Sådan fjernes gips fra Tøj

Spurgte: Hvordan fjerner jeg tørrede gips fra tøj? Jeg var iført en tank top, når du laver nogle håndværk arbejde på lejren. Jeg fik gips splatters på det, der tørres, inden tanken blev vasket. Det er en tank top 100%. Efter vask gips splatters er der stadig. Hvordan kan jeg fjerne dem uden at beskadige fiberen eller farven af tanken?

Gips af Paris er væsentlige calciumsulfat. Når den blandes med en væske, bliver en væske. Som det tørrer det hærder at holde uanset form det er placeret i våd tilstand. Jo længere gips får lov til at tørre, jo sværere bliver det at fjerne. Når tør, vil det tage ekstra tid sammen med en sur produkt at nedbryde gips molekyler. Følg disse retningslinjer for at fjerne gips samtidig med at kvaliteten af ​​tøjet.

Du skal bruge:

 • Hammer
 • Vand
 • Eddike
 • Citronsyre
 • Lille børste (en gammel tandbørste fungerer godt)
 • Ske eller sløv kniv
 • Stor affaldssæk (eller andre store stykke plastic)
 • Bucket

Skridt til at fjerne Gips:

 1. Tørret gips er sprødt og kan let blive brudt op. Hvis der er stykker af gips på tøj, lægge den på en flad overflade. Placering af et stort affaldssæk eller andre stykke plast under skjorten vil bidrage til at gøre det lettere at rydde op.
 2. Bank forsigtigt på alle de bidder med en hammer til at bryde dem op.
 3. Pensl med en blød børste til at fjerne støv og Stykker.
 4. Ofte kan en stor mængde af gips knuses og fjernes ved hjælp af kun hammeren.
 5. For enhver tilbageværende remanens, vil det være nødvendigt at fjerne ved hjælp af en syre.
 6. Fyld en lille spand eller vask med vand. Tilsæt en kop eddike eller en lille mængde citronsyre.
 7. Hvis du er bekymret for farven bliver påvirket, teste en lille, skjult område først for at kontrollere for eventuelle reaktioner.
 8. Lad tøjet i blød i syre / vand blanding i flere timer. Plasteret vil begynde at blødgøre som syren begynder at trænge ind i det.
 9. Pensl områderne med den lille børste eller skrabe dem væk med en ske eller sløv kniv.
 10. Når alle gips fjernes, hvidvaske skjorten som normalt for at fjerne enhver eddike og gips rest.

Yderligere Tips og råd

 • Hvis tøjet er hvid, kan det lægges i blød i vand blandet med Biz pulveriseret blegemiddel. Lad stykke i blød i flere timer, og derefter skrabe gips væk. Vask så normalt, når alle gips fjernes.