Sådan fjernes Lim fra Ivory

Spurgte: Hvordan rengør jeg lim fra elfenben? Jeg har en elfenben pink, at nogen har forsøgt at gøre til en pind pin. De brugte lim. Stykket metal faldt af elfenben, men efterlod en klat lim på elfenben. Hvordan fjerner jeg det uden at beskadige stykke? Tak.

Elfenbensstykker kommer i mange forskellige former og farver. Kilden til elfenben vil i vid udstrækning bestemme den indre struktur. I de fleste tilfælde arbejder med elfenben svarer til at arbejde med hårdt træ og kan behandles som sådan. Brug følgende trin for sikkert at fjerne limen fra overfladen af ​​stykket elfenben.

Du skal bruge:

  • Fint sandpapir
  • Bløde klude
  • Razor eller skarp kniv (valgfrit)
  • Vand

Skridt til at fjerne lim:

  1. Begynd med at skrabe så meget af limen væk som muligt med et barberblad eller skarp kniv. Vær forsigtig ikke at skære hænderne eller skæres væk overfladen af ​​elfenben. Kun skrab øverste lag af lim.
  2. Når et flertal af limen er blevet fjernet, vil resten slibes væk.
  3. Brug en fint sandpapir til omhyggeligt sand den hærdede lim.
  4. Den sandpapir vil også sand væk elfenben, når det kommer i kontakt, så vær forsigtig, når du komme tættere på overfladen. Brug en ny sektion af sandpapir periodisk og undgå slibning så hurtigt, at den producerer varme. Varme vil ændre elfenben og bør undgås.
  5. Når alle limen er fjernet, skal du tørre elfenben med en ren, blød klud.

Yderligere Tips og råd

  • Hvis din elfenben brik er antik, kan det for skørt til sand og arbejde med. I disse tilfælde, skal du kontakte en professionel, der har erfaring med elfenben for rådgivning og service.