Sådan fjernes Ink Pletter fra Cotton Fabrics

Spurgte: Hvordan fjerner jeg kalligrafi permanent sort blæk fra en hvid vævet bomuld skjorte. Blækket er ikke udviske med vasketøj pulver. Itâ € ™ s hurtigt til ammoniak baserede rensemidler som Nutri-Metokerne og HEVI-ren.

Blæk af alle slags kan hurtigt ødelægge et smukt stykke tøj. Uanset om ita € ™ sa simpel knalde fra en kuglepen eller mere permanente blæk, vil det være muligt at fjerne dem. Der er mange forskellige metoder, alle med forskellige niveauer af pletfjernende strøm. Jo før du kan angribe pletten, jo bedre held youâ € ™ ll har at fjerne det. Følg disse trin for at løfte pletten til gode.

Du skal bruge:

 • Hairspray
 • Sprit
 • Bagepulver
 • Acetone neglelakfjerner
 • Bomuld bolde
 • Vatpinde
 • Rene hvide klude
 • Håndklæde

Skridt til at fjerne Ink Stain:

 1. Forbered skjorte ved at placere et gammelt håndklæde inde under det farvede område. Som du arbejder på pletten, vil noget af blækket overføres til håndklæde. Brug en tyk nok håndklæde, så pletten ikke overføres til bagsiden af ​​trøjen.
 2. Start med at sprøjte området med en god mængde af hårspray. Kemikalierne i hårspray er ofte nok til at løsne og løfte pletten.
 3. Lad hårspray at sætte i et minut og derefter blot (donâ € ™ t rub) området med en ren klud eller vat.
 4. Hvis ridsen ikke forsvinder, skal du fugte et stykke vat med sprit og forsigtigt duppes pletten.
 5. Gentag med en ren vat hver gang, indtil pletten er fjernet.
 6. Hvis pletten stadig fortsætter, blandes sammen en lille mængde bagepulver og vand for at danne en løs pasta.
 7. Påfør pastaen på pletten med et stykke vat eller blødt håndklæde.
 8. Blot at løfte og fjerne pletten.
 9. Hvis ovenstående trin viser ingen succes sidste udvej er at anvende acetone neglelakfjerner. Bomuldsstoffer skal kunne tåle acetone, men tjek ved at teste et lille skjult område først at sikre, at der ikke er nogen skader på farven eller fibre af skjorten.
 10. Fugt et stykke vat med neglelakfjerner og duppes pletten.
 11. Gentag med friske vatkugler indtil pletten er fjernet.
 12. Når pletten er væk, hvidvaske skjorten som normalt for at fjerne enhver rengøring rester.
 13. Lad stykket lufttørre første til at sikre, at ingen mærker tilbage.

Yderligere Tips og ideer

 • Hvide skjorter kan også renses ved at duppe en lille mængde blegemiddel på blækket pletten. Sørg for at skylle straks og vaskes som normalt. Forlader blegemiddel indstillet på fibrene vil ødelægge dem.
 • Virkelig hårde pletter, herunder dem, der allerede er blevet vasket og tørret i tørretumbleren, har brug for en hårdere løsning. Oxy-clean er et kommercielt renere, der er let tilgængelige på de fleste butikker, og har haft succes med at fjerne mange typer af hårde blæk pletter. Følg manufacturerâ € ™ s anvisninger på pakken.