhanen ren med en blød klud. The Ultimate Accidental Housewife af Julie Edelman foreslår også at skabe en pasta med 3-dele bagepulver til 1-del vand. Påfør pastaen til vandhanen, lad det sidde i en time, og tør den af.

For at rense kedler

Brug 2-spsk. af blødgøringsmiddel i en fuld kedel med vand og koges opløsningen i 2-3 minutter. Gentag om nødvendigt og derefter skylles ud i gryden med rent vand. Du kan også udfylde din kedel med lige dele eddike og vand, bringe løsningen i kog, og lad det natten over. Glem ikke at skylle det ud i morgen!

For at rengøre aluminium perkolatorer

Brug aldrig blegemiddel på aluminium apparater. Fyld kaffemaskine med vand og tilsæt 1/4-C. fløde af tandsten. Kør maskinen igennem en cyklus og derefter skylles godt med varmt vand.

For at rengøre kaffemaskiner

Fyld beholderen med vand og 2-spsk. afkalker. Kør maskinen igennem en cyklus og derefter igen med rent vand. Haley s Cleaning Tips af rosmarin og Graham Haley anbefaler også fylde den med hvid eddike, kører den igennem en gang, og derefter kører det igennem to gange med rent vand. Du kan også fyldes med varmt vand og en regulær protese rengøring tablet. Køre det igennem en gang og igen med rent vand.

For at rense dræn og bøtter

Spray med enten eddike eller citronsaft. Du kan også bruge en pasta af fløde af tandsten og vand. Lad sidde i 30 minutter, før skrubning ren med en svamp eller en blød klud. Tjek vores artikler om "Sådan Clean et brusebad" og "Sådan Clean en brusehoved" for mere detaljerede oplysninger.

For at rense toiletter

Bland en opløsning af lige dele hvid eddike og borax. Tøm toilet skål og hæld løsning. Lad det i 2 timer før skrubning ren med en toiletbørste. Du kan også tilføje 3-c. af ufortyndet hvid eddike til din fulde toiletkumme og krat det ren. Hold din toilet tank ren ved at tilføje 3-c. ufortyndet eddike til det, samt.

For at rengøre vinduer og bruser døre

Sprøjtning hvid eddike på dine vinduer og bruser døre kan fjerne mineralske pletter tilbage fra hårdt vand. Du kan bruge sidesten hvidvin for at fjerne kalk fra glas.

For at rense en vaskemaskine

Fjern hårdt vand pletter fra indersiden af ​​din vaskemaskine ved at hælde i 1-gal. af hvid eddike og køre det på den varme vandkredsløbet uden tøj inde.